Jump to content
TheOne

Kaspersky Lab prezinta previziunile pentru anul 2045

Recommended Posts

In urma cu 30 de ani, computerul personal facea primii pasi spre a deveni dispozitivul folosit in mod regulat de catre utilizatori in prezent, transformand societatea si modul in care ne traim acum vietile. Expertii Kaspersky Lab au decis sa marcheze aceasta aniversare printr-un set de previziuni pentru anul 2045, analizand modul in care tehnologia informatiei ar putea evolua si schimba vietile utilizatorilor peste 30 de ani.

34qv7n9.png

„Tinand cont de ritmul rapid in care se dezvolta domeniul IT, este dificil sa oferi previziuni precise pentru urmatoarele trei decenii,” a explicat Alexander Gostev, Chief Security Expert in cadrul Kaspersky Lab. „Totusi, este clar ca, odata cu trecerea anilor, tehnologiile vor deveni si mai inteligente, iar utilizatorii vor fi nevoiti sa tina pasul. Putem fi siguri ca infractorii cibernetici vor deveni mai creativi si vor face eforturi pentru a exploata orice noutate IT pentru a-si atinge propriile obiective ostile. Ce este clar este ca, oricum ar arata lumea noastra peste 30 de ani, trebuie sa incepem sa ne ingrijim de confortul, siguranta si bunastarea ei inca de acum. Tehnologia este doar un instrument, si depinde doar de noi daca o utilizam in scopuri pozitive sau negative,” a declarat Alexander Gostev.

Robotizarea

In viitorul apropiat, este posibil ca populatia globala sa includa atat miliarde de oameni cat si miliarde de roboti, acestia din urma avand ca sarcina sa intreprinda aproape toata munca dificila de rutina. Oamenii vor lucra pentru a imbunatati software-ul robotilor si industria IT va fi necesara tuturor companiilor care vor dezvolta programe pentru roboti, similar modului in care dezvolta acum aplicatii pe care utilizatorii le descarca si le instaleaza.

Mecanizarea populatiei

Intr-o oarecare masura, barierele dintre roboti si oameni vor fi neclare. Transplanturile vor utiliza organe artificiale controlate electronic, iar amplasarea protezelor va fi o procedura chirurgicala de rutina. Nanorobotii vor putea fi introdusi in corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor moarte sau pentru a efectua operatii minore. Senzori special instalati vor monitoriza sanatatea oamenilor si vor transmite datele catre un mediu de stocare in cloud, care sa fie accesat de medicul personal. Toate acestea pot determina o crestere considerabila a sperantei de viata.

Case inteligente

Oamenii vor locui in case inteligente in care toate necesitatile lor de confort vor fi automatizate. Software-ul care va administra intreaga casa se va ocupa de mentinerea consumului optim de energie, apa, mancare, de consumul de provizii si de reaprovizionare. Singura grija a rezidentilor va fi sa se asigure ca exista suficienti bani in conturile bancare pentru a plati facturile.

Hyper inteligenta

Identitatile digitale vor fi integrate intr-o singura infrastructura globala cu reglementare automata, care se va implica in coordonarea vietii pe intreaga planeta. Sistemul va opera similar cu software-ul TOR: utilizatorii cei mai activi si eficienti vor avea drepturi de administrare. Sistemul va distribui resursele uniform intre oameni, va preveni conflictele armate si va intreprinde diferite actiuni umanitare.

Printarea 3D – Rapida si ieftina

In viitor, productia anumitor elemente nu va mai fi necesara. In locul acestora, imprimantele 3D vor usura productia rapida a lucrurilor, de la obiecte necesare in casa precum vase si haine, pana la caramizi pentru constructia unei alte cladiri.

Disparitia computerelor

Desi PC-urile au dat startul evolutiei domeniului IT, in 2045 acestea vor fi probabil obiecte de muzeu deoarece oamenii nu vor mai avea nevoie ele pentru a manevra datele. Computerele vor fi inlocuite de o gama larga de dispozitive si gadget-uri care vor prelua functiile PC-urilor de astazi. De exemplu, analiza financiara va fi efectuata de un server controlat de organizatia care utilizeaza documente electronice, nu de un contabil de pe un computer personal.

Tehnofobia

Vor exista si razvratiti care se vor opune noii lumi tehnologizate. Acestia nu vor adopta casele inteligente, stilul de viata automatizat si robotii si nu vor accepta o identitate digitala.

Materiale aditionale:

  • Videoclipul este disponibil aici
    .

  • Mai multe informatii despre noile directii in peisajul APT, accesati blogul Securelist.

  • Videoclipul “Hacked off in 2014: the cyber-battle for cash and privacy” este disponibil
    .

  • Mai multe informatii despre evenimente cheie care au definit peisajul amenintarilor cibernetice din 2014 sunt disponibile in raportul integral Kaspersky Lab aici.

-> Sursa: http://www.faravirusi.com/2015/01/27/kaspersky-lab-prezinta-previziunile-pentru-anul-2045/

Link to comment
Share on other sites

Oricat vom evolua, natura si aerul curat v-a prinde mai bine omenirii decat tehnologia. Numai un om prost ar sta in casa uitandu-se la tableta sau la orice altceva cand afara e placut. Din pacate oamenii (in mare parte) nu mai fac distinctie intre online si offline si toata ziua sunt online pe retele sociale. Nu zic, si mie imi place tehnologia si vreau sa lucrez in domeniu, dar cat nu sunt la calculator ma dezatasez de tot ce inseamna online, inclusiv retelele sociale. Nu ma deranjeaza evolutia tehnologiei, ma deranjeaza evolutia creierului omului care devine (parca) incuiat intr-o cutie si nu mai poate gandi out of the box - cum se zice, si de aceea am comentat, ca nu ma puteam abtine.

Link to comment
Share on other sites

  • Active Members

Oricum tehnologia nu este nici la 2% din ce poate, daca vom ajunge vreodata la linia finala a tehnologiei. Nu se stie niciodata cum va fi peste 20, 30, 50 de ani pentru ca aceasta actiune este limitata de creier. Oricand poate veni cineva cu 1% capacitate de gandire mai mare si poate revolutiona totul.

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea totusi este ca ne invartim cu totii intr-un cerc inchis, tot ce s-a construit in decursul sutelor de ani, tot ce ne-a oferit planeta, s-a dus in aproape 100 de ani dupa aparitia acestei tehnologii revolutionare.

Acum nu numai informatiile sunt usor de manipulat, cat si noi oamenii, acum bolile se fac in laborator, si omul a ajuns sa se sinucida incet dar sigur, si nu ma refer doar la razboaie, zic si de poluare, ca atat cat tehnologia avanseaza cerintele sunt tot mai mari, stratosfera nu este invulnerabila, ba din contra, este mai vulnerabila decat se crede la momentul actual.

Am vazut ceva de roboti, ca oamenii vor folosi roboti pentru a face treaba grea.

Este oarecum un vis frumos, dar sa nu uitam ca robotii sunt exact ca un calculator, daca sistemul de operare este manipulat de un virus, sau de un atacator, rodul muncii tale, poate sa se intoarca impotriva ta, si nu e ca la calculator, cu o schimbare de windows ai rezolvat problema, deoarece robotul se misca fizic!

O seara placuta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...