alin63 Posted February 20, 2015 Report Posted February 20, 2015 Ce consuma mai puteine resurse Xp sau ubuntu sau care>? Quote
Aerosol Posted February 20, 2015 Report Posted February 20, 2015 @alin63 intrebarea este de ceea ce ai tu nevoie, poti folosi Ubuntu sau Lubuntu daca ai un pc mai slab.Depinde de ceea ce vrei tu sa faci, adica ce faci la pc. ( stai pe fb sau lucrezi etc... ) Quote
metasploit2015 Posted February 20, 2015 Report Posted February 20, 2015 Ubuntu e mai mult pt uz personal(programare fb youtube) Quote
alin63 Posted February 20, 2015 Author Report Posted February 20, 2015 Am 1 gb ram.Vreausa stau pe fb sa ma joc Traistation si astea. Care sa-l aleg? Quote
Open Posted February 20, 2015 Report Posted February 20, 2015 Am 1 gb ram.Vreausa stau pe fb sa ma joc Traistation si astea. Care sa-l aleg?Un ubuntu ar fi ideal pentru ce vrei sa faci, incearca sa cauti Lubuntu, sau daca instalezi ubuntu pe interfata "GNOME" cauta sa o schimbi pe o interfata KDE..success. Quote
alin63 Posted February 20, 2015 Author Report Posted February 20, 2015 aa am uitat.Am si mult de lucru in excel , word... ii bun si acolo Lubuntu ?Cum il instalez?Pierd datele? Quote
Open Posted February 20, 2015 Report Posted February 20, 2015 aa am uitat.Am si mult de lucru in excel , word... ii bun si acolo Lubuntu ?Cum il instalez?Pierd datele?sunt softuri care fac exact acelasi lucru care il face word-u si excel, acum nu stiu exact daca exista chiar word si excel pentru ubuntu, dar sunt "inlocuitoare" si ca sa nu pierzi datele poti folosi un convertor, nu este foarte greu. Quote
vlaza Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Cu 1 gb ram ruleaza si xp destul de meserias, si gasesti mai usor programe pentru windows decat pt ubuntu Quote
Guest limbric_mic Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 aa am uitat.Am si mult de lucru in excel , word... ii bun si acolo Lubuntu ?Cum il instalez?Pierd datele?http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/11/LibreOffice_Calc_3.3.png1.Da, poti folosi "LibreOffice" pe Lubuntu, arunca o privire despre LibreOffice.2. hmm .. ` Put Lubuntu on a Flash Drive using Windows | USB Pen Drive Linux ` ... si iti mai trebuie sa inveti niste mecanica cuantica poate reusesti ..3. Pentru data fa-ti o copie .. si poti daca ai 2 partitii facute, sa te uiti pe youtube cum se partitioneaza. Quote
mariuss_f18 Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Poti incerca si windows 7 tiny. Eu asta il folosesc cu 1GB ram si procesor de 1.6 si ruleaza destul de ok. Quote
QUADMACHINE Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Poti incerca Elementary OS. Quote
ionutzusoft Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 Am si eu un laptop care are placa video de 32 de mb si nu merg clipurile pe youtube ,se vad sacadat. plus ca se misca incet ca specificatii am : processor intel pentium 4 2,8 gb dual core ram 2 gb ddr400 hard disk 60 gb . stie cineva vreo solutie sa-l fac sa mearca mai rapid nu stiu ce il incetineste hard diskul sau placa video. Quote
Aripipevant Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 Am si eu un laptop care are placa video de 32 de mb si nu merg clipurile pe youtube ,se vad sacadat. plus ca se misca incet ca specificatii am : processor intel pentium 4 2,8 gb dual core ram 2 gb ddr400 hard disk 60 gb . stie cineva vreo solutie sa-l fac sa mearca mai rapid nu stiu ce il incetineste hard diskul sau placa video.)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Aproape cu 512 mb merge catului de bine, dar cu 32 de mega, nici nu vreau sa-mi imaginez prin ce Dumnezei treci Quote
ionutzusoft Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 mie-mi spui ...., pe linux dupa ce il instalez se schimba rezolutia foarte mul se mai vede in coltul ecranului )) Quote
ionutzusoft Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 placa video il face praf rau de tot si mai e si incorporata nu merge schimbata.)) Quote
woodgardian Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 Am si eu un laptop care are placa video de 32 de mb si nu merg clipurile pe youtube ,se vad sacadat. plus ca se misca incet ca specificatii am : processor intel pentium 4 2,8 gb dual core ram 2 gb ddr400 hard disk 60 gb . stie cineva vreo solutie sa-l fac sa mearca mai rapid nu stiu ce il incetineste hard diskul sau placa video.Salut.poate te ajuta putin 5 Factori care determin? un calculator mai prompt / rapid Quote
nonimporta Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 Incearca pe Opera sa vezi cum se misca youtube, pe un laptop cu placa video de 64mb am reusit sa vad aproape normal (cu un delay mic intre sunet si video) si vezi in bios poate poti sa-i maresti memoria placii de acolo. Quote
ionutzusoft Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 pe lubuntu nu imi vede stickul wireless (un wireless usb de la serioux care defapt se numeste ralink)si lubuntu nu mi-l vede Quote
ionutzusoft Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 in bios nu am obtiiunea aia cu shared video memory .. e un laptop vechiut un Gericom adus din germania Quote
S.L.C Posted April 19, 2015 Report Posted April 19, 2015 @alin63 Avand in vedere ca intrebi asa ceva, iti recomand XP. Imi aduc aminte ca am vrut sa ma razbun pe fratele meu deoarece strica mereu windows-ul cu tot felul de prostii. Asa ca i-am instalat Debian + LXDE si rula super intr-un 1GB de RAM. Chrome + CS 1.6 in WINE si alte programe ruland simultan pe un Pentium nu este rau deloc. Ocupa in jur de ~100MB RAM in idle. Quote