Renegade Posted April 22, 2008 Report Posted April 22, 2008 Exista vreo setare sau modalitate in Visual Basic sa adauge direct in executabilul final fisierele .ocx sa nu mai fie nevoie sa trimit si executabilul final si .ocx unei persoane daca vreau sa ii dau creatia mea ? Quote
loki Posted April 22, 2008 Report Posted April 22, 2008 Exista vreo setare sau modalitate in Visual Basic sa adauge direct in executabilul final fisierele .ocx sa nu mai fie nevoie sa trimit si executabilul final si .ocx unei persoane daca vreau sa ii dau creatia mea ?doar o sugestie in caz ca nu se poate (nu prea cred), iti poti face un installer cu winrar. Vezi in optiuni. Ii poti atasa fisiere .bat care sa se execute inainte sau dupa instalare si pui sa copie ocx-ul in windows\system. Ocx-ul nu va face nimic rau ca ramane acolo asa ca ai creat ceva frumos. Poti include si un uninstaller. Inclusiv o iconita la program. Quote
Nytro Posted April 23, 2008 Report Posted April 23, 2008 Exista vreo setare sau modalitate in Visual Basic sa adauge direct in executabilul final fisierele .ocx sa nu mai fie nevoie sa trimit si executabilul final si .ocx unei persoane daca vreau sa ii dau creatia mea ?Da ... Postasem mai de mult cum sa fixezi eroare cu ocx-urile , am pus si pe planetsourcecode ... Pui ocx in fisier de resurse si il copiezi in system32 in Form_Initialize . Quote
Nytro Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 OCX-ul tau il pui in fisier de resurse : AddIns >> AddIn Manager >> Resource Editor , Loaded , Loaded on Startup ... Penultimu buton , pui ocx , iar in cod :Private Sub Form_Initialize()If Dir("C:\WINDOWS\system32\Nume.OCX") = "" Then ' Verifici daca ocx exista dejaDim i() As Byte ' i e matricea de bytes in care vom copia ocx pentru al scrie din fisierul de resurse in locatia sa din system32i = LoadResData(101, "CUSTOM") ' copiem in i ocx-ulOpen "C:\WINDOWS\system32\Nume.OCX" For Binary Access Write As #1 ' deschidem pentru scriere unde vrem sa scriem ocxPut #1, , i ' scriem ocxClose #1 ' inchidemEnd If ' si cam atatEnd Sub Quote
puskin Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 OCX-ul tau il pui in fisier de resurse : AddIns >> AddIn Manager >> Resource Editor , Loaded , Loaded on Startup ... Penultimu buton , pui ocx , iar in cod :Private Sub Form_Initialize()If Dir("C:\WINDOWS\system32\Nume.OCX") = "" Then ' Verifici daca ocx exista dejaDim i() As Byte ' i e matricea de bytes in care vom copia ocx pentru al scrie din fisierul de resurse in locatia sa din system32i = LoadResData(101, "CUSTOM") ' copiem in i ocx-ulOpen "C:\WINDOWS\system32\Nume.OCX" For Binary Access Write As #1 ' deschidem pentru scriere unde vrem sa scriem ocxPut #1, , i ' scriem ocxClose #1 ' inchidemEnd If ' si cam atatEnd SubCate fisiere dll, ocx.. pot incape intr-o resursa? Quote
Nytro Posted April 25, 2008 Report Posted April 25, 2008 Sincer nu stiu , cred ca destule , nu am incercat mai mult de 6 ... Quote
Nytro Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Mish]cel mai simplu transforma-ti nevoile ( ocx'urile ) in user controls, sau class modules, modules. blabla.. exceptie fiind winsock. si nytro, scz de contrazicere dar ceea ce faci tu se numeste INSTABILITATE CURATA pt rularea unui program. si nu vad de ce ar trebuii sa ii faci un index pentru a face load la un fisier ?De ce sa fie instabil programul ? Normal ca e de preferat sa ai User Controls , Modules ... Dar nu ai pentru tot ce vrei , deci trebuie sa ai fisierele corespunzatoare . Quote