Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/17/19 in all areas

  1. Nu ai cum sa clonezi un site, doar daca obti acces in site-ul respectiv si extragi tot. Poti salva fisierele HTML si eventual sa scri tu codul PHP si ce mai e...
    2 points
  2. Pe networking pot sa-ti spun eu pentru ca in domeniul asta lucrez. Este la fel ca orice alta ramura din tech. Ai joburi de inceput, unde faci sa zicem Level 1 Support, deschizi tickete, faci niste verificari minimale pe echipamente, iei legatura cu oamenii din teren, field engineers, si cam asta in mare parte. Urmaresti ticketul de la inceput pana la sfarsit insa te apropii foarte putin de tehnic. Practic este o secretara care are un limbaj dezvoltat pe networking. Asta ar fi incepator. Ca posturi poti gasi diferite denumiri, care fac acelasi lucru: NOC Engineer, 1st Level Support, IT Help Desk, NMC Engineer (Network Monitoring Center). La medium, sunt inginerii care pot trata singuri cap coada un ticket. Care au acces deplin pe echipamente si pot sa aduca diferite modificari / imbunatatiri retelei. Ai nevoie de un minim CCNA, ideal CCNP, dar depinde de firma bineinteles. La avansat treaba este mai complicata si este foarte vast. Aici deja se imparte in echipe de Switching si echipe de Routing. Dupa care poti sa te bagi ori pe Routing & Switching, ori pe Security, strict de networking. Aici fara CCNP si probabil putin descurcaret nu prea poti face fata. Vorbim totusi de arhitecti de retea si alte lucruri. Am prieteni care au CCIE-ul si fac WAN-uri in Germania si Olanda. Sa faci chestia asta, nu prea poti fara ani de experienta si sa fii dedicat. Ce zice Nytro are dreptate. Posturi de networking pur nu-s foarte multe in Romania dar si cele care sunt concureaza cu centre din afara. Cum ar fi Cisco Systems, Datanet, GTS Telecom si lista mai poate cuprinde multe alte firme. La partea de certificari eu ce am invatat dupa atatia ani este ca: nu conteaza certificarea, ci ceea ce stii. Dar nu prea ai cum sa stii multe daca nu ai certificare. E gen o mana spala pe cealalta. Daca iei cap coada un CCNP R&S ai sa vezi sa gasesti scenarii cu care te intalnesti poate odata pe an in real world, dar atunci cand te intalnesti, esti stapan pe tine. De inceput cred ca poti incepe cu un Comptia Network+ dar repet, de inceput. Daca vrei ceva mai nisat, poti merge cu certificarile de la Cisco. Strict vorbind pentru certificarile Cisco, dupa ce am facut ccna si ccnp si cochetez asa... sfios si timid cu CCIE-ul, este asa: La CCNA e ceva gen: wow, nice, uite ce este internetul. La CCNP e ceva gen: uite, asta poate face un router si asta poate face un switch. Iar la CCIE iti dai seama ca nu stii nimic de networking.
    1 point
  3. 1. Nu este nici-o problema, asa ar trebui sa functioneze. 2. Du-te in fisierele host-ului (/var/www/html sau pe cPanel in public_html) si creeaza un fisier cu acest nume .htaccess (Include si punctul dinainte in numele fisierului) 3. Copiaza codul asta in fisierul .htaccess RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} off RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301] Mai pe scurt, treaba merge asa accesezi protocolul SSL prin https://, codul asta nu face nimic altceva decat sa te redirecteze catre https:// de fiecare data cand accesezi url-ul indiferent de varianta gen http://xyz.ro, www.xyz.ro. Enjoy!
    1 point
×
×
  • Create New...