Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/11/22 in all areas

  1. Inlocuieste "eval" cu "print" si e un bun inceput ca sa intelegi ce face.
    2 points
  2. Furnizorii de găzduire și de comunicații electronice vor trebui "să acorde, la solicitarea organelor autorizate, în condițiile prezentei legi, conținutul decriptat al comunicațiilor tranzitate în rețele proprii" (n.m – în textul original era „accesul (...) la conținutul criptat”) Acest termen „conținut decriptat” (în loc de, probabil, conținut necriptat) schimbă cu totul datele problemei și pe acest subiect, transformând obligația furnizorilor privați într-una de identificare a ce conținut este criptat sau nu (apropo, termenul criptare nu e în Dex) și a apoi de decriptare (descifrare) a acestuia. Mult succes, furnizori! O astfel de operațiune nu doar că ar putea să coste milioane de euro într-un singur caz specific (sau, în funcție de tăria criptării, să nu se poată deloc), dar l-ar transforma pe furnizor într-un veritabil hacker, întrunind aproape toate elementele constitutive ale infracțiunii de interceptare a unei transmisii de date informatice (art 361 Cod penal) – evident, mai puțin elementul de ilegalitate. Doar că și mai interesant este că această teză – în care furnizorul însuși devine interceptorul traficului – ar fi în mod deschis ilegală contrazicând art 4 legea 506/2004, legea prevăzând în excepții că doar autoritățile sau una din părți pot face "ascultarea, înregistrarea, stocarea și orice altă formă de interceptare ori supraveghere" comunicărilor legal. În condițiile în care aprox 80-90% din traficul web este criptat astăzi (iar furnizorii din tranzit nu au cheia de decriptare, evident!), acest text de lege propus primește cu brio premiul de Inepția tehnico-legală a anului 2022. sursa: https://apti.ro/decriptarea-face-furnizorul-hacker-codul-comunicatiilor https://apti.ro/furnizori-gazduire-calul-troian
    1 point
  3. Eu mai urmaream devforum, pe el e si colegul de aici @GarryOne Stiu ca era un topic lung de cum sa iti alegi scaunul de birou, altul cum sa stai corect, altul cum sa ai tastatura erogonomica si as putea adauga si ce zicea colegul @bio.shun suport de testicule cu cooler (scuzati cacofonia). Putem face un forum mai comercial cu plasare de produse.
    1 point
  4. Hmm, ma gandeam ca ai numarat spatiile si credeam ca te-am prins gresind pentru ca ai considerat si virgulele ca fiind cuvinte, dar se pare ca nu. Ai depus efort mai mult de 5 secunde ca sa numeri cuvintele. Totusi, folosind toolurile de pe net, cica ar fi 304 cuvinte. Sa inteleg ca ai exclus interjectiile? Good work. CyberS da' tu ce username ai avut inainte? Ca userul asta e nou.
    1 point
  5. Poti sa-l codezi singur. O baza de date cu tabele: - users: ID | username | email | password | access-level - posts: ID | title | description | link | photo-url | ID-user - votes: ID | ID-post | IP Faci un sistem de inregistrare care populeaza tabelul users, dupa un sistem de login. Pentru a adauga o postare/site, faci un form care adauga in tabelul posts datele. Pentru a vota, faci o pagina separata unde iei IP-ul userului, ID-ul site-ului/post-ului si le bagi in tabelul votes. Clasamentul il faci cu un count de IP pentru fiecare ID de postare in parte. De aici, poti sa faci imbunatatiri: - folosesti access-level ca 0 pentru un user normal care posteaza si 1 pentru admini - adminii au acces sa modifice toate postarile, userii au acces sa modifice doar postarile lor - la login poti sa implementezi MFA - la inregistrare poti sa pui captcha - poti sa faci inregistrarea prin Facebook / Google / etc. cu openid si din JWT-ul rezultat sa faci profilul sau pe baza JWT-ului sa creezi sesiunea daca userul exista Pentru plata, Paypal nu e cea mai buna solutie daca nu ai un PFA sau ceva. Aici trebuie sa te interesezi ce ar fi cel mai ok. Pentru template, ori il faci singur ori te uiti pe net pentru exemple de tabele si form-uri cu CSS.
    0 points
×
×
  • Create New...