Jump to content

shara21jonny

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by shara21jonny

  1. Daca ai HDD-ul mic pune XP-ul pe el. Daca ai un HDD rentabil pentru zilele noastre arunca Windows 8 x86.
  2. Mi-a luat ceva timp sa ma adaptez complet la windows 8, dar acum nu as mai da inapoi pe 7. Este mult mai eficient dupa parerea mea. Astept cu nerabdare sa apara 10, din ce am vazut se aseamana cu windows 8, dar cu ceva imbunatatiri.
  3. Am avut o problema similara si m-am dus cu desktop-ul la un prieten electrician care a reusit sa depisteze un tranzistor umflat de pe placa de baza. Evident ca inlocuirea acestuia a rezolvat problema. Uita-te in unitate dupa un tranzistor mai umflat de pe placa de baza. Dupa parerea mea, isi ia curentul de start dar nu reuseste sa-l distribuie mai departe. Este posibil sa fie aceeasi situatie.
  4. Chiar te rog, dar problema curenta este la Windows 8.1 Professional.
  5. Ce fac daca imi accepta codurile, iar cand sunt cu skype la call center-ul din UK, introduc CORECT numerele grupelor, si nu merge activat. Ma atentioneaza ca este posibil sa fiu victima unor softuri piratate. Va rog, nu va legati de corectitudinea introducerii datelor. Am mai activat de vreo 2 ori, iar acum cand mi-am luat un laptop nu merge.
  6. Am un vector t, care contine 55 de elemente. Mai am o matrice generata din acest vector,M (10x10), care va contine 100 de elemente. Am un alt vector, u, ce contine 10 elemente. Trebuie sa inmultesc matricea M cu vectorul u, apoi sa afisez pe rand toate acestea. Toate calculele sunt bune, numai ca atunci cand listez vectorul t, ultimile 5 elemente ale acestuia sunt primele 5 din vectorul u. pentru a lista vectorul t, folosesc codul : for i:=1 to dim do begin write(t[i]:7:3,''); end; Unde dim reprezinta cele 55 de elemente ale mele, si este dat de forumla dim=n(n+1)/2. In schimb, variabila n este 10, si mai reprezinta dimensiunea matricei M si dimensiunea vectorului u. Totul este corect, mai putin partea cu listarea, care se face dupa ce toate acestea au fost definite in prealabil iar produsul dintre cele 2 a fost efectuat. De exemplu, daca lui t ii atribui pentru toate cele 55 de elemente valoarea 1, iar lui u de 10 ori valoarea 3, cand listez t va arata de 50 de ori valoarea 1, iar in continuare de 5 ori valoarea 3. Mentionez ca in toate situatiile de definire si de listare am folosit aceleasi variabile i, si j, iar pentru orice n<=9, programul functioneaza corect. INSA PENTRU n>10, PROBLEMA PERSISTA IN ACELASI MOD : NUMAI ULTIMILE 5 ELEMENTE FIIND PRELUATE DIN VECTORUL u. Chiar daca am n=11, sau n=12, sau n=13. Aveti idee cam care ar putea fi problema ?
  7. Am nevoie cu ajutorul vostru in privinta unei probleme. Am ca date de intrare : Elementele numerice ale unui tablou t, unidimensional (vector) de dimensiune n(n+1)/2 unde (14<n<101), reprezentand elementele unei matrice simetrice de dimensiune n, memorate pe coloane succesive, incepand de la linia 1 pana la diagonala principala, inclusiv. Elementele numerice ale unui tablou u, unidimensional (vector) de dimensiune n. Un numar intreg, k (1<k<n). O pereche de numere intregi, i,j (1<i,j<n);i<>j). Si mi se cere sa prelucrez produsul dintre matricea memorata in tabloul t si vectorul u. Ca date de iesire am : Tabloul t. Vectorul u. Matricea memorata in t, listata pe linii complete Produsul dintre matricea memorata in t si vectorul u. Linia k din matricea memorata in t. Elementul de pe linia i, coloana j, a matricei memorate in t. Nu reusesc sa leg nimic in Pascal, logica si cerintele par simple, dar programarea imi da dureri de cap. As avea nevoie de ajutorul vostru ca sa ma "descuiati" putin incat sa-i dau de cap. Am mare nevoie sa stiu cum introduc o astfel de matrice (t - memorata pe coloane succesive, de la linia 1 la diagonala principala) si un astfel de vector (u). Cum generez matricea din tabloul t. Cum inmultesc matricea cu vectorul si cum fac cu datele de iesire. Va multumesc anticipat,
×
×
  • Create New...