O firma nu are cum sa ceara chiar tot ce vrea de pa clienți cod iar aspecte ce vizează relația comercială între furnizor și client, asta in legislația EU. Acum s-a introdus KYC și probabil din moment ce FB procesează plăti au dreptul sa ceara ID. Pana la implementarea KYC ei justificau ca cer ID pentru evitarea infracțiunilor din platforma. Ca sa ceri ID justificând evitarea infracțiunilor este o practica comercială neadecvată și denota faptul ca nu dorești sau nu îți poți proteja sistemele in alt mod. Utilizarea acestei practici induce subliminal obligativitatea excluderii dreptului de ascundere a identității individuale pe motivul favorizării comiterii de infracțiuni dar in realitate fără o lege clară este o vrajeala, și chiar nu știu cum de un judecător se poate pronunța pe o astfel de cauza, probabil alt judecător corupt.
Intr-o relație contractuala legală unde chiar se semnează un contract autentificat gen notar, acte cu antet sau stampila in mai multe exemplare, etc., atunci da se justifica legitimarea părților - ambelor părți inclusiv a persoanei ce reprezintă societatea comercială ce livrează serviciile și produsele.
Deci atât timp cât nu efectuezi tranzacții financiare Facebook nu are pentru ce sa te legitimeze, încălcarea ToS nu este justificativă pentru legitimare.
Daca folosești id-ul cuiva e treaba ta, dar nu poate fi considerat fals informatic dacă nu se comite o infracțiune și chiar și atunci nu se justifica total. Cum am spus judecători și procurori corupți ușor demontabile cu avocati buni deoarece nu exista la noi premiza de legitimare comercială informatica.