Jump to content

stefancosmin

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Converted

  • Location
    everywhere
  • Interests
    Programming - especially C/C++, - Operating Systems, Security, Mobile Apps
  • Occupation
    unemployed

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stefancosmin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. La liceu se face o combinatie de C cu C++, dar e mai putin important limbaul la nivelul asta. Ce-ti va fi de folos pe viitor este partea de structuri de date si algoritmi, care se face prost la facultati din pacate, si pe asta se bazeaza si examenul la bac si la admitere mai mult, sintaxa conteaza mai putin.
  2. Multam fain! Functioneaza cum trebuie acum.
  3. Am schimbat codul intre timp, in fisier se stocheaza caractere, ideea ramane aceeasi si problema la fel. void main(){ //data FILE *file; char *vIn, *vOut, *vEnd; int i = 0, dim; //read array dim from console printf("Introduceti dimensiunea:"); scanf("%d",&dim); //memory alocation for integer array vIn = (char*)malloc(dim*sizeof(char)); vEnd = vIn + dim; //read data from console while(vIn < vEnd) { printf("v[%d]=",i++); fflush(stdin); scanf("%c", vIn++); } //open binary file for write data if(( file = fopen("fisier.bin","wb")) == NULL) { printf("File open error!"); exit(1); } //write data in binary file fwrite(vIn, sizeof(char), dim, file); //open file for read data if ((file = fopen("fisier.bin", "rb")) == NULL) { printf("File open error2!"); exit(1); } vOut = (char*) malloc(sizeof(char)*dim); vEnd = vOut + dim; fread(vOut, sizeof(char), dim, file); while(vOut < vEnd) printf("%c ", (char*)vOut++); //close the file fclose(file); }
  4. Salut! Am un fisier binar (sa-i zicem fisier.bin) in care am stocat 'dim' valori intregi si doresc sa-i retin valorile intr-un buffer. In momentul in care vreau sa printez valorile nu obtin ceea ce am introdus in fisier. Mai jos e secventa de cod folosita: if ((file = fopen("fisier.bin", "rb")) == NULL) { printf("File open error!"); exit(1); } //alocare memorie pentru buffer vOut = (int*) malloc(sizeof(int)*dim); vEnd = vOut + dim; //citire date in buffer fread(vOut, sizeof(int), dim, file); //afisare date while(vOut < vEnd) printf("%c ", (char*)vOut++);
  5. interesanta ideea cu activarea microfonului, sunt curios cum e implementata
  6. Merge un pic mai repede, intradevar. Multam, AltraX!
  7. Cum au zis si ceilalti, incearca sa fi mai atent la ore si sa pui intrebari unde nu intelegi. Mai mult, ti s-au dat aici niste solutii, incearca s ale intelegi, luand exemple si "executand" codul ala pe foaie. Asa eram si eu in liceu, asteptam ca profa sa ma faca sa inteleg din prima, dar nu era capabila si asa am avut de pierdut. Incearca sa studiezi si singur, banuiesc ca ai un manual de info, plus ca poti gasi tot felul de forumuri care sa te ajute, gen Stack Overflow sau Programming and Web Development Help | DreamInCode.net. Bafta!
  8. Mi se pare ok initiativa lor de a crea un OS care sa mearga pe smartphone, tablete dar si pe clasicele PC-uri. Totusi, nu cred ca pe laptop/PC e mai bun decat Win7, cel putin pe mine nu m-a impresionat, practic e Win7 cu interfata pentru touch. Sunt curios cum se comporta pe o tableta sau pe un smartphone. Oricum, cred ca il vor imbunatati in viitor.
  9. Multam @Ellimist! Ideea e ca trebuie sa accesez datele din mai multe fisiere (pe care le creez cum am zis mai sus, numai ca apar modificari ale datelor din fisiere) la fiecare simulare, pentru trebuie sa fac niste modificari ale graficii in functie de ele (mai sus am dat un exemplu, mai degraba, general pentru a fi mai usor sa explic) si, cum la fiecare simulare pe emulator, Isolated Storage se reseteaza, nu am acces la ele decat daca testez aplicatia, cum ai zis si tu, pe un telefon. Sper sa fac rost de unul.
  10. Sunt toy in Silverlight 4.0 si incerc sa fac o aplicatie pentru WP7 si am salvat date intr-un fisier in Isolated Storage. Cand aplicatia este executata, fisierul respectiv este creat in Isolated Storage si sunt introduse datele in el;pe emulator imi apar datele respective (am definit o functie care le printeaza). Daca sterg codul care creaza acel fisier, la urmatoarea executie datele din el nu mai exista (fisierul nu mai exista probabil), desi a fost creat la o executie anterioara. Asta inseamna ca la fiecare executie trebuie sa creez fisierul respectiv si sa reintroduc datele respective in el, ceea ce mi se pare ineficient, mai ales ca nu fac modificari asupra datelor ci am nevoie de ele ca atare (le stochez o data, apoi vreau sa le folosesc mereu) . Nu am posibilitatea de a testa aplicatia altfel decat pe emulator si d-asta am probleme la development. Ma gandesc ca, la instalarea a aplicatiei pe un telefon, fisierul ar trebui sa ramana in Isolated Storage pana la o eventuala resetare a memorie. Am cautat pe net tips& tricks in legatura cu isolated Storage, dar nimic care sa ma ajute.
  11. Salut, nedo!

    Am vorbit mai devreme la cursul de Linux unde, la final, mi-ai dat niste link-uri despre structuri de date in C. Ai spus la un moment dat ca regreti ca nu ai facut mate bine "in tinerete". Ideea e ca niciodata nu e tarziu sa inveti ceva. In tineretea mea nu am facut structuri de date cum trebuie si incerc sa le invat acum, in schimb am incercat sa lucrez la mate. Asta e nu le putem face pe toate intr-un timp foarte scurt. Am gasit site-ul asta -> Matematica Teorie si formule liceu, are mai multe rubrici, dar matematica d eliceu mi se pare cea mai importanta. Daca ai timp si esti interesat, arunca o privire. Din ce am spicuit nu e chiar rau explicat, dar se poate si mai bine. Unele lucruri de acolo nu le-am facut nici eu in liceu, dar m-am lovit de ele in faculta.

    Sper sa te ajute!

  12. Am inteles, multumesc @innocentia
  13. IR poate fi si in assembly?
  14. Immigrant Song - Led Zeppelin - YouTube
×
×
  • Create New...