sleed Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Ionel vrea sa ii trimita lui Marius un email folosind Thunderbird. Laptopul lui Ionel are urmatoarele configuratii: Intel® Core™ i7-4750HQ (6M Cache, 3.20 GHz), 16GB, 128GB SSD, GeForce GTX 980M 4GB. Ca sistem de operare: Linux/GNU Debian 8. Cel care reuseste sa explice corect toti pasii prin care Ionel trimite mesajul lui Marius [inclusiv: input, networking, etc..] , castiga un cont VIP pentru Pwnthecode, cand va fi gata noua platforma! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wildchild Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 Nu era mai simplu să postezi la Ajutor cum se instalează și configurează de la 0 un server de SMTP cu IMAP inclus? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blech Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 @whildchild nu cred ca ai inteles ce vrea... eu cred ca vrea ca cineva sa-i zica...si Gigel apasa pe iconita de Thunderbird si atunci un system call face x task si pe disk se produce modificarea y si apoi apsa send si se face un request de tipul z si bla bla bla... adica cineva sa povesteasca in termeni tehnici si cat mai in detaliu un proces pe care cineva il face zilnic dar nu are habar cate lucruri se intampla in spate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Active Members MrGrj Posted March 25, 2016 Active Members Report Share Posted March 25, 2016 (edited) 18 minutes ago, wildchild said: Nu era mai simplu să postezi la Ajutor cum se instalează și configurează de la 0 un server de SMTP cu IMAP inclus? @wildchild scopul acestui chall este de a trata pana la cel mai mic detaliu trimiterea unui email (de la deschiderea PC-ului pana la final). Ex: - Bios, MBR, GRUB, Kernel init, run level, routare, bridge-uri.. - encapsulare, segment packet frame, cati biti (cum se calculeaza), cum se trimit pachetele, cum cauta MAC-ul, hop-uri etc Stiu ca nu este un chall in adevaratul sens al cuvantului, dar e bine sa stim ca (daca) avem useri care inteleg cum si ce se intampla la nivel low-level ^^ Thanks & hope it makes sense Edited March 25, 2016 by MrGrj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wildchild Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 Păi și unde-i challenge-ul? Nu presupune să folosești inteligent informațiile pe care le deții, ci doar să le înșiri. #numazic În fine, nu fac offtopic. Dacă găsește cineva timp pentru task, bravo lui! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleed Posted March 25, 2016 Author Report Share Posted March 25, 2016 Geko - exact. Wild - Acesta este una din intrebari ce le primesti la interviul de la Amazon. MrGrj - asa e, dar de unde sa ceri, daca exista 0 ? @ Restu... Daca nu stiti, nu va intereseaza si sunteti aroganti, stati in banca voastra, ca nu va pune nimeni sa il rezolvati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byte-ul Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 Nu era mai simplu sa explici tu cum functioneaza? Chiar daca stie cineva, nu cred ca o sa piarda timpul sa prezinte toti pasii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...