lsd.mf Posted August 18, 2016 Report Posted August 18, 2016 Salut. Am un laptop acer asprire de aproximativ 7 ani. Pana acum nu am avut nici o problema, dar de cateva zile daca stau pe el si ascult muzica nu se opreste, cum il fortez putin se stinge. Sa fie de la pasta aia de racire ? Nu am folosit niciodata si nu stiu, cooler-ul merge, isi face racirea ca si pana acum doar ca se incinde rau tastatura si touchpad-ul. Quote
M2G Posted August 18, 2016 Report Posted August 18, 2016 Curata-l de praf si eventual schimba pasta termoconductoare. Am patit la fel cu un Aspire cam tot de aceasi vechime. Uita-te la temperatura procesorului cu RealTemp https://www.techpowerup.com/realtemp/ Daca temperatura depaseste un anumit prag, o sa se stinga singur. Pragul e pe undeva pe la 90-100 grade Celsius. Quote
lsd.mf Posted August 18, 2016 Author Report Posted August 18, 2016 L-am curatat si tot se opreste. Chiar nu mi-a trecut prin cap sa verific temperatura procesorului. Multumesc! Quote
theeternalwanderer Posted August 19, 2016 Report Posted August 19, 2016 Ai scos cooler-ul? De obicei ai o patura de praf intre cooler si radiator dupa ce va timp Quote
cerealkill3r Posted August 20, 2016 Report Posted August 20, 2016 Desfa-l complet (scoate si cooleul de pe procseor) si schimba si pasta termoconductoare, dupa 7 ani cel mai probabil ca e uscata si nu mai ajuta la transfer de caldura. Quote
otty Posted January 12, 2017 Report Posted January 12, 2017 simplu decit sa il desfaci, te duci la cineva care are compresor de aer, de obicei vulcanizare si sufli aerul . Incepi cu radiatorul unde sufla aerul afara, , apoi invers si reei operatiunea de citeva ori, E bime de curatat cel putin de 4 ori pe an simplu Quote