Jump to content

theeternalwanderer

Active Members
  • Posts

    323
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by theeternalwanderer

  1. Trece traficul prin Burp si vezi exact ce requesturi se fac - daca dupa verificarea initiala nu primesti un token unic care trebuie inclus in urmatoarele requesturi atunci exista posibilitatea sa eviti validarea cu totul. In caz contrar ai spus ca requestul initial de verificare nu se schimba deci trebuie doar sa faci acelasi request si sa extragi tokenul unic care sa fie inclus in celelalte requesturi. Solutia ghetoo pentru mine ar fi sa folosesc cURL ca sa produc requesturile necesare, grep/cut/awk/sed ca sa extrag token-ul si cURL din nou ca sa cer datele pe care le vroiam in primul rand. Le bagi intr-un script Bash si ai terminat. Mai detaliat de atat nu pot sa fiu fara sa vad toate requesturile si raspunsurile care vin/pleaca din browserul tau.
  2. lol, let's plaster the interwebs with garbage for an easy click
  3. Arata interesant, dar este alt stil de joc
  4. Recent am descoperit Mindnight - un joc in care trebuie sa discuti cu ceilalti participanti ca sa identifici hackeri/agenti si sa securizezi sau sa compromiti noduri. Momentan este gratuit pe Steam - http://mindnightgame.com/index.html
  5. Ai aici cateva resurse: OSI Model - https://en.wikipedia.org/wiki/OSI_model Port - https://en.wikipedia.org/wiki/Port_(computer_networking) Top 10 vulnerabilitati web (OWASP) - https://www.owasp.org/images/7/72/OWASP_Top_10-2017_(en).pdf.pdf Let's build a web server - https://ruslanspivak.com/lsbaws-part1/ Ultimul link, desi discuta cum sa construiesti un web server de la 0, ar trebui sa fie folositor in a intelege cum functioneaza unul. Spor!
  6. @Ossian nu exista un exploit pentru port 80, exista exploituri pentru un serviciul care este disponibil pe portul 80 - este o diferenta. In topicul anterior ti s-a recomandat si ti s-au dat link-uri spre materiale care iti explica ce este un port - citeste-le. Iti este greu sa intelegi de ce intrebarea ta este aberanta pentru ca nu ai in bagajul de cunostinte un numar de concepte de baza. Afla ce este si cum este folosit un port, afla ce este si cum functioneaza un server web (e.g. IIS, Apache, Nginx), afla ce este HTTP(S), afla care sunt vulnerabilitatile cele mai comune in sfera aplicatiilor web (OWASP top 10). Ai aici o lista de subiecte din care se da examenul CPSA (entry-level) la CREST - https://www.crest-approved.org/wp-content/uploads/crest-crt-cpsa-technical-syllabus-2.0.pdf. Vezi ce subiecte te intereseaza si incearca sa le intelegi. Inca o chestie, daca sistemul pe care tu il impungi cu exploituri nu iti apartine, sau nu ai primit autorizatie de la proprietar sau o persoana cu autoritatea necesara, atunci esti in afara legii. @dancezar "Ca sa reduci suprafata de atac trebuie sa verifici ce versiune de software este folosita" ai o idee gresita despre ce inseamna suprafata de atac. Spor!
  7. In caz ca vrei sa te asiguri ca aspectul amoros al vietilor voastre este in concordanta cu cel social, recomand:
  8. Echivalentul la a te scarpina la calcai cu degetele de la acelasi picior. WTF? Daca tot iti iei un SSD pune-l pe laptop si foloseste HDD-ul vechi ca memorie externa. Depinde de ce laptop ai dar s-ar putea ca garantia sa nu fie afectata daca schimbi HDD-ul. Sau ai putea sa-l duci la un service autorizat de ei. O alta alternativa ar fi sa vezi daca ai porturi mSATA pe laptop si sa iti iei un SSD mSATA. Atunci ai putea sa rulezi sistemul de operare de pe SSD si sa folosesti hardul vechi pentru stocare.
  9. Nu stiu ce clasifici ca fiind citibila? Lectura usoara de seara nu este. CISSP este o certificare si (ISC)2 pun la dispozitie un 'study guide'. In general CISSP este o certificare entry-level sa zicem pentru functii de securitate in management - a se citi: nu intra in foarte multe detalii tehnice.
  10. Un manual de CISSP ar trebui sa-ti explice in mare cam cu ce se mananca cryptografia.
  11. Spuse el fioros in timp ce incerca sa sparga contul fostei sotii. Ti-as atrage atentia ca ce incerci sa faci este ilegal, dar am impresia ca nu este teritoriu necunoscut pentru tine - nu-i asa, Stefan? In alta ordine de idei, a observat cineva ce orientare homosexuala au injuraturile in Romana?
  12. Recent am testat o aplicatie web si am intalnit urmatoarea situatie: doi parametri pe care ii puteam controla erau inclusi intr-un 'href' parametrii respectivi aveau o lungime maxima destul de restrictiva, sa zicem 15 caractere orice continea semnul mai mic (<, inclusiv variante Unicode gen full-length angle bracket) urmat de o litera iti termina sesiunea caracterele speciale nu erau filtrate si nu se folosea HTML-encoding cand valorile respective erau folosite Cam asa arata codul HTML: <a href="https://mataigrasa.com/?param1=XXX&param2=YYY&someotherparamsgohere=whateverman">TROLOL</a> Am folosit urmatoarele valori: param1="onclick='/* param2=*/alert(9)'x=" Atunci codul HTML devine: <a href="https://mataigrasa.com/?param1="onclick='/*&param2=*/alert(9)'x="YYY&someotherparamsgohere=whateverman">TROLOL</a> Param1 inchide atributul 'href' si defineste un 'onclick' in care incep un comment (/*). Param 2 inchide comentul (*/) si introduce codul JS care va fi executat de eventul 'onclick'. Comentariul este folosit ca sa scoata '&param2=' din ecuatie si sa permita concatenarea codului JS. Alte idei/recomandari/sugestii sunt bine venite.
  13. Cam acum un an mi-am luat un Nikon D3200 folosit la un pret foarte convenabil si sunt foarte multumit de el. La momentul respectiv consultasem subredditul /DSLR. https://www.reddit.com/r/DSLR/search?q=entry-level&restrict_sr=on
  14. It lipseste un alineat/indent: #!/usr/bin/python import socket def scan(host, port): s = socket.socket(socket.AF_INET, socket.SOCK_STREAM) try: s.connect((host, port)) print ("open :" + str(port)) s.close() except: pass for port in range(10000): scan("127.0.0.1", port) Cum aveai tu codul functia 'scan' doar definea un socket, 'try/pass' facea parte din programul principal, nu din functie. Ca proof-of-concept (PoC) este in regula, dar in practica asta ar scana foarte incet pentru ca astepti fiecare port in parte sa raspunda sau ca perioada de timeout sa expire. Pentru un scanner agresiv poti sa reduci perioada de timeout si sa introduci mai multe thread-uri. Ai aici niste cod scris la furie care face o scanare agresiva la toate 65K porturi TCP. Nu stiu daca mai merge sau daca am facut modificari care l-au stricat, dar este suficient cat sa iti faci o idee. Este un cod destul de jegos si sunt sigur ca unii o sa-si puna mainile in cap, dar ar trebui sa-ti dea o idee despre chestia cu thread-urile/timeout-ul pe sockets, etc. Daca cineva are sugestii la cum ar putea sa fie imbunatatit sunt numai urechi. #!/usr/bin/python import sys from multiprocessing import Pool from multiprocessing import freeze_support from modules import rs_inf ########## # MAIN # ########## # this is only temporary # the purpose is to allow the development version to be used in production if len(sys.argv) == 1: scope_file = 'scope.txt' else: scope_file = sys.argv[1] # read scope file and create targets array scope = open(scope_file, 'r') targets = [] for i in scope.readlines(): # host = i.split(':')[0] # port = int(i.split(':')[1].rstrip()) targets.append(i.rstrip()) print targets pool = Pool(processes=200) results = pool.map(rs_inf.tcp_scan, rs_inf.tcp_scope_generator(targets)) pool.close() pool.join() open_ports = [] for i in results: if i: if i[1] not in open_ports: open_ports.append(i[1]) print "\nConevnient Nmap ports flag:" for i in open_ports: sys.stdout.write(str(i) + ',') Si aici modulul rs_inf: import socket from random import shuffle from modules import rs_ssl def tcp_scope_generator(targets_array, start_range=1, end_range=65536): tcp_scope = [] for i in targets_array: for j in range(start_range, end_range): tcp_scope.append((i, j)) shuffle(tcp_scope) return tcp_scope def tcp_scan((host, port)): s = socket.socket(socket.AF_INET, socket.SOCK_STREAM) s.settimeout(1) if s.connect_ex((host, port)) == 0: print host + " - " + str(port) s.close() # # if the port is open check if SSL is supported # if rs_ssl.ssl_verify((host, port)): # # if SSL is supported enumerate # rs_ssl.ssl_enumerate((host, port)) # else: # print host + ":" + str(port) + " --- SSL not supported" return (host, port) s.close()
  15. Ai aici cateva informatii de baza despre crypto: Encryption vs. Encoding vs. Hashing These are three terms that are commonly mixed. They are not interchangeable and they refer to different things. Encoding is the process of transforming data from one format into another. Converting from Hex to Binary is encoding. The only thing required to read data or to change it into whatever arbitrary format you desire is the encoding scheme. This is a public bit of data that explains how a particular encoding works (e.g. Base64). Encryption is the process of transforming data with the purpose of keeping it secret. This means that the encrypted value will disclose little information about the original data. This process requires an algorithm that can be publicly known and an encryption key that should be kept secret. Hashing is essentially a signature of an arbitrary piece of data. It is a one-way function that cannot be reversed nor can the original information be gleaned from the hash value. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Symmetric and Asymmetric Encryption Symmetric encryption uses the same key to encrypt and decrypt - e.g. DES, 3DES, AES, etc. Asymmetric encryption uses a key pair - one for encryption, one for decryption - e.g. RSA. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Encryption Algorithms DES symmetric 64-bit block 56-bit key + 8 parity bits considered insecure 3DES symmetric 64-bit block uses 3,2, or 1 keys 3TDEA- Ek1(Dk2(Ek3())) 2TDEA - Ek1(Dk2(Ek1())) 1TDEA - effectively DES - Ek1(Dk1(Ek1())) AES symmetric 128-bit block 128, 192, or 256-bit key AES is a standard based on the Rijndael cipher. RSA asymmetric 64/128-bit block Keys should be 2048+ bits RSA was never meant to encrypt large amounts of data, so it is not entirely correct to say it is a block cipher. RC4 symmetric stream 40-2048 bits considered insecure Many other encryption algorithms exist. These are just the most common. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hashing Algorithms MD5 128-bit hash considered obsolete. collisions have been identified SHA-1 160-bit (20 byte) hash phasing out. collisions have been identified Recommendation is to either use pair of hashing algorithms, or to use SHA-256 or SHA-512. MD5, SHA-1/256/512 operate on 512-bit blocks. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  16. @Zekor, @BogdanNBV exista doar 2.5 situatii in care este legal sa testezi securitatea unui site/calculator/resursa/etc: ai o autorizatie scrisa de la o persoana cu autoriatea necesara (i.e. proprietarul siteului, a infrastructurii) exista un program de bug bounty ai descoperit vulnerabilitatea accidental, NU ai investigat-o mai departe, si o raportezi in calitate de bun samaritean/client (desi asta este o zona gri) De exemplu in site-ul czga.ro, daca ai bagat un apostrof accidental si ai primit o eroare de sintaxa atunci poti sa raportezi ca ar putea sa fie o problema acolo si ar trebui sa fii in regula dpdv legal, dar daca sapi mai adanc, fara sa ai permisiunea proprietarilor, atunci esti in afara legii. Daca nu ti-a cerut nimeni sa le testezi securitate este ca si cum ai da buzna in apartamentul vecinului tau, pe motiv ca are o incuietoare proasta, si cand te ameninta ca suna la politie si vrea sa te dea afara sa ii arati obrazul si sa ii spui "ma jegosule, unde e recunostinta? ti-am aratat o vulnerabilitate si tu asa ma tratezi?".
  17. Ok ok, lasand glumele deoparte ai cerut o modalitate sigura si rapida de a face bani ca adolescent - sarbatorile se apropie, pune-te pe invatat colinde si uraturi si cand vine sezonul faci un ban cinstit (dar neimpozabil). Daca poti sa zdrangani dintr-o chitara sau un instrument semi-muzical si mai bine. Te aduni cu cativa colegi de halta/scoala/cartier si "go forth and conquer". PONT - nu mergeti in cartiere, ci in zonele rezidentiale cu case - da, veti fi latrati, dar per total faceti mai multi bani pentru mai putin efort.
  18. @darius1995 facem o cheta de $50 daca rescrii asta corect - "Bine fratioare , ramai tu acolo cu Ceasca . Vad ka o dam kakolareste e klara triaba."
  19. Videochat - daca te-ai nascut in 1995 atunci ai peste 18, desi s-ar putea sa ai o intelegere libertina a termenului "adolescent" @theandruala great minds think of videochat! ha ha
  20. Mda, articol scris cu si pentru "senior management". MazeHuhter seamana mai mult cu o platforma de "live forensics" decat hack-back. Sunt curios cum o sa fie acceptata de specialistii in forensics.
×
×
  • Create New...