alexandrei77 Posted August 19, 2016 Report Posted August 19, 2016 La fizica am avut de memorat principiile lui Newton si eu n-am inteles nimic din lectia de fizica predata in cls a 9 a.Am incercat sa caut si sa caut si sa caut pe google de fortele astea gravitationale si in schimb am primit niste explicatii sarace precum:corpul este situat pe orizontala si ca pe planul inclinat corbul coboara la un anumit unghi. Ce as putea face in aceasta situatie?Nu vreau sa repet examenul de bac. Quote
theandruala Posted August 20, 2016 Report Posted August 20, 2016 Dacă nu poți înțelege, înseamnă că nu e de tine. Examenul de bacalaureat este accesibil tuturor, dar nu înseamnă că oricine îl poate lua. 1 Quote
SuspanS Posted August 20, 2016 Report Posted August 20, 2016 Dar de ce ai ales capitolul mecanica? Era mai usor termodinamica + electricitate aveai doar 2 pagini cu formule pe care le retineai daca faceai cateva probleme. 2 Quote
Sim Master Posted August 20, 2016 Report Posted August 20, 2016 Daca stiai ca nu o sa te descurci si nici nu poti invata singur de ce nu ai fost la meditatii din timp? Te-ar fi ajutat mult. Quote
Byte-ul Posted August 20, 2016 Report Posted August 20, 2016 Muie termodinamica. Mecanica + electrica e cel mai ok.Tot ce trebuie e sa gandesti putin + sa retii cateva formule. 3 Quote
alexandrei77 Posted August 20, 2016 Author Report Posted August 20, 2016 La planul ala orizontal de ce pe axa Oy N+Fsina-G=0 si pe axa Ox Fcosa-Ff=0? Quote
Byte-ul Posted August 21, 2016 Report Posted August 21, 2016 (edited) 21 hours ago, alexandrei77 said: La planul ala orizontal de ce pe axa Oy N+Fsina-G=0 si pe axa Ox Fcosa-Ff=0? Unde e forta F? Deseneaza corpul pe plan, pune toate fortele si vezi ce se intampla. Daca nu iti dai seama, posteaza desenul aici. Asa se calculeaza Gx si Gy Edited August 21, 2016 by Byte-ul 4 Quote
alexandrei77 Posted August 21, 2016 Author Report Posted August 21, 2016 https://postimg.org/image/xiv5agir3/ Cum a rezultat in sin si cos de theta fx/f si fy/f?Este formula sinusurilor si a cosinusurilor? Quote
Byte-ul Posted August 21, 2016 Report Posted August 21, 2016 6 minutes ago, alexandrei77 said: https://postimg.org/image/xiv5agir3/ Cum a rezultat in sin si cos de theta fx/f si fy/f?Este formula sinusurilor si a cosinusurilor? Asa e formula. Sin(ceva) = cateta opusa / ipotenuza Cos(ceva) = cateta alaturata / ipotenuza 1 Quote
QuoVadis Posted August 22, 2016 Report Posted August 22, 2016 On 20/08/2016 at 2:51 AM, alexandrei77 said: La fizica am avut de memorat principiile lui Newton si eu n-am inteles nimic din lectia de fizica predata in cls a 9 a.Am incercat sa caut si sa caut si sa caut pe google de fortele astea gravitationale si in schimb am primit niste explicatii sarace precum:corpul este situat pe orizontala si ca pe planul inclinat corbul coboara la un anumit unghi. Ce as putea face in aceasta situatie?Nu vreau sa repet examenul de bac. Blowjob. Cere tips & tricks de la @SilenTx0 daca e nevoie 1 Quote
alexandrei77 Posted January 18, 2017 Author Report Posted January 18, 2017 (edited) La legea a 2a a lui Kirchoff tensiunile care incep de la - sunt pozitive sau negative?Stiu ca E=I(R+r) dar I este pozitiv sau negativ? Nu stie nimeni?Va rog!Ajutati-ma! Edited January 18, 2017 by alexandrei77 Quote
DoubleG Posted January 18, 2017 Report Posted January 18, 2017 49 minutes ago, alexandrei77 said: La legea a 2a a lui Kirchoff tensiunile care incep de la - sunt pozitive sau negative?Stiu ca E=I(R+r) dar I este pozitiv sau negativ? Nu stie nimeni?Va rog!Ajutati-ma! legea e asa: Suma electro motoarelor = suma tensiunilor la ce ti-am dat eu e modelul simplul, Legile lui Ohm sunt facute dupa Kirckoff. Trebuie sa-ti alegi pe intreg circuitul un sens, (cercul ala), daca sensul trece prin borna mica prima oara se ia cu +, daca o ia prin borna mare e cu -. la fel si la intensitate, daca intensitatea merge in sensul care l-ai ales, se ia cu plus, daca e in sens contrar se ia cu minus asa se face la o schema electrica cu kir. 1 Quote
alexandrei77 Posted January 18, 2017 Author Report Posted January 18, 2017 Imi spui si mie problema?E mai usor sa o trimiti pe un doc. sau un site decat sa imi lasi o foaie cu scris de creion.Nu vad nimic din fisa ta. Quote
DoubleG Posted January 18, 2017 Report Posted January 18, 2017 sunt subiecte de bac din 2008 la electro filiala tehnologica. si ce vina am eu? n-ai decat sa te chioresti, vezi sa nu-ti fac cu pixul. Quote