Jump to content
Usr6

[F usor] Iepurasul de paste

Recommended Posts

Posted (edited)

Am stat 3 ore sa fac bruteforce si nu am ajuns la un rezultat, am sa mai incerc si diseara inca o data.

Un hint? (0-9/a-z/A-Z?) macar sa limitez durata.

Nu de alta, dar nu prea ma descurc eu cumva :) adica eu m-as descurca cumva daca as limita range-ul.

Edited by Shikata
Posted
23 hours ago, Maria0612 said:

Poti sa-mi explici cum se joaca?  Nu inteleg deloc ce trebuie sa faci. 

Probabil este un sir si tu trebuie sa ii descoperi regula la prima vedere.

Posted
6 hours ago, Usr6 said:

[...] te-ar ajuta mult daca ti-ai da seama ce reprezinta numerele de identificare al oualelor

And therein lays the rub.

Posted

@Usr6 mi-a spus sa fac tutorialul cu rezolvarea 

Primul pas e sa salvam imaginea, aici cred ca s-au blocat majoritatea, ea este atat o imagine cat si o arhiva asa ca daca o deschidem cu Winrar vom vedea o alta imagine arhivata cu parola.

2596279a067c4536b8010f4998d06852.png

Acum vine cea mai incurcata parte, trebuie sa decodam numerele din imagine sa aflam parola. 

Daca ne uitam la numere, singura caracteristica a lor este ca sunt toate numere prime. Daca facem o lista cu primele 20 de numere prime si atribuim fiecarui numar prim din lista o litera in aceeasi ordine, decodarea cifrelor este destul de usoara. https://pastebin.com/Z26JX3nD 

Odata ce vom dezarhiva Te_descurci_tu_cumva.jpg si o vom deschide, vom vedea niste iepurasi care se mira la vazul unui QR code, nestiind cum sa-l citeasca (poate voi stiti) . Ca'n inception, ce ne spune QR code-ul este parola imaginii. 

Daca vreti sa vedeti ce e ultima imagine ... well you've learned the pattern :) 

• Upvote 3