Jump to content
Nytro

Yahoo a incheiat un paterneriat strategic cu Google

Recommended Posts

Yahoo a incheiat un paterneriat strategic cu Google

de Alex Hanea | 13 Iunie 2008

Strategia Microsoft de a castiga o pozitie puternica pe piata publicitatii pe internet a primit o lovitura puternica joi, dupa ce negocierile cu Yahoo! au esuat oficial, iar compania de servicii online a incheiat un parteneriat cu Google.

gal_mare_google-yahoo-logos.jpg

In urma acordului, Google va putea posta anunturi publicitare pe site-urile de cautare ale Yahoo!.

Yahoo! estimeaza ca parteneriatul cu Google ii va aduce venituri aditionale de 800 de milioane de dolari pe an si va ridica fluxul financiar al companiei cu 250-450 milioane de dolari in primele 12 luni.

Actiunile Yahoo! au scazut cu 10% dupa comunicarea rezultatului discutiilor, deoarece piata nu se mai asteapta la o preluare a companiei, fie ea si partiala.

Titlurile Microsoft au crescut cu peste 4%, desi cei doi mari rivali au incheiat o intelegere, investitorii fiind multumiti ca grupul nu va plati un pret prea mare pentru o tranzactie considerata riscanta.

Yahoo! a respins cea mai recenta propunere din partea Microsoft, care includea, potrivit unor surse din piata, preluarea a 16% din capitalul companiei de servicii online la un pret de 35 de dolari pe actiune, plus achizitionarea diviziei de cautari online.

Conducerea Yahoo! a argumentat ca dorinta Microsoft de a prelua segmentul de cautari nu se integreaza in planul de afaceri, de a extinde publicitatea prin servicii de cautare.

Oferta Microsoft de a prelua o participatie minoritara a majorat pretul per titlu al propunerii din luna mai, de a achizitiona intreaga companie pentru 47,5 miliarde de dolari, sau 33 de dolari pe actiune.

Sursa: Reuters, Yahoo!

Link to comment
Share on other sites

nu-i inteleg... youtube care e pe locu 2 in lume si-a vandut site-u pe 1.65 de miliarde de dolari... yahoo care e pe locu 1 in lume nu vrea sa se vanda pe 47.5 miliarde? sunt suficienti bani cat sa traiesti 80 de vieti in lux... pe de alta parte sunt de acord... adica ma enerveaza cumplit astia de la microsoft... nu-i mai suport... da'r'ar domnu sa le pice toata firma cat mai repede... sa cada windows-u... sa se faca un sistem de operare cu adevarat bun.. si asa billy s-a retras... da' au ramas alti retarzi in urma lui... google creste... din ce in ce mai mult... :) cine stie.... poate... :) poate.. :)

Link to comment
Share on other sites

Cred ca cei de la Yahoo se cearta cum sa imparta banii ca nu e o suma fixa :lol: . Cat despre Microsoft, am citit un articol ca la 30 iunie 2008 se incheie era XP. Billy crede ca pana acum toti oamenii aveau licente pentru XP. La faza asta se inseala, mai ales cand vine vorba de Romania :lol:

Link to comment
Share on other sites

lol.. SA MORI TU? =))) kiar credea billy asta? =))))) nu pe bune.. faci misto de mine.. nu? :D cum draq sa creada ca toti oamenii au licente la xp =))... dak ies in oras si il intreb pe unu(oricare) de pe strada dak are licenta la windows ma intreaba ce-i aia :)).. no fara baza acu.. billy nu mai intra si el pe net? oricum.. xp, vista.. cam tot aia din punct de vedere al clientilor.. du-te pe google si baga torrent vista sa vezi cum ti se face lista full :)) bill e kiar atat de prost?

Link to comment
Share on other sites

Pai cred ca stiti ce inseamna castigul din click-uri? Sa zicem 2 centi pe click. De unde ii castigati? De la o companie care incaseaza 2000 dolari pentru a va oferi reclama aia pe site pe care va ofera 2 centi pe click.

Asta e publicitatea. Ca e pe internet, ca e in presa (zona de jos a ziarului care nu va intereseaza), clip-urile publicitare de 10 minute pe protv care va calca pe nervi in timpul filmului. Important e ca vine un client sa plateasca aparitia lor.

Un parteneriat inseamna "clientii ne vor plati la amandoi" deci castiguri pe masura. Femeia de servici de la google a scos carte: "cum am castigat j-de milioane de dolari" de unde? din actiunile google primite la lansare cand erau doar 40 de oameni concepand un site.

Asa se castiga banii mari!

Link to comment
Share on other sites

da taty... da femeia aia de servici lucra tocmai de cand era gugal mic.. de knd era o firma de 2 bani... nu-si punea sperante prea mari in ea.. a fost doar un fel de good luck pt ea

1)Permite-ti sa faci ceva de "2 bani",cand ai facut tu ceva mai bun!

2)Ma bucur ca Microsoft nu a achizitionat Yahoo!


nu-i inteleg... youtube care e pe locu 2 in lume si-a vandut site-u pe 1.65 de miliarde de dolari...

Youtube nu e o companie asa mare, cand sa vandut youtube,parca erau 7 oamenii care lucrau la youtube, din care 5 erau prieteni, si youtube daca nu era achizitionat de Google, chiar asa sus nu ajungea, pentru ca e vorba de foarte multa tehnologie pusa de Google in Youtube.


Yahoo! estimeaza ca parteneriatul cu Google ii va aduce venituri aditionale de 800 de milioane de dolari pe an si va ridica fluxul financiar al companiei cu 250-450 milioane de dolari in primele 12 luni.

Microsoft a estimat, daca se ajungea la o intelegere cu Yahoo!, puteau sa obtine profit-uri si de 1miliard $ pe an.

Si Google are un capital de 200 de miliarde de $ sau mai mult, construit doar in 8 ani, mai bine spus construit de la lansarea lui` Adsense :P .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...