Nytro Posted July 6, 2020 Report Posted July 6, 2020 Securitatea sistemelor de vot electronic Votul electronic este o propunere încă din anii 1960, gândită inițial pentru a diminua posibilitatea fraudării unui proces electoral, iar apoi, datorită creșterii accesului la Internet, și pentru a crește numărul cetățenilor cu drept de vot care participă la alegeri, respectiv pentru a permite cetățenilor din Diaspora unei țări, sau cetățenilor ce nu se pot deplasa la secții, să își exprime votul. Totuși, implementarea unui sistem de exprimare a votului pe internet pare să fie o provocare peste măsura capacității tehnologiei actuale. Scopul inițial, numărarea manuală a voturilor, un proces minuțios și vulnerabil, rămâne un candidat ideal pentru procesul de digitalizare. Alexandra Ștefănescu Technology Officer Articol complet: https://civiclabs.ro/ro/byproducts/securitatea-sistemelor-de-vot-electronic 1 Quote
albastrel Posted July 6, 2020 Report Posted July 6, 2020 Eu sunt de parere ca, atat timp cat votul electronic are touchscreen, totul este vulnerabil Interesant articol. Quote
Nytro Posted July 6, 2020 Author Report Posted July 6, 2020 Eu consider ca votul electronic poate fi facut in siguranta. Sigur, centralizat. Cum e si acum, doar ca mai sigur si mai eficient. Baza: chestia aia care se prescurteaza "crypto" (si nu, nu e vorba de "crypto monede" ci de criptografie). Ce de acum nu e tocmai ideal. Cel putin acum X ani taica-meo vedea saci de voturi aruncati prin padure. Putem face totul mai bine. Si asta e doar una dintre probleme. PS: Exista si un mare dezavantaj: nu vom putea scrie "Muie PSD" pe buletinul de vot 1 Quote
Kev Posted July 7, 2020 Report Posted July 7, 2020 nu am citit articolul complet, dar presimt in loc de bere mici, mustar, vor avea internet gratuit, cat despre vulnerabilitati, vor vota toti nepotii Quote