andr82 Posted September 30, 2020 Report Share Posted September 30, 2020 Cum pot transmite datele de la un GPS tip memory stick pe internet cu ajutorul pc-ului? GPS-ul are iesire rs232 si este bagat intr-un convertor USB care intra in PC. Scrie pe convertor 10Hz - 9600 baud rate. Multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted September 30, 2020 Report Share Posted September 30, 2020 Stiu ca foloseam un tool (cred ca Secure CRT) pentru conectare pe portul serial si acces la shell astfel de dispozitive embedded, insa nu stiu cum s-ar putea face asta prin USB. Pentru portul serial vad ca exista si tool-uri pentru forwarding: http://www.serial-port-redirector.com/ dar la fel, nu stiu care e faza cu USB. Inteleg, nu prea mai gasesti nimic cu port serial direct. Da chiar, acel convertor USB nu expune portul acela ca fiind tot serial? Ma gandesc ca poate are un driver care emuleaza portul serial. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aelius Posted September 30, 2020 Report Share Posted September 30, 2020 2 hours ago, Nytro said: Pentru portul serial vad ca exista si tool-uri pentru forwarding: http://www.serial-port-redirector.com/ dar la fel, nu stiu care e faza cu USB. Inteleg, nu prea mai gasesti nimic cu port serial direct. Da chiar, acel convertor USB nu expune portul acela ca fiind tot serial? Ma gandesc ca poate are un driver care emuleaza portul serial. Da, e emulator. Le vezi direct COM* 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andr82 Posted September 30, 2020 Author Report Share Posted September 30, 2020 2 hours ago, Nytro said: Stiu ca foloseam un tool (cred ca Secure CRT) pentru conectare pe portul serial si acces la shell astfel de dispozitive embedded, insa nu stiu cum s-ar putea face asta prin USB. Pentru portul serial vad ca exista si tool-uri pentru forwarding: http://www.serial-port-redirector.com/ dar la fel, nu stiu care e faza cu USB. Inteleg, nu prea mai gasesti nimic cu port serial direct. Da chiar, acel convertor USB nu expune portul acela ca fiind tot serial? Ma gandesc ca poate are un driver care emuleaza portul serial. Am incercat cu pyUSB sa preiau fluxul de date ASCII primit de la device dar nu vede fluxul, primesc doar datele de identificare ale adaptorului USB sau convertor ce mai este (UART to USB). Am trimis un mail catre producatorul device-ului sa vad macar daca datele transmise sunt ASCII si nu altceva...astept raspuns. Pe portul COM tot datele convertorului apar. GPS-ul vine cu driver pentru windows, linux etc si cu un software dedicat dar care nu am ce face cu el deoarece vreau sa afisez pe un website datele si nu pe desktop. Device-ul este o versiune mai veche si presupun ca asemanatoare acestuia, tot acealasi producator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigiRoman Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 Ai apiul de la ei? Am lucrat cu gpsuri si te pot ajuta sa iti faci un tool sa trimiti la el prin "seriala". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aelius Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 On 10/1/2020 at 1:44 AM, andr82 said: Am incercat cu pyUSB sa preiau fluxul de date ASCII primit de la device dar nu vede fluxul, primesc doar datele de identificare ale adaptorului USB sau convertor ce mai este (UART to USB). Am trimis un mail catre producatorul device-ului sa vad macar daca datele transmise sunt ASCII si nu altceva...astept raspuns. Pe portul COM tot datele convertorului apar. GPS-ul vine cu driver pentru windows, linux etc si cu un software dedicat dar care nu am ce face cu el deoarece vreau sa afisez pe un website datele si nu pe desktop. Device-ul este o versiune mai veche si presupun ca asemanatoare acestuia, tot acealasi producator. Daca-l indesi intr-un pc cu linuxe si imi dai acces la el, pot arunca eu o privire. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...