Jump to content
a13x4nd7u

Care credeti ca este cel mai bun compilator de C/C++?

Recommended Posts

Posted

GCC le intrece pe toate mai ales pentru ca suporta si cross-compiling (adica faci codul pentru alte arhitecturi decat pentru cea pe care compilezi). Cu GCC vei invata cu adevarat C ANSI si in felul asta codul tau va putea fi portat usor. In plus ai diferite optiuni de optimizare (pentru viteza, pentru cod) care vor face din programul tau o adevarata "bestie" :). Totusi, ti-l recomand doar daca ai putina experienta cu C altfel il vei abandona dupa o singura zi.

Posted
GCC le intrece pe toate mai ales pentru ca suporta si cross-compiling (adica faci codul pentru alte arhitecturi decat pentru cea pe care compilezi). Cu GCC vei invata cu adevarat C ANSI si in felul asta codul tau va putea fi portat usor. In plus ai diferite optiuni de optimizare (pentru viteza, pentru cod) care vor face din programul tau o adevarata "bestie" :). Totusi, ti-l recomand doar daca ai putina experienta cu C altfel il vei abandona dupa o singura zi.

Si mie imi place GCC si G++. Dar nu e asa de usor sa treci un program de la un sistem de operare la altul (trebuie sa mai schimbi din include-uri).

Exemplu (la socketuri):

#ifdef __linux__ //constanta definita daca compilatorul este de linux
#include <unistd.h>
...
#else //alt sistem de operare (consideram Windows), desi si windows defineste WIN32
#include <winsock2.h>
...
#endif

si mai scriu in main:

#ifdef WIN32
WSADATA wsa;
...
#endif

Posted
:))) Stunter esti un geniu .

Ontopic : Ce intelegi prin "mai bun" ?

Voiam sa folosesc un compilator cu care sa pot compila socketuri pe Windows si sa imi mearga. Dar nu stiu cum se poate face asta. Pana acum nu am reusit. :|

Posted
dev-c++ :)

Dev-C++ este un IDE, nu un compilator:

Bloodshed Dev-C++ is a full-featured Integrated Development Environment (IDE) for the C/C++ programming language