Jump to content
Nytro

Raiffeisen din nou tinta phishingului

Recommended Posts

Raiffeisen din nou tinta phishingului

de Alex Hanea | 22 Ianuarie 2009

Primele doua decade ale lunii ianuarie au inregistrat o intensificare a activitatilor de phishing din peisajul autohton, in mod deosebit indreptate spre serviciul bancar electronic de la Raiffeisen.

Ultima serie de mesaje din campania de phishing apeleaza la o macheta deja utilizata inca din toamna anului trecut, insa al carei continut solicita de aceasta data utilizatorilor sa-si acceseze contul pentru a verifica o serie de posibile tranzactii neautorizate. Ca o inovatie formala a lunii ianuarie menita sa certifice autenticitatea e-mailului, merita semnalata prezenta semnaturii din subsol, atribuite unui functionar din managementul superior al institutiei.

gal_mare_phishing1.jpg

Linkul pe care utilizatorul se presupune ca ar trebui sa-l urmeze pentru a-si accesa contul nu conduce pe portalul bancii, ci catre un site contrafacut care preia codul de utilizator, parola si numarul cardului prin intermediul unui script PHP.

"Volumul de spam ca parte integranta a actiunilor de phishing ce exploateaza identitatea Raiffeisen Bank Romania a crescut de la inceputul lui 2009 cu aproximativ 20%. Printre cele mai raspandite tehnici raman in continuare trimiterea catre un site de phishing, dar si paginile HTML anexate, de obicei encodate, ambele recurgand la scripturi PHP pentru furtul datelor. Le recomandam clientilor de e-banking sa fie precauti si sa verifice orice mesaj suspect cu institutia financiara inainte de a-si divulga datele on-line", a declarat Vlad Valceanu, Seful Laboratorului de Cercetare Antispam al BitDefender.

Conform BitDefender, clasamentul celor mai des falsificate identitati bancare din Romania include:

1. Raiffeisen Bank (60%)

2. BCR (13%)

3. BRD (10%)

4. Piraeus Bank (8,5%)

5. Banca Transilvania (8,5%).

Sursa: BitDefender

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...