Jump to content
Nytro

2009 mai amenintator din cauza atacurilor pe Internet

Recommended Posts

2009 mai amenintator din cauza atacurilor pe Internet

de Vlad Matei | 9 aprilie 2009

Romania gazduieste la ora actuala cateva mii de hackeri care provoaca pagube materiale de milioane de dolari in fiecare luna. Furtul de baze de date (date personale, carti de credit) precum si atacuri virulente de phishing sunt principalele activitati a multora dintre hackerii zilelor noastre.

"In octombrie am estimat ca activitatea de phishingul va creste de cel putin 10 ori. In 2009, si productia de malware se va mentine pe o curba ascendenta, exploatand aceleasi functionalitati Web prin intermediul troienilor, dar si via amenintarilor de tip spyware si rootkit. Cu siguranta, multe dintre amenintarile existente vor suferi mutatii semnificative si upgrade-uri, mai ales in ceea ce priveste mecanismele de camuflare sau automatizarea procesului de distribuire", a declarat Alexandru Cosoi, Senior Researcher, BitDefender.

hacking_1.jpg

Atacurile anului 2009 se vor concentra de asemenea si pe exploatarea vulnerabilitatilor, o atentie deosebita fiind acordata ratei crescute de dezvoltare si de extindere a site-urilor Web 2.0. Din cauza crizei financiare, multi oamenii specializati in industria IT vor fi disponibilizati si vor cauta metode alternative de venit, putandu-se indrepta cu usurinta catre actiuni ilicite de tipul malware si phishing. Companiile vor investi mai putin in securitate din aceleasi considerente. Astfel, combinatia acestor doi factori nu face dect sa sporeasca numarul atacurilor de phishing si in special, a phishingului targhetat, datorita informatiilor publice despre utilizatori care se pot gasi cu usurinta acum pe retelele sociale.

"Companiile care activeaza in mediul online vor trebui sa acorde in acest an un plus de atentie aplicatiilor web si site-urilor pe care le dezvolta. Infractorii vor incerca sa speculeze orice vulnerabilitate prezenta in aplicatiile web pentru a intra in posesia informatiilor referitoare la utilizatori (nume, conturi, parole, adrese de email) pentru a le folosi ulterior la activitati de tip phishing sau spam. Auditarea periodica a website-urilor si aplicatiilor web va fi esentiala pentru companiile din mediul online", au concluzionat cei de la F5, organizatorii conferintei de securitate Web 2.0.

Sursa: BitDefender

Link to comment
Share on other sites

Oriax: hacker de lemne, cracker de pietre, crypt-analist de integrame pt cei mici, cunoscut si ca nea Gicu` administratoru` de la caminu` de nefamilisti din fata garii

@on topic

Presupun ca noi suntem cei mai tari in lume ca hacking.

presupui gresit dar nu are importanta, crezi ca in afara de neme , unu, si shocker (ca de vladut nu se pune problema) nu mai sunt si altii de care tu nu ai auzit dar care sunt peste cei mentionati de tine sau cel putin la acelasi nivel?

@off

pt nemesis : u sold out !! ai trecut de la underground la comercial pt $$$ :D (de la dark la "gray" )

pt cei ce o sa ia foc : (E O GLUMA)

Link to comment
Share on other sites

Hacker termen prea des folosit....daca ii pui sa scrie 2 functii de algoritmi genetici in pearl deja se pierd la fel ca la garda si vomita tot.

Administratori se gasesc si in bazar....

In ziua de azi oricine este hacker dupa Clanu B. este o treaba politica vin alegerile.

Ideea este aveti grija cu cine faceti aliante si cum le faceti !

Si eu sunt impotriva monopolurilor impuse de anumite corporatii asupra securitatii www dar cred ca pe la 70 ani o sa ajung hacker asta daca imi permite cel de sus.

Oricum "Stiinta trebuie sa evolueze" indiferent de piedici !

Edited by altul
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...