Jump to content
Nytro

12 extensii utile pentru Firefox

Recommended Posts

12 extensii utile pentru Firefox

de Bianca Dinu | 17 aprilie 2009

Firefox a fost si ramane, deocamdata, browserul cel mai utilizat atat pentru viteza si securitate, cat si pentru optiunile de personalizare. Acestea din urma, suplimentele si extensiile Firefox, permit personalizarea experientei fiecarui utilizator pe web.

Despre ele, de fapt o foarte mica parte din tot ceea ce ofera browserul Firefox, veti gasi mai multe informatii in cele ce urmeaza. Succes la download!

FoxTab (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/foxtab-1-1-2 )

1foxtab.jpg

FoxTab este o extensie 3D pentru tab-urile de browsing. Cu cele cinci layout-uri atractive, schimbarea tab-urilor deja deschise este mult mai usor de realizat. Faptul ca totul se intampla intr-un mediu 3D, gruparea, filtrarea si inchiderea sau deschiderea de noi tab-uri se transforma intr-o experienta inedita si atractiva. FoxTax este o extensie care schimba complet viziunea asupra modalitatii de navigare pe Internet. Functioneaza pe Windows XP, Vista, Mac OS X Leopard si Linux.

Read It Later (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/read-it-later-0-9941 )

2read_it_later.jpg

Extensia Read It Later permite salvarea paginilor de interes pentru utilizator, astfel incat acesta le poate parcurge sau citi fie atunci cand va avea neoie, fie atunci cand va avea timp. Extensia elimina dezordinea din ferestrele de navigare si le pastreaza numai pe cele pe care utilizatorul le marcheaza ca fiind de interes pentru el. Extensia se activeaza in momentul in care se selecteaza link-urile de interes si se marcheaza prin click.

Weave Sync (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/mozilla-labs--weave-sync-0-3-0-1 )

3weave.jpg

WeaveSync este o extensie care cripteaza si sincronizeaza in mod securizat setarile Firefox cu celelalte browsere. Pe langa browser, WeaveSync pastreaza toate setarile din Forefox si pentru mai multe calculatoare desktop sau laptop dar si pentru telefoane mobile. Weave salveaza pe serverele Mozilla lista de bookmark-uri, site-urile vizitate, cookie-urile si alte informatii determinate de navigarea cu browserul Mozilla.

FindList (download: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/11147 )

4find_list.jpg

Extensia FindList transforma box-ul de cautare in paginile web intr-o lista de tip drop down. FindList pastreaza in aceasta lista pana la 15 elemente salvate din cautarile anterioare ale utilizatorului. Extensia este considerata foarte utila pentru cei care opereaza in mod regulat cautari similare.

Cooliris (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/cooliris-1-9-1 )

5cooliris.jpg

Full-screen si 3D – extensia Cooliris este un fel de "tab preview" prin care se poate vizualiza orice link, imagine sau clip video dintr-o pagina fara a fi nevoie sa se deschida acea pagina intr-o fila sau fereastra noua. In plus, Cooliris impresioneaza de cele mai multe ori prin modul de afisare a imaginilor sau clipurilor video rezultate din cautari (incercati de exemplu sa folositi Cooliris in Google Images sau YouTube).

Personas (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/personas-for-firefox-1-0)

6personas.jpg

Personas for Firefox este o extensie care include zeci de teme si skin-uri pentru browser. Prin intermediul acestora se poate schimba fundalul browserului, fara repornirea programului. Cu Personas, fiecare isi poate personaliza si individualiza browserul cu sute de designuri deja disponibile sau isi poate crea propriul design. Schimbarea temelor se poate realiza cu ajutorul unui buton plasat pe status bar.

Video DownloadHelper (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/video-downloadhelper-4-3 )

7video_downloadhelper.jpg

Video DownloadHelper este cea mai usoara modalitate prin care puteti downloada si converti video-urile de pe Web, mai exact de pe majoritatea site-urilor de tip YouTube. Extensia functioneaza atat pentru galeriile audio cat si pentru cele de imagini.

PDF Download (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/pdf-download-2-1-0-2 )

8pdf_download.jpg

PDF Download se poate folosi pentru vizualizarea fisierelor PDF in Firefox ca si HTML. De asemenea, prin toolbar-ul Web-to-PDF puteti salva si shareui paginile Web la calitatea unui fisier PDF.

Browser Backgrounds (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/browser-backgrounds-0-2 )

9browser_backgrounds.jpg

Pana acum, ideea de background image era corelata numai cu wallpaperele pentru desktop. Cu extensia Browser Backgrouns de la Firefox, acest lucru devine posibil si pentru browser. Folosind extensia, puteti alege dintr-o gama extinsa de imagini pe care le puteti plasa, ulterior in fundalul browserului fara a il inchide sau a opri navigarea. De asememena, utilizatorul isi poate uploada propriile imagini in browser.

Nature Photos Boom (download: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10438 )

10nature_photos_boom.jpg

In cazul in care nu vrei ca pe intregul browser sa apara fotografia preferata, poti alege sa iti personalizezi numai o parte din fereastra de navigare. Cu Nature Photos Boom aveti la dispozitie opt teme pentru toolbar si sidebar, pe care le puteti schimba fara inchiderea, restartarea sau incetinirea browserului.

Pearl Crescent Page Saver Basic (download: http://www.hit.ro/downloads/browsers/pearl-crescent-page-saver-basic-2-1 )

11pearl_crescent_page_saver_basic.jpg

Cu extensia Pearl Crescent Page Saver Basic puteti salva orice imagine incarcata pe o pagina Web (inclusiv continut Flash prin activarea functiei “Arrange to Capture Flash Content”) in propriul computer. Screenshot-urile pot fi capturate interactiv sau din meniul de comenzi. Aveti optiunea de a alege si selecta formatul imaginii (PNG sau JPEG), dimensiunile precum si denumirea acesteia.

Gradient iPaques (download: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/11081 )

12gradient_ipaques.jpg

Ultima, dar nu cea din urma, extensie din aceasta categorie este o tema referitoare la Sarbatorile de Paste. Odata instalata aceasta tema, oua colorate si iepurasi vor aparea de peste tot. Butoanele de back si forward vor fi personalizate in forma de oua rosii.

Sursa: Hit.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...