Jump to content
Nytro

Marea Britanie: masuri severe anti-piraterie din aprilie 2010

Recommended Posts

Marea Britanie: masuri severe anti-piraterie din aprilie 2010

de Mina Hutterer | 30 octombrie 2009

Zilele de glorie ale file sharing-ului ilegal "si fara consecinte" s-au incheiat, a declarat Lordul Mandelson, secretar de stat in domeniul afacerilor din Marea Britanie. Mandelson a subliniat ca "cei care persista in ilegalitate" vor fi deconectati de la Internet cu incepere din aprilie 2010. Anuntul a fost facut in timpul unei conferinte pe tema industriilor de creatie digitala.

british_pirate_flag.jpg

Cu toate acestea, autoritatile nu vor trece imediat la deconectari. Lordul Mandelson afirma ca aceasta masura va fi luata doar daca utilizatorii care fac sharing ilegal vor ignora cele doua scrisori de avertisment pe care le vor primi si daca, pana in aprilie 2010, nu vor reduce activitatea de file sharing cu cel putin 70%.

lord_mandelson.jpg

Companiile care ofera servicii de Internet in Marea Britanie ameninta deja cu actiunea in instanta daca guvernul are intentii serioase cu privire la noua strategie anti-piraterie.

"Aceasta abordare porneste de la principiul 'vinovat, pana la proba contrarie' si substituie demersul juridic adecvat cu un simulacru de proces", a declarat Andrew Heaney, director executiv - strategie si reglementari - al TalkTalk. Compania sustine ca deconectarea utilizatorilor incarca drepturile omului si o considera "masura tehnica extrajudiciara".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...