Nytro Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Sub XP, bateria tine mai mult decat sub Windows 7de Mina Hutterer | 13 noiembrie 2009Desi noul sistem de operare Microsoft atrage printr-un design nou si o ergonomie mai buna decat Windows Vista (si cu siguranta mai atragatoare decat Windows XP), acei utilizatori care sunt mai interesati de durata de viata a bateriei este posibil sa prefere in continuare vechiul XP.O serie de teste realizate de Laptop Mag au demonstrat ca utilizatorii de netbook obtin o durata mai mare de activitate a bateriei in Windows XP decat in Windows 7.Testele au demonstrat ca bateriile netbook-urilor care ruleaza Windows XP au "tinut" cu 47 de minute mai mult decat cele ale netbook-urilor cu Windows 7.NU trebuie omis faptul ca W7 este un sistem de operare mai costisitor ca resurse decat venerabilul XP. Windows 7 ofera o interfata grafica plina de efecte si are mai multe procese care ruleaza in fundal, ceea ce explica durata mai scurta intre doua incarcari ale bateriei. Este posibil insa ca bateria sa tina mai mult sub W7 daca efectele grafice Aero si indexarea (care presupune acces frecvent la hard disk) sunt oprite. Quote
Fitty Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Da, am facut si eu un test asemanator si rezultatele au fost la fel: sub XP a tinut 2 ore si cam 40 min. si sub 7 2 ore fix. Quote
daatdraqq Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Eu cand am pus 7 mi-a zis direct sa iau in consideratie schimbarea bateriei Quote
loki Posted November 17, 2009 Report Posted November 17, 2009 practic: sub xp tine 2 ore da merge naspa. Sub 7 tine 2 ore. Chiar prefer 7. Nu stiu cum da parca dell-urile au fost facute sa mearga peste XP.PS: 7 mai are oleaca de atentie de a-ti proteja automat bateria (iti dezactiveaza transparentele), in xp ti-o protejezi singur. Quote
ActionBoy Posted November 19, 2009 Report Posted November 19, 2009 multumesc pt news/feedback , din pacate sunt nefericitul posesor a unei placi grafice caruia inca nu a aparut driver compatibil windows 7 / 64 bit Quote