Jump to content
Nytro

Sub XP, bateria tine mai mult decat sub Windows 7

Recommended Posts

Sub XP, bateria tine mai mult decat sub Windows 7

de Mina Hutterer | 13 noiembrie 2009

Desi noul sistem de operare Microsoft atrage printr-un design nou si o ergonomie mai buna decat Windows Vista (si cu siguranta mai atragatoare decat Windows XP), acei utilizatori care sunt mai interesati de durata de viata a bateriei este posibil sa prefere in continuare vechiul XP.

netbook_waiter.jpg

O serie de teste realizate de Laptop Mag au demonstrat ca utilizatorii de netbook obtin o durata mai mare de activitate a bateriei in Windows XP decat in Windows 7.

nokia_netbook.jpg

Testele au demonstrat ca bateriile netbook-urilor care ruleaza Windows XP au "tinut" cu 47 de minute mai mult decat cele ale netbook-urilor cu Windows 7.

NU trebuie omis faptul ca W7 este un sistem de operare mai costisitor ca resurse decat venerabilul XP. Windows 7 ofera o interfata grafica plina de efecte si are mai multe procese care ruleaza in fundal, ceea ce explica durata mai scurta intre doua incarcari ale bateriei. Este posibil insa ca bateria sa tina mai mult sub W7 daca efectele grafice Aero si indexarea (care presupune acces frecvent la hard disk) sunt oprite.

Link to comment
Share on other sites

practic: sub xp tine 2 ore da merge naspa. Sub 7 tine 2 ore. Chiar prefer 7. Nu stiu cum da parca dell-urile au fost facute sa mearga peste XP.

PS: 7 mai are oleaca de atentie de a-ti proteja automat bateria (iti dezactiveaza transparentele), in xp ti-o protejezi singur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...