Jump to content
pyth0n3

Client Yahoo Messenger in Backtrack 4 final

Recommended Posts

Probabil dupa ce ati instalat backtack 4 final ati vazut ca nu puteti intra pe Yahoo messenger cu Kopete , clientul predefinit , din cate am inteles are un bug care nu-i permite sa se conecteze la serverul de messenger pt Yahoo .Chiar daca veti descarca orice alt clent nu va functiona cu yahoo ,va trebui sa modificati cateva lucruri.Aici voi descrie cum sa descarcati si sa configurati clientul Pidgin pt a putea folosi yahoo messenger deoarece nu va merge de default (pt celelalte tipuri de messenger functioneaza).

Primul lucru care trebuie sa il faceti e sa intrati in System > Software Sources , mergeti la rubrica Third-Party Software unde dati +Add si adaugati :

deb http://ppa.launchpad.net/pidgin-developers/ppa/ubuntu intrepid main 

Dupa care descarcati de aici http://news.softpedia.com/images/extra/LINUX/small/pidgin_key

un key file pgp public si il salvati in pc .

Mergeti in System > Software Sources la sectiunea Authentication si dati +Import Key File ,aici va trebui sa puneti file pgp pe care lati descarcat in computer .

Dupa care dati un simplu

apt-get update  

in cazul in care sunteti root sau

sudo apt-get update 

daca sunteti user normal .

Acum puteti sa instalati pidgin .Mergeti in System > Synaptic Package Manager iar in sectiunea Quick Search scrieti Pidgin si punetti x in casuta corespunzatoare a pachetului dupa care dati Aplly.

Se va instala clientul Pidgin ,dupa care dati

apt-get update

in terminal .

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu mai merge*

pyth0n3 gresesti. Motivul pentru care nu functioneaza Kopete/ Pidgin pentru Yahoo este deoarece nu sunt versiuni noi iar Yahoo a schimbat DNS-uri. Daca instalezi un Pidgin 2.6.2 + merge fara probleme :).

Si chestia cu repo-ul nu mai merge deoarece se pare ca cei de la Pidgin au descoperit ... sa spunem alta metoda de al instala.

Download Pidgin for Ubuntu

Link to comment
Share on other sites

Nu mai merge*

pyth0n3 gresesti. Motivul pentru care nu functioneaza Kopete/ Pidgin pentru Yahoo este deoarece nu sunt versiuni noi iar Yahoo a schimbat DNS-uri. Daca instalezi un Pidgin 2.6.2 + merge fara probleme :).

Si chestia cu repo-ul nu mai merge deoarece se pare ca cei de la Pidgin au descoperit ... sa spunem alta metoda de al instala.

Download Pidgin for Ubuntu

Ok problema e ca nu vine facut update pt pidgin de aceea nu functioneaza

Procedura pe care am descriso mai sus a functionat pt a face update la pidgin , nu pot sa imi asum responsabilitatea pt cat timp va fii disponibila aceasta varianta de catre serverurile pe care pidgin le are in dispozitie

Oricum la mine functioneaza iar daca nu va merge , puteti descarca ultima varianta de pidgin

Functioneaza oricum doar cu intrepid am instalat si mia facut update la pidgin

Bineinteles nu pot sa stiu cand si daca pidgin isi schimba adresele pt PPA

Oricum, tested on my system Backtrack4 intrepid based Work's fine

Link to comment
Share on other sites

la mine nu se conecteaza nici cu update nici cu varianta de la ei de pe site... de kopete nici nu mai zic..... ati mai gasit vreo varianta ?

1. apt-get install intltool libgtkspell-dev libperl-dev

2. mkdir /tmp/pidgin_shit && cd /tmp/pidgin_shit

3. wget Download Pidgin from SourceForge.net

4. tar xvf pidgin-2.7.9.tar.bz2

5. cd pidgin-2.7.9

6. ./configure --disable-screensaver --disable-startup-notification \ --disable-gstreamer --disable-vv --disable-meanwhile --disable-avahi \ --disable-dbus --disable-tcl --prefix=/usr

7. make

8. make install

sursa: predi's blog: Konfigurasi Pidgin di Backtrack 4 r2

La configure trebuie sa dezactivezi anumite pachete care nu sunt suportate. Aceasta configurare s-a dovedit mai tarziu a fi un "fals pozitiv" fiindca functioneaza si cu versiunea oficiala de pe site-ul Pidgin, doar ca iti trebuie cateva librarii pe care trebuie sa le bagi manual daca distributia pe care o folosesti nu are in repo.

LE:

Uite un configure pe Ubuntu 10.04.2 LTS (output de la instalare, NU sunt flag-urile ce le-am specificat la configurare):

Arguments to ./configure: '--build=i486-linux-gnu' '--prefix=/usr' '--includedir=${prefix}/include' '--mandir=${prefix}/share/man' '--infodir=${prefix}/share/info' '--sysconfdir=/etc' '--localstatedir=/var' '--libexecdir=${prefix}/lib/pidgin' '--disable-maintainer-mode' '--disable-dependency-tracking' '--disable-silent-rules' '--enable-gevolution' '--enable-cap' '--with-system-ssl-certs=/etc/ssl/certs' '--enable-perl' '--with-zephyr=/usr' '--enable-dbus' '--enable-gnutls=no' '--enable-nss=yes' '--enable-cyrus-sasl' '--enable-vv' '--enable-farsight' '--enable-tcl' '--enable-tk' '--enable-nm' 'build_alias=i486-linux-gnu' 'CFLAGS=-g -O2 -g -Wall -O2' 'LDFLAGS=-Wl,--as-needed' 'CPPFLAGS='

Asta daca esti freak ca si mine la capitolul pachete pe instant messaging, sa nu accepti fisiere, webcam, call-uri etc.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...