vizitatoru123 Posted February 21, 2010 Report Posted February 21, 2010 (edited) Buna ziua !!In acest tutorial voi incerca sa va explic pe scurt cum puteti trece prin mai multe proxy-uri de tip http, socks4, socks5 etc. poate fi folosit si pentru aplicatii, nu numai pentru navigare pe net.Programul pe care il vom folosi se numeste "proxychains" (Ruleaza pe Linux, nu stiu daca s-a facut si pentru Windows asa ceva)Programul il puteti descarca fie din Synaptic, fie de pe site-ul si are nevoie de TOR ca sa ruleze : Download ProxyChains - HTTP and SOCKS from SourceForge.netPresupun ca daca l-ati descarcat stiti sa il instalati, daca nu google it.Ca la orice program avem anumite intrebari basic, cum ar fi: "Cand il voi folosi?", "De ce l-as folosi?", "Pentru ce?"Vom raspunde pe rand la intrebari.Cand il voi folosi? : Il veti folosi cand doriti sa navigati anonim pe internet, sau sa rulati aplicatii anonim.De ce l-as folosi?/Pentru ce? : poate pentru ca reteaua iti cere sa iesi la internet prin proxy(in unele cazuri), sau sa treci de un anumit firewall cu restrictii. Poate vrei sa te conectezi cu telnet fara a-ti dezvalui IP-ul, poti chiar sa ai acces la reteaua ta de acasa din afara folosind un reverse proxy, daca il configurezi.Ok acuma ca il avem instalat si stim la ce este bun, trebuie configurat. Configuratia nu este cine stie ce, pur si simplu deschidem un terminal in care tastam : 1. nano ./proxychains.conf 2. nano $(HOME)/.proxychains/proxychains.conf 3. nano /etc/proxychains.confDupa cum vedeti avem anumite optiuni in legatura cu conectiunea prin proxy-uri: 1.dynamic_chain: aceasta optiune se conecteaza prin proxy-uri exact dupa cum le-ati adaugat, sarind peste proxy-urile moarte (in cazul in care sunt) 2.random_chain: evident dupa nume, acest tip de conectiune va lua proxy-urile aleatoriu din lista specificata 3.strict_chain: aceasta optiune se conecteaza la proxy-uri in linie (exact ca optiunea dynamic_chains) singura diferenta fiinda aceea ca nu sare peste proxy-uri moarte, deci daca aveti unul conectiunea se va opri acolo.La sfarsiturl paginii veti gasi ceva de genul: # ProxyList format# type host port [user pass]# (values separated by 'tab' or 'blank')Dupa cum vedeti, proxy-urile se adauga fie cu spatii normale intre tip, host, port etc. fie apasand tasta "tab".[ProxyList]# add proxy here ...# meanwile# defaults set to "tor"socks4 127.0.0.1 9050Dupa linia aceasta "socks4 127.0.0.1 9050" (CARE NU TREBUIE STEARSA!!!!) vom incepe sa adaugam proxy-uri care le putem gasi pe google, sau daca aveti unele deja.Dupa ce am terminat configuratia, salvam fisierul.Modul de a rula programul: Modul de rulare al programului este destul de simplu si consta in 2 comenzi: bash$ proxyresolv targethost.com pentru a "rezolva" DNS-ul (hostname etc.) bash$ proxychains aplicatie targethost.com/ipExemplu: bash$ proxychains firefox site (prin aceasta comanda proxychains, se va conecta prin proxy-urile selectate si va va accesa pagina site-ului introdus, de preferat mergeti inainte pe un site care va arata ip-ul extern sa vedeti daca functioneaza) bash$ proxychains telnet target.com/ipViteza programului depinde de viteza proxy-urilor prin care va conectati deci aveti putina rabdare.De preferat sa rulati programul ca root.Sper sa va placa. Daca vreti voi face si un video tutorial, dar cred ca va descurcati si fara. (Imi cer scuze de pe acuma pentru greselile gramaticare, l-am scris in graba.) Edited February 21, 2010 by vizitatoru123 Quote
Fitty Posted February 21, 2010 Report Posted February 21, 2010 (edited) Mult mai bun e Proxifier.LE: tu zici ca poti sa treci prin proxy-uri SOCKS si HTTP (nu HTTPS), sa creezi chain din ambele tipuri? Esti sigur ca este posibil?De ex: SOCKS -> HTTP -> any type here Edited February 21, 2010 by Fitty Quote
vizitatoru123 Posted February 21, 2010 Author Report Posted February 21, 2010 (edited) Mult mai bun e Proxifier.LE: tu zici ca poti sa treci prin proxy-uri SOCKS si HTTP (nu HTTPS), sa creezi chain din ambele tipuri? Esti sigur ca este posibil?De ex: SOCKS -> HTTP -> any type hereDa, merge selectezi tipurile si treci prin ele si am editat, am scris din greseala HTTPSA si daca citesti mult pe forumuri multi cauta in Linux alternetive de Proxifier. Edited February 21, 2010 by vizitatoru123 Quote
Fitty Posted February 21, 2010 Report Posted February 21, 2010 Omule, nu ai scris din greseala HTTPS, sunt 2 tipuri de proxy-uri diferite, HTTP (care nu poate lega alt proxy mai departe, un proxy HTTP poate fi ori singurul or ultimul din chain) si HTTPS (care poate face parte din chain, oriunde ar fi pozitionat). De SOCKS nu mai vorbim, ca se stie.Te referi la Proxifier pe Linux ca la un program de proxificare a aplicatiilor sau ca la un proxy chain tool? Daca e vorba de prima, stiam ca Linux are o optiune, set network proxy... Quote
vizitatoru123 Posted February 21, 2010 Author Report Posted February 21, 2010 Omule, nu ai scris din greseala HTTPS, sunt 2 tipuri de proxy-uri diferite, HTTP (care nu poate lega alt proxy mai departe, un proxy HTTP poate fi ori singurul or ultimul din chain) si HTTPS (care poate face parte din chain, oriunde ar fi pozitionat). De SOCKS nu mai vorbim, ca se stie.Te referi la Proxifier pe Linux ca la un program de proxificare a aplicatiilor sau ca la un proxy chain tool? Daca e vorba de prima, stiam ca Linux are o optiune, set network proxy...Proxy chain tool. Multi cereau proxifier pentru linux, asta este un fel de alternativa. Quote