Jump to content
heezor

NeurosLab - Artificial Intelligence RAD

Recommended Posts

Posted (edited)

Buna ziua,

Ma numesc Ionut, am 16 ani, programez de aproape 6 ani in delphi, iar in ultimele 8 luni citesc despre AI. In ultimele 2 luni, m-am chinuit sa fac o aplicatie in Delphi.

NeurosLab

Este un mic RAD, ce permite crearea,simularea,invatarea si exportarea Retelelor Neuronale Multi Layer Perceptron, in limbajul de programare Pascal[Momentan]

Exemplu ce se pot crea [momentan] cu softul NeurosLab

-OCR(Optical Character Recognition), pentru scrisul de mana,

-Aproximari de functii, continue, elementare

-Clasificarea fe?elor umane

-Clasificarea amprentelor

-Clasificarea retinei

-Predictia. Exemplu valorile de la burse

Si multe alte exemple.

Permite vizualizare 2D si 3D a retelelor create.

Versiunea viitoare:

Retele Boltzmann, Retele Kohonen(pentru retele nesupervizate), acuma functioneaza doar pentru cele supervizate.

Link de download: http://86.122.240.21/download/Proiecte/NeurosLab/Binary1.1.2.rar

Imagini

Tutoriale pentru cei care nu stiu sa foloseasca softul

NeurosLab v1.0 OCR - Demonstration - Trilulilu Video Tehnologie [English] . In acest scurt film se prezinta cum se creaza si invata o retea neuronala, pentru a crea un soft de detecteaza cifrele de la 0 la 9 si chiar stricate(avand zgomote). Arhitectura OCR-ului creat de mine.

NeurosLab - FaceRecognition - Trilulilu Video Tehnologie [english] . In acest scurt film se prezinta cum sa cream o retea neuronala, care clasifica fe?ele, si capacitatea retelei neuronale, de a lucra cu zgomot. Spre sfarsit, am aratat cum sa aproximam o functie, cu ajutorul retelelor.

NeurosLab - Trilulilu Video Tehnologie . Crearea unui OCR, invatarea, si exportarea ANN-ului, si generarea automata de NeurosLab, a unui cod Delphi, pentru simularea OCR-ului.

Imagini Function%20Aproximate.PNG

Invatare rapida, a cate doua fe?e din fiecare personaj. Eroare =~ 10%. face1.PNG

Exportare XML neuros2.PNG

Ca noutate, softul meu, exporta configuratia retelei, si matricile de ponderi(Weight and Bias) antrenate cat si un cod sursa(pentru Pascal, Delphi), si DLL, pentru a permite utilizatorului, sa creeze propiul lui soft cu AI, conform cerintelor lui, in felul acesta, scapa de invatare, care este destul de "dificil" de scris codul, plus faptul, ca algoritmul este la nivel de doctorat, nu suporta imbunatatiri, trebuie lucrat ca la carte.

Pentru urmatoarea versiune, o sa incerc sa fac recunoasterea vocala(in loc sa introduc fete la intrare, o sa introduc analizele spectrale, ale cuvintelor, pe care doresc sa le clasifice, in felul acesta cu MLP-uri realizand recunoasterea vocala, a anumitor cuvinte), si sa introduc mai multi algoritmu de invatare(chiar si retele , recurente). Momentan scriu la transformata Fourier, rapida si discreta.

Astept opinii, si sugestii, si ce algoritmi sa mai implementez.

Versiunea 1.1.2

http://86.122.240.21/download/Proiecte/NeurosLab/Binary1.1.2.rar

+Sper ca am scos problema la plotter pentru decimala(daca era diferita de "." atunci, constantele(pi, e ) dadeau erori

+Permite sa exporteze in format DLL (Codul sursa pentru DLL)

+Exemplu creat cu DLL-ul respectiv.

In curand, vor fi versiuni noi.

Daca nu merg linkurile(imagini, download) inseamna ca am serverul offline.

Edited by heezor
Posted (edited)
heezor, bine ai venit, cam complicat acel program, unde inveti tu (lic, oras)? si cum de esti atat de pasionat de AI?

Aici este CV-ul meu Eu cu aceasta lucrare o sa particip la Intel ISEEFF, un concurs international de proiecte(si software) in America

Edited by heezor
Posted

Ah, te stiu de pe vremea cand erai "nod", vad ca ai lasat prostiile, bravo.

Te stiu si din Valcea, am fost amandoi la un concurs stupid mai demult. Povesteai tu ca ai stat odata 3 ore sa prezinti un proiect si ca te durea gura si ai cerut un pahar de apa.

Posted (edited)

Atunci eram la inceput, in clasa a 5-a, te poti uita pe profilul meu, si te poti convinge.

Da am fost la faza judeteana de la InfoEducatie, imi aduc aminte(unde am obtinut rezultate mult mai bune la nationala decat la judeteana), oricum a fost frumos! Dar nu imi aduc aminte, ca am sustinut asa ceva, ca ma durea gura!!!...

Astept raspunsuri(feedback), asupra proiectului.

Edited by heezor
Posted

Nici un feedback? Ucuma incerc sa fac recunoasterea vocei. (Acuma scriu FFT[Transormata Fourier Discreta Rapid, algoritmul Butterfly)

Deci astept feedback!.

Offtopic: Scuze pentru dublu post.

Posted

nu-i vorba ca nu esti bine venit, ci pur si simplu nu avem ce comenta, pe noi, nu ne ajuta cu nimic acel program, ne place, probabil ai lucrat enorm la el, respect, altceva ce ai vrea sa iti spunem ?

pe scurt nu prezinta interes aici. posteaza pe

Hackpedia - Index page

SkullBox - Totul despre programare si sisteme de operare

astea sunt forumuri de programare. pe al doilea sigur vei primi feedback-ul mult visat.

bafta !