Jump to content
alex_cismas

Teoria Haosului.

Recommended Posts

Am cautat pe net cate ceva despre teoria haosului si nu prea am gasit.. Pana si l-a biblioteca judeteana m-am dus. dar doamna de acolo a fost pre inapta si nu a gasit, spunandu`mi : ,, Din ce capitol al fizicii face parte?" . Din cate stiu aceasta teoria a haosului nu face parte din nici un capitol, doar ca se leage de mai multe , exemplu: oscilatii, mecanica... Va rog frumos daca puteti sa`mi dati si mie tot ce aveti despre aceasta teorie, deoarece am de facut un proiect si am tot interesul sa iau nota mare. Multumesc

Am vazut.. Oricum o sa fie destul de greu.. Ca eu o sa trebuiasca sa le traduc,oricum multumesc..

Dac? vrei în limba român?, caut?

- Ilya Prigogine, I. Stengers - Noua alianta, Ed. Politica (coletia Idei Contemporane), 1984

- Ilya Prigogine - De la existenta la devenire, Ed. Stiintifica, 1992

- Gelu Bourceanu, Ioan Grosu, Camelia Beldie - Evolutie si autoorganizare in sisteme departe de echilibru, Ed. Tehnica, 1989

- Ziauddin Sardar, Iwona Abrams - Cateva despre HAOS, Ed. Curtea Veche, 2002

- Alain Boutot - Inventarea formelor, doua volume - Ed. Nemira, 1996 si 1997

- Benoit Mandelbrot - Obiectele fractale, Ed. Nemira, 1998

- Friedrich Cramer - Haos si ordine, Structura complexa a viului, Ed. All, 2001

List? luat? de aici:

Teoria Haosului - Forum Roportal

Spor la tradus (asta dac? vrei o not? bun?).

chaos theory youtube - C?utare Google

rezultate video de la youtube dupa "chaos theory"

Bine c? nu i-ai recomandat "The Butterfly Effect".

Edited by wvw

dinpotriva, nu e o prostie, pe teoria haosului se bazeaza predictiile meteo, cutremurele, castigul la loto, afisarea datelor aleator din baza de date, anumite principii din fizica cuantica, etc...

uite ceva interesant teoria haosului folosita ca algoritm de criptare http://www.computer.org/portal/web/csdl/doi/10.1109/ICCMS.2009.26

Edited by Birkoff