Jump to content
sosetutza

Probleme cu pc

Recommended Posts

S-ar putea sa fie de la sursa...pentru ca placa video cere 550 si eu am 500 (550 Watt or greater power supply with two 2x3-pin PCIe® power connectors required (750 Watt and four 6-pin connectors for dual ATI CrossFireX™) ...faza e ca la configuratia ce am avuto inainte tot atat cerea placa video si nu am avut probleme.

Edited by sosetutza
Link to comment
Share on other sites

vezi ca daca ai desfacut cumva pc-ul se poate sa fie din greseala niste fire care sa vina cumva peste ventilatorul de la procesor (exact peste elice) si sa il opreasca. Asa am patit eu si nu imi dadeam seama de la ce, numai ca la mine mergea vreo 3-5 minute si se restarta si asta fara sa joc ceva. Cand l-am desfacut am vazut cum niste fire de la HDD (pe care le despachetasem ca trebuia neaparat) veneau acum si blocau coolerul si se prajea procesorul si de asta se restarta (ca un fel de protectie).

Link to comment
Share on other sites

Schimba sursa si gata! Daca era pasta , crestea automat temperatura pe can el zice ca temp sunt OK!Intai fa proba cu o sursa mai mare si dupa aia cumpara ! Totusi mai verifica si temp la northbridge , eu am reusit sa impusc unul tot din motive de genul asta !Iar daca o tii in ritmul asta ai sa impusti mai mult ca sigur P.baza.

Eu zic sursa.

Edited by ronin33dan
Link to comment
Share on other sites

Hai sa va zic o chestie,un amic a avut aceeasi problema,a schimbat pe rand,placa video,rami,hdd,cablurile ide,sursa, problema a fost de la procesor,nu trebuie neaparat sa-ti faca procesorul caldura in camera pentru a se reseta pc-ul.De exemplu am un PC Intel P4 3.0 GHz Prescott 3 Gb ram,care ruleaza non-stop iar in acest moment procesorul nu are nici mai mult nici mai putin decat 72 grade,are praf suficient,de fapt il tin intr-o debara,ia ghiciti ce,ruleaza asa de aproximativ 2 luni si merge perfect.

PS: In curand se va reseta si asa va ramane,nu va mai da impulsul sa se aprinda monitorul,poate fi maine sau peste 1-2 luni.

Edited by doi
Link to comment
Share on other sites

zici ca aveai aceeasi configuratie si mergea? Nu cumva ai facut un upgrade la mai multe ventilatoare? Mai un hard in plus, etc. Toate consuma, e bine intr-adevar sa ai o sursa potrivita.

Mai e o faza: totdeauna am auzit de radeoane pe compuri care se reseteaza in jocuri. Deobicei radeon 9950C.

@doi si eu am schimbat pe rand hardul, memoria, placa video ca sa aflu ca e de la placa de baza. Ca apoi sa aflu ca si memoria, si hardu, si placa video aveau defectiuni. Totusi ma indoiesc ca daca e de la procesor iti mai porneste stabil compul ca sa ti se reseteze mai tarziu.

PS: In curand se va reseta si asa va ramane,nu va mai da impulsul sa se aprinda monitorul,poate fi maine sau peste 1-2 luni.

procesorul da impulsul sa se aprinda monitorul? :o

Link to comment
Share on other sites

Cu procesorul dus nu se va mai aprinde monitorul garantat,e posibil sa parleasca si placa de baza eu am patit-o acum 1 an.Mi se reseta PC-ul in draci,pana la urma sa resetat si n-a mai pornit,cand l-am dus la service mi-au spus ca sa ars procesorul si ca a ars si placa de baza.

Link to comment
Share on other sites

Am scos cele 2 coolere , am scos dvd rwiterul , placa de retea si am trecut pe cea onboard....intru acum in joc ...si revin cu un post.

@Nemessis - Nu folosesc nici un program de schimbare a temei...singurele programe care le am instalate acuma e yahoo , mozila si winrar.

EDIT:

________________________________________________

Acuma se blocheaza dar nu isi da restart....mi se face negru ecranul si tot apar niste dungi albe....

Edited by sosetutza
Link to comment
Share on other sites

Si trebuie sa dai tu manual restart... ti-am spus e procesorul sau placa de baza,eu m-am confruntat in trecut nu stiu ce sa ars prima data placa de baza si apoi a ars procesorul sau invers,acum un amic are aceeasi problema,a schimbat majoritatea componentelor si degeaba ,pe alte pc-uri componentele schimbate de el merg perfect ,ceea ce inseamna ca buba e ori de la procesor ori de la placa de baza.

Link to comment
Share on other sites

Acuma vreau sa intru in joc dar fara sa pornesc coolerul de la placa video...il las pe default la 25% ... dar nu prea am cum sa stau cu el asa ca imi ajunge la 70 - 80 de grade placa video. (acuma in idle are 60 de grade) Daca nu merge imi bag pula in ati si ma intorc la Nvidia .

Edited by sosetutza
Link to comment
Share on other sites

Hmm ai putea sa studiezi placa video si daca esti sigur ca poti demonta coolerul, scoate-l curata cu alcool (ideal alcool izopropilic) chipsetul si radiatorul pui pasta noua, de obocei e ff proasta cea dp placile viodeo ar trb sa se simta diferenta imediat, daca nu da rezultatele asteptate poti improviza un cooler mai puternic. E posibil sa fie si de la cooler de la uzura.

Pentru siguranta ca nu sunt driverele sau sistemul de operare de vina si pentru o mai buna stabilitate recomand windows 7.

Putin probabil sa nu rezolvi astfel problema dar in caz ca nu se rezolva pasul urmator ar fi o curatare a cpu+radiator apoi pasta noua.

Bafta!

PS: atentie sa nu folosesti pasta ceramica (alba), recomandarea mea este active silver (sub frm de injectie, gri, gasesti si la emag), contine pigmenti de argint care asigura cea mai mare capacitate de transfer a calsurii dp piata.

Link to comment
Share on other sites

din toate coolerele pe ala il stingi? nu numai ca nu o sa mearga dar o sa iti si pocneasca. Nu stiu cat ajuta sa opresti coolerele carcasei ca nu stiu cati wati cer fiecare. Daca jocul cere mult, placa video cere si ea si daca sursa nu-i ofera ca nu are putere mare e posibil sa fie chiar asta motivul pentru care cedeaza in timp. Uite ca la asta nu m-am gandit cand aveam probleme cu ati.

Daca iti porneste compul normal, il auzi cum intra in windows dar nu ai imagine (linii sau ce ai tu) e ceva cu placa video. Sau poate slot-ul ei, cine stie.

Nu am zis ca il opresc de tot...am zis ca il las pe default , de intrat imi intra in windows si pot sa stau in windows oricat , problema e cand intru in ceva joc care cere resurse mai mari...dupa o jumatate de ora , 40 de minute apar dungile albe si isi da restart.

(cel mai probabil este de la pasta de pe cpu...am sa o schimb astazi.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...