Jump to content
crs12decoder

Program imprimanta

Recommended Posts

Va salut, doresc sa gasesc o solutie pentru a completa anumite formulare(pe hartie) in mod automat.. cu imprimanta. Pentru aceasta trebuie sa fac cumva sa pozitionez zona de aplicare a tusului pe hartie ca sa vina exact pe campurile formularului de pe hartie. Singurul limbaj de programare pe care il cunosc este PHP din acest motiv am postat aici.. dar poate exista solutii mai simple la care nu m-am gandit. Orice sugestie este bine venita! Va multumesc!

din php generezi o pagina pdf (cu clasa fpdf eventual) care sa aiba textul respectiv pozitionat exact unde trebuie printat pe pagina.... mai departe doar dai print la acel document pdf si imprimanta face restu

asta e cea mai simpla solutie din php...

mai e varianta din css dar nu e sigura deoarece fiecare browser poate pozitiona alfel datele la imprimanta...

Si eu am avut la servici o situatie asemanatoare, trebuiau completate sute de formulare, unele identice altele f.putin schimbate. Am facut rost de original in pdf, apoi am descarcat "adobe live cycle designer" e trial 30 zile, iti ajunge sa iti faci treaba cu el - in sensul ca faci in documentul pdf campuri editabile unde ai de completat. Apoi salvezi, completezi si listezi, poti salva pdf-ul si marele avantaj e ca nu strici structura documentului initial. Suna complicat, dar nu e.