Jump to content
Guest Nemessis

Cum sa cumparati mailurile de spam / Chestii importante despre spam

Recommended Posts

Guest Nemessis

Pentru ca deja exista o moda printre romani de a vinde si a cumpara mailuri pentru spam m-am decis sa explic anumite chestii foarte utile pentru cei ce se arunca cu capul inainte fara sa stie in ce se baga.

1. Mijloacele tehnice

Chiar daca ai o gramada de mailuri trebuie sa ai si cu ce sa spamezi. Degeaba ai 300000000 de adrese de mail daca nu stii ce sa faci cu ele sau nu ai mijloacele de a trimite o mare parte din ele in inbox. Daca stii ca nu ai de unde sa faci rost de mijloacele tehnice de a trimite in inbox sau macar in bulk mesajele, atunci nu te apuca sa cumperi liste de mailuri.

Alternativa:

Platesti pe cineva sa trimita acele mailuri dar exista o mare posibilitate ca intreaga lista sa ii ramana si acelei persoane si sa o foloseasca in interes propriu sau sa o vanda mai departe. In cazul in care se intampla sa fie vanduta lista la scara larga puteti sa va cacati pe ea.

Cumperi tot ce iti trebuie de la cineva si te apuci sa spamezi singur.

2. Filtrele antispam

Daca tot te apuci sa spamezi in nesimtire atunci protejeaza-ti investitia si incearca sa eviti pe o durata cat mai mare filtrele de spam. Testeaza filtrele fiecarui serviciu important de mail inainte de a te apuca sa faci totul la o scara larga. Vezi ce anume te baga in blacklist si ce nu. Conteaza cuvintele cheie, subiectul, linkurile, imaginile, headerele s.a.m.d.. Acordati atentie fiecarui detaliu in parte pentru a prelungi viata mailerului.

3. Formatul mesajelor

Mesajul trebuie sa fie foarte credibil si generalist dar in acelasi timp sa ii inspire celui care il citeste senzatia ca i se adreseaza in mod personal. Cand vine vorba de marketing trebuie sa tineti cont de faptul ca trebuie sa inspirati macar putina incredere chiar si celor care stiu ce inseamna spam si sa fie macar interesati sa vada despre ce oferta este vorba si sa nu trateze mesajul ca pe o tentativa de frauda ci ca pe o metoda murdara de marketing. Desigur un rol important o are si nisa pentru care spamati. Un homosexual nu isi va face cont pe un site de lesbiene decat daca e un homosexual lesbian :)).

4. Cum sa cumparati mailuri

Nu dati bani pe liste mici ce au doar 10.000 mailuri. E pierdere de timp si rata de conversie poate fi foarte proasta datorita urmatorilor factori:

a) mailerul vostru da rateuri si mesajele vor ajunge in folderul de spam sau nu vor ajunge la destinatie

B) e posibil ca multi din cei 10.000 sa nu isi mai citeasca adresa de mail respectiva sau adresa sa nu mai fie valabila

c) nisa din care au fost extrase sa nu fie potrivita pentru voi

d) cei care primesc mesajul sa ignore orice spam

e) mailurile sunt extrase cu un spider si sunt din nise generale nu targetate pe ceea ce va trebuie

Nu cumparati fara sa testati. Daca cineva va vinde o lista de mailuri de pe xxx.com cereti sa vi se dea 10 mailuri random pe cuvinte cheie alese de voi. Spre exemplu cereti sa vi se dea 3 adrese ce contin cuvantul john, 3 ce contin cuvantul frank, 4 ce contin cuvantul brad si 3 ce contin cuvantul hi. Eventual sa nu fie mailuri pe domenii gratuite ca si Yahoo sau Gmail.

Dupa ce le primiti (aveti grija sa le primiti imediat dupa ce le cereti), incercati sa va inregistrati cu ele pe respectivul site.

Daca mailul este deja in baza de date veti fi notificati de site si inseamna ca intr-adevar mailurile sunt extrase de acolo.

Daca puteti sa creeati user cu acel mail, incercati sa folositi acelasi mail la mai multe inregistrari pentru a verifica in ce fel functioneaza scriptul de inregistrare si daca permite conturi multiple de pe aceeasi adresa de mail. Daca nu functioneaza inseamna ca aveti de-a face cu un tepar si nu are rost sa va complicati. Daca functioneaza atunci aveti sanse 50/50 sa fie o tranzactie corecta sau o teapa.

5. Nu cumparati liste de mailuri de pe vegetarieni.ro ca sa promovati o macelarie. Aveti grija ca intotdeauna sa fiti targetati pe nisa in care va aflati. Repet: nu cumparati mailuri extrase la intamplare pentru ca veti irosi bani, timp si resurse tehnice de pomana.

6. Valoarea listelor

a) Intotdeauna trebuie sa va ganditi care e posibila rata de conversie a site-ului de pe care au fost extrase adresele de mail. Daca stiti ca e un site cu multi utilizatori platitori atunci nu puteti face figuri prea mari la pret. In schimb daca este un site anonim valoarea adreselor de mail va fi implicit mai mica deoarece exista riscul de a nu face conversia potrivita.

B) Data la care a fost extrasa lista de mailuri este foarte importanta. La fel si data la care s-au inregistrat majoritatea utilizatorilor site-ului de pe care au fost extrase adresele. Foarte multi renunta la adresele respective de mail si va veti pomeni cu siguranta ca in cazul in care aveti 1.000.000 de adrese inregistrate acum 3 ani, 300.000 sunt pa pa.

c) Daca listele au mai fost folosite si de altii la spam, atunci valoarea lor este foarte mica. Daca au fost folosite la spam pe aceeasi nisa cu a voastra, atunci valoarea lor e de tot cacatul.

BONUS

Evitati listele de Yahoo extrase cu spideri in functie de paginile de profil ale Yahoo.com. Exista programele care verifica daca un user exista sau nu in functie de existenta paginii de profil, insa Yahoo are mai multe tld-uri si daca trimiteti mail catre chiang-pao@yahoo.com iar respectivul user are de fapt adresa chiang-pao@yahoo.co.kr, atunci mailul se duce in... nicaieri. Repet: fugiti de cacaturile extrase aiurea. Chiar daca sunt 20.000.000 de mailuri, nu cantitatea va conta ci faptul ca va veti rupe mailerele si smtp-urile pe balarii care nu ajung unde trebuie.

Acestea sunt explicatii succinte adresate celor care nu stiu in ce se baga. Sper sa va fie de ajutor.

Link to comment
Share on other sites

Am si eu niste intrebari prosteti , sunt incepator : De unde faceti rost de servere smtp?

Pot sa fac spam de gmail?

Spamul il faceti de pe scripturi urcate pe site-uri sparte care au optiunea de mail?

Ma intereseaza mai mult procesul de trimitere , orice detaliu este bine venit.Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Niste intrebari daca se poate:

1. Cu ce program este indicat sa se extraga adresele de email de pe diferite situri ? Cu care nu ? Cum le diferentiem pe cele care sunt bune ptr. asta de cele care sunt doar o porcarie de program si extrag niste emailuri asa cum ziceai tu ?

2.Citisem mai demult pe net (sau intr-un ziar de IT, nu mai stiu exact) cum ca spamul este pedespit legal. Conform stirii respective degeaba folosesti tu proxy/vpn/smtp daca tu in email faci reclama la site.ro ptr. ca cica legea ar fi indreptata chiar impotriva lui site.ro si nu a celui care trimite ptr. ca e si clar de fapt cine trimite. Conform asa zisei legi cica se actiona in instanta proprietarul respectivului site si i se putea cere despagubiri si/sau amenda.

Este adevarata chestia asta sau era doar o lege proiect asa cum e asta cu trasu' de pe torrente, cu care nu s-a facut nimic ?

3. Ziceai intr-un topic ca mai dai niste detalii referitoare la nush ce chestie SEO. Mai dai ?

Multumesc !

PS: Vezi ca ti-am trimis un email.

Link to comment
Share on other sites

Ia cautati site-urile de invisible scan si veti gasit unele chestii interesante. Veti lua vreo cateva milioane romanesti si bune. Spor.

Depinde la ce vrei sa le folosesti ca sa te ajute la ceva.

Daca vinzi servicii financiare...ce sa faci cu mailurile de pe yahoo scan?

Daca vrei like-uri pe facebook...e posibil sa te ajute :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...