informatician Posted December 22, 2010 Report Posted December 22, 2010 Am avut un exercitiu la un concurs, si acesta suna cam asa:Precizati care dintre urmatoarele afirmatii este falsa!Raspuns 1 Inserarea unui element într-o stiva se realizeaza la un singur capat al acesteia numit vârful stiveiRaspuns 2 Inserarea unui element într-o coada se realizeaza la un singur capat al acesteiaRaspuns 3 Stergerea unui element dintr-o stiva se poate realiza indiferent de numarul elementelor aflate în stiva.Raspuns 4 Un element al unei cozi poate fi extras doar dupa ce elementele care-l preced au fost extrase. Astept parerile voastre in legatura cu aceasta chestiune! Quote
AlStar Posted December 22, 2010 Report Posted December 22, 2010 Nu stiu exact ce-i coada, dar cred ca 4 e falsa:D Da' nu-ti prea place sa inveti... Quote
informatician Posted December 22, 2010 Author Report Posted December 22, 2010 Nu stiu exact ce-i coada, dar cred ca 4 e falsa:D Da' nu-ti prea place sa inveti...Chiar imi place , dar cum ziceam , asta e materie ce trebuie sa o facem in semestrul 2!Uitandu-ma pe net, n-am gasit un rezultat concludent..Astept si alte pareriPS.S-a terminat oricum concursul alstar, daca crezi ca vroiam sa ma ,,inspir"! Quote
m0rphic Posted December 22, 2010 Report Posted December 22, 2010 Primele doua adevarate iar a 3-a : daca sunt 0 elemente,programul respectiv ar trebui sa verifice numarul de elemente si in caz ca nu sunt elemente sa nu mai stearga nimic,dar in caz ca nu verifica cred ca s-ar putea sa dea eroare=>> fals.a 4-a :adevarata din cat cat m-am documentat acum pe wikipedia si din cate cunostinte mai am eu din clasa a 11-a. Quote
AlStar Posted December 22, 2010 Report Posted December 22, 2010 Chiar imi place , dar cum ziceam , asta e materie ce trebuie sa o facem in semestrul 2!Uitandu-ma pe net, n-am gasit un rezultat concludent..Astept si alte pareriPS.S-a terminat oricum concursul alstar, daca crezi ca vroiam sa ma ,,inspir"!Nu..doar ma gandeam ca lucrurile astea pot fi stiute printr-o parcurgere superficiala ca catorva lectii..Intr-adevar m0rphic... nu m-am gandit ca ar putea fi si 0, acel numar de elemente.. deci 3 e falsa. Quote
cmiN Posted December 22, 2010 Report Posted December 22, 2010 Dap 3 e falsa, 1, 2 si 4 evident adevarate.*Note:coada (la magazin) primul venit primul servitstiva (de farfurii) primul venit ultimul servit Quote