pyth0n3 Posted March 30, 2011 Report Posted March 30, 2011 (edited) As vrea sa ?tiu p?rerile voastre în leg?tura cu aceste doua sisteme operative Am pus în confrunt versiunea 5 din ambele de?i RedHat a ajuns la versiunea 6 iar Cent0S înc? nu P?rerea mea o voi spune pe parcurs , deocamdat? ambele distribu?ii sunt în faza de testing la mine Pana acum diferen?ele sunt urm?toareleCentos5 -> freeRedHat5-> not freeCentos5 are un logo divers RedHat5 are un logo divers RedHat are personal care face asistenta prin telefonCentOS are un forum , un mailinglist, ?i un canal irc Deocamdat? ambele sisteme func?ioneaz? la fel , au acela?i kernel ?i aceea?i structuraAmbele sisteme au acela?i source code, cel putin CentOS foloseste codul sursa de la RedHat care vine publicat Edited March 30, 2011 by pyth0n3 Quote
Zatarra Posted March 31, 2011 Report Posted March 31, 2011 O alta diferenta ar mai fi repositories.. la RedHat sunt private la CentOS publice, RedHatu sapa la greu dupa bug-uri si vulnerabilitati, CentOS mai mult din auzite.RedHat mai private, in toate cele, CentOS (Community ENTerprise Operating System) - numele ii zice tot.RedHat-urile nu au Yello Dog, CentOS-urile au - automat avantaj pentru CentOS deoarece rezolva dependencies-urile singur pe cand la RH trebuie sa le iei cap coada. Sa nu ziceti ca voi aveti RH-uri cu yum pe ele deoarece se poate baga simplu, dar initial nu il are.Personal as recomanda CentOS, e mai la indemana noastra si e destul de stable, fata de alte OS-uri.P.S. Diferenta dintre ele, ca structura, e foarte mica, dar ca support e de la cer la pamant.. dupa parerea mea.. Quote
Cheater Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 Centos implementeaza primul programele in asa fel incat cand ajung la RedHat sunt bugfree. Quote