GarryOne Posted April 13, 2011 Report Posted April 13, 2011 ce functie folosesc ca sa numere vocalele dintr-o multime de litere? Quote
pr00f Posted April 13, 2011 Report Posted April 13, 2011 PHP: count - ManualFolosesti count() pentru fiecare vocala dintr-un string. Quote
tdxev Posted April 13, 2011 Report Posted April 13, 2011 <?php$str = "fjsdklhfansioehfacsopfmiamsopeiamsohqxsf.ansf.as,mnf,.asnfas.d,rtas.";function numara_vocale($s){ $vocale = array('A'=>0,'E'=>0,'I'=>0,'O'=>0,'U'=>0); foreach(count_chars($s) as $k => $v){ $upchr = strtoupper(chr($k)); if (array_key_exists($upchr,$vocale)){ $vocale[$upchr] += $v; } } return $vocale;}print_r(numara_vocale($str));?> Quote
GarryOne Posted April 14, 2011 Author Report Posted April 14, 2011 exista undeva pe net... unde scriu codul de exemplu un cod php si sa mi-l compileze si sa-mi arate rezultatul, ca nu-s la pc-ul meu, si ca sa nu mai instalez xampp, hapedit... Quote
50cent Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 (edited) function getvocals($string){ $vocale=array("a","e","i","o","u"); $nr=0; for($i=0;$i<strlen($string);++$i) if(in_array(strtolower($string[$i]),$vocale)) ++$nr; return $nr;} Edited April 14, 2011 by 50cent Quote
Flubber Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 exista undeva pe net... unde scriu codul de exemplu un cod php si sa mi-l compileze si sa-mi arate rezultatul, ca nu-s la pc-ul meu, si ca sa nu mai instalez xampp, hapedit...Incearca pe codepadNu uita sa bifezi limba PHP si 'Run Code' (este bifat din default); optional `Private' (in caz ca vrei sa nu fie public codul) Quote
GarryOne Posted April 14, 2011 Author Report Posted April 14, 2011 vreau ca sa fie un input, de tipul text, unde sa introduc literele, si el sa-mi numere si sa-mi arate cate vocale sunt Quote
Robert1995 Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 Deja ai primit 3 variante de facut si nu tie destul , vrei si varianta javascript care sa-ti arete cate vocale is dupa ce introduci o litera? Quote
tiodr Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 <form method="post"><input type="text" name="cuvant" id="cuvant"></form><?phpfunction getvocals($string){ $vocale=array("a","e","i","o","u"); $nr=0; for($i=0;$i<strlen($string);++$i) if(in_array(strtolower($string[$i]),$vocale)) ++$nr; return $nr;} $cuvant = $_POST['cuvant'];getvocals($cuvant);?>functia este creata de 50cent Quote
tdxev Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 vreau ca sa fie un input, de tipul text, unde sa introduc literele, si el sa-mi numere si sa-mi arate cate vocale suntbafta!!!!HTML TutorialPHP Tutorial Quote
Robert1995 Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 mai sec ca tdxev nici eu nu puteam fi Quote
GarryOne Posted April 14, 2011 Author Report Posted April 14, 2011 (edited) nu e corecta nici-o varianta care am primit-ovarianta lui 50cent nu contine butonul, nici n-are cum sa-ti dea rezultatul.si varianta lui tdxev, el a definit o multime de caractere din care sa ia vocalele. mie imi trebuie ca eu sa bag acea multime de caractere in inputinsa am reusit, uite varianta corecta:<form action="calc.php" method="post">Name: <input type="text" name="text" /><input type="submit" name="buton" value="submit" /></form><?phpif(isset($_POST['buton'])) { $vowels = array("a","e","i","o","u"); $username = $_POST['text']; $length = strlen($username); $count = 0; for($i=0;$i< $length; $i++) { $count = (in_array(strtolower($username{$i}),$vowels)) ? ($count + 1 ) : ($count + 0); } echo 'Aceasta multime contine'; echo ' '; echo "{$count}"; echo ' '; echo 'vocale '; echo '<br />';}?> Edited April 14, 2011 by GarryOne Quote
Robert1995 Posted April 14, 2011 Report Posted April 14, 2011 esti prost gramada vai de capu meu.. Quote
cristi_89 Posted April 17, 2011 Report Posted April 17, 2011 Asta nu stia sa numere vocalele dintr-un cuvant si acum se lauda ca a "reusit" el sa rezolve problema, acum stie sa foloseasca si operatorul ternar:-BdSfat pentru viitor... multumeste lumii ca te-a ajutat si nu veni cu chestii de genu' ca nici una din variante nu a fost corecta (nu astepta totul mura in gura)nu e corecta nici-o varianta care am primit-ovarianta lui 50cent nu contine butonul, nici n-are cum sa-ti dea rezultatul.si varianta lui tdxev, el a definit o multime de caractere din care sa ia vocalele. mie imi trebuie ca eu sa bag acea multime de caractere in inputinsa am reusit, uite varianta corecta: Quote