Addic73d Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 (edited) In cele ce urmeaza vom explica cum sa inchidem 'propriul' calculator doar cu ajutorul telefonului.Vom avea nevoie de clientul de email Mozilla Thunderbird, un add-on pentru acesta si cateva setari.1. Descarcam si instalam Mozilla ThunderbirdDupa instalare vom avea nevoia sa configuram un cont de email pentru a folosi aplicatia, fie creati un cont nou, fie folositi unul deja existent si il configurati.2. Descarcam si instalam add-on-ul2.1 Salvam add-on-ul2.2 Deschidem Mozilla Thunderbird si mergem la Tools -> Add-ons2.3 Dupa instalare, restartam aplicatia.3. Configuram inbox-ul.Creem un folder sub inbox in care vor fi redirectionate toate mesajele trimise cu scopul de a inchide PC-ul.Click dreapta pe index, New Folder, dupa care il denumiti cum vreti, in cazul meu Shutdown.Tools -> Message Filters.Click pe New pentru a crea un nou filtru, dupa care il configuram in felul urmator.Ideea, in cazul de fata este ca toate mesajele cu subiectul 'Shut The Fuck Down' vor fi mutate in folderul Shutdown cel pe care l-am creat sub inbox.In cazul meu 'Shut The Fuck Down' insa puteti sa-l inlocuiti cu orice altceva.4. Configurarea add-on-ului.Creem un fisier de tip bat care sa continashutdown.exe -sil denumim shutdown.bat si il mutam in folderul in care s-a instalat Mozilla Thunderbird.In Thunderbird, click pe folderul Shutdown, Tools -> Mailbox Alert Preferencessi facem setarile Bifati 'Execute a command', selectati fisierul shutdown.bat si OK.IMPORTANT: Fiti sigur ca ati selectat folderul inainte de a face setarile in 'Mailbox Alert Preferences' altfel, veti stinge pc-ul de fiecare data cand primiti un email nou.Pentru a micsora timpul dintre momentul in care s-a primit mesajul de stingere a PC-ului si momentul in care v-a executa comanda, mergem la Tools -> Account Settings -> Server Settings si inlocuim 'Check for new messages every' 10 minutes cu 1Acum aveti posibilitatea sa va inchideti propriul PC din orice loc, atata timp cat acesta este conectat la internet si aveti la dispozitie un telefon.Incercati sa trimiteti un mesaj catre adresa de email cu subiectul in cazul meu 'Shut The Fuck Down', in cazul vostru ce ati setat ca si filtru.Daca totul a fost facut corect, in momentul in care Thunderbird va verifica mesajele, pc-ul ar trebui sa se stinga.// sandabot: Da Edited September 8, 2011 by Addic73d 5 4 Quote
symboss Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 Bun tututorialul insa nu stiu in practica cit de des ar putea fi folosit,plus ca daca avem un telefon cu Android/iOS/Win mobile putem folosi team viewer. Quote
GoogleMe Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 super ai + rep chiar aveam nevoie de asa ceva Quote
sirflo Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 Ce-i atat de grozav ? Poti sa rulezi apache cu php pe local, accesezi de pe telefon un shutdown.php in care ai exec("shutdown -s"); si gata treaba. Quote
-E-xPeRiEnCe Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 Nu inteleg ,mesaj sau mail !?De pe telefon , Quote
-E-xPeRiEnCe Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 Fara nimic scris in acel mail !?Doar subiectul si adresa de mail care am inregistrat-o in program ? Quote
Ellimist Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 da............................... Quote
Addic73d Posted September 8, 2011 Author Report Posted September 8, 2011 Ce setezi in locul la 'Shut The Fuck Down' trebuie sa contina subiectul mesajului.. Quote
-E-xPeRiEnCe Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 Da ,am inteles ,doar ca mailul ajunge foarte greu ... Quote
Ellimist Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 Mailul ajunge greu? A obosit postasu sau ce? Quote
Jimmy20 Posted September 8, 2011 Report Posted September 8, 2011 Un "add-ons for Google Chrome" exista ? Quote
Anonimusz Posted October 30, 2011 Report Posted October 30, 2011 Iti trebuie un anumit tip de telefon sau poti de pe orice marca? Quote
DrPsychO Posted October 30, 2011 Report Posted October 30, 2011 Fac setarile si incerc @Anonimusz semnatura ta ocupa jumatate de pagina, nu poti face ceva sa remediezi asta? Quote
sarighiol Posted December 29, 2011 Report Posted December 29, 2011 Foarte util s?-i închid calculatorul unei b?trâne... care nu ?tie s? dea Shut down! Quote
DrGrim Posted December 29, 2011 Report Posted December 29, 2011 ceva de genul asta am facut si eu numai ca in loc de mail foloseam facebook , postam de pe tel pe facebook la status shudown \ Quote
skittles Posted February 7, 2012 Report Posted February 7, 2012 doamne cica sa stinga pcul unei batrane... mama ce rau esti.. se poate face si cu comanda de restart? ca am un sv hostat din pc si cand is plecat sa dau rr Quote
pyth0n3 Posted February 8, 2012 Report Posted February 8, 2012 (edited) Acum ca toti v-ati jucat cu acest tutorial , incercati sa aprindeti un computer cu ajutorul telefonului sau cu ajutorul browser-ului fara sa faceti restart .Presupunem ca computerul e stins si cablul este colegat la o sursa de curent. Faceti in asa fel incat sa il aprindeti folosind telefonul sau browser-ul unui alt computer.Nu este imposibil , se poate face. Edited February 8, 2012 by pyth0n3 Quote
foorce Posted February 29, 2012 Report Posted February 29, 2012 Mie nu imi merge sa dau NEW FOLDER , ce prostie Quote