RsMan Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Am fost plecat in italia 2 ani si am renuntat la scoala, m-ar interesa o diploma de 12 clase. Pentru "oferte" pe privat.Daca se poate fara glume proaste. Multumesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonny Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Stai cuminte mai bine, ca ai nimerit exact in perioada cand se fac filaje si controale pe chestia asta. Ramai si cu banii luati si cu fals si uz de fals Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petzy Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Am fost plecat in italia 2 ani si am renuntat la scoala, m-ar interesa o diploma de 12 clase. Pentru "oferte" pe privat.Daca se poate fara glume proaste. MultumescIti dau eu o solutie, vrei?Apuca-te de scoala, broscare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarianRST Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Nu fa de astea. Risti prea mult, iar daca esti o gura sparta, faci si altora probleme.Te ajut eu daca vrei... cu un sfat.Apuca-te de scoala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DotA Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Si eu am facut greseala asta, dar m-am apucat iara de scoala . Te sfatuiesc sa o faci si tu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrGrim Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Am fost plecat in italia 2 ani si am renuntat la scoala, m-ar interesa o diploma de 12 clase. Pentru "oferte" pe privat.Daca se poate fara glume proaste. Multumesccati ani ai ? ai peste 20 ? Iti dau eu o solutie, vrei?Apuca-te de scoala, broscare.sunt de acord cu tine Petzy ,dar crezi tu ca ii mai arde cuiva de scoala dupa ce a dat de gustul banilor sau daca are un job care deja ii ocupa o mare parte din timp?Daca omul are ,sa presupunem un copil sau alte obligatii tare ma indoiesc ca scoala ar fi ceva usor terminat . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTime Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Salut.Desi baietii sa cam dau in spectacol mai sus, cam au dreptate. Daca vrei diploma fara sa fii inscris la scoala, risti serios sa o iei in mana pentru fals si uz de fals.Dar dracul nu e chiar atat de negru. Momentan, scolile sunt disperate ca nu mai au copii (realmente disperate), deci ar fi in stare sa o inscrie si pe bunica-mea la scoala doar ca sa-si faca posturile.Sfatul meu: in functie de orasul in care te aflii, cauta liceele "fara pretentii". Mergi in vizita la domnii directori, reaminteste-te ca si-au pierdut curcanii la tine-n ograda si o sa se rezolve: ceva mita, stai 1-2-3 ani in scoala (depiunde in ce clasa ai abandonat) fara sa treci pe acolo si, cand va veni timpul, vei face rost de diploma respectiva.Dureaza, dar asa e cel mai viabil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tur334vl Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Stai cuminte mai bine, ca ai nimerit exact in perioada cand se fac filaje si controale pe chestia asta. Ramai si cu banii luati si cu fals si uz de falsDaca vrei sa ramai ca la dentist cu bani luati si cu dureri noi nu avem nimic impotriva dar eu zic ca mai bine te reinscri la scoala decat sa ai o diploma pe bani .. hai sa zicem ca ai luato da ? dar dupa acea nu te prinde pe tine si il prinde pe altu cu ea , si sa zicem ca ai luato de la o scoala anume , cand pica directorul si toti si la tine la usa bate D.I.I.C.O.T pentru ca sa te lase fara ea .. eu zic ca TheTime si ceilalti baieti iti au dat idei destul de bune .. apucate frate de scoala .. acuma noi sau scoala nu avem nici o vina ca tu ai plecat in vacanta mai devreme decat sa vina ea la tine ... eu iti doresc un an sau ani buni la scoala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petzy Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 cati ani ai ? ai peste 20 ? sunt de acord cu tine Petzy ,dar crezi tu ca ii mai arde cuiva de scoala dupa ce a dat de gustul banilor sau daca are un job care deja ii ocupa o mare parte din timp?Daca omul are ,sa presupunem un copil sau alte obligatii tare ma indoiesc ca scoala ar fi ceva usor terminat .Pai, tu nu realizezi ceva ce e de fapt foarte simplu.Uite, explic sa fie pe intelesul tuturor.Ce decizii iei in viata, te afecteaza. De acord?Nu sunt un mare adept al scolii, as sti chiar...am facut 8 clase + profesionala + liceu la fara frecventa + facultate acuma primu an dar nu am fost DELOC si ma exmatriculat.Personal cred ca scoala in tara asta nu iti ofera nici o sansa, nu ca nu ar fi oarecum buna ci pentru ca statul nu iti ofera sansele.Sunt din Suceava si poate e doar la mine asa dar am prieteni cu zecile care au terminat si calculatoare, si istorie si geografie si finante banci si drept si jumate din ei au tarabe la piata si vand patrunjel si alte prostii. Iar cativa care au fost norocosi (mai ales la drept si finante banci) au prins locuri de munca in domeniu ca urmare a unei spagi + ruda.Asa ca, pisamas pe ea scoala in conditiile astea, consider ca decat sa imi spal creierii x ani pe o facultate in tara asta de rahat, daca tot am de gand sa raman in Romania..atunci muncesc frate..muncesc pana imi sare coloana din loc si dupaia ma uit la banii munciti de mine si nu regret facultatea pierduta.Si stii care e avantaju? Facultate se face oricand, daca chiar asta te roade eu zic ca e mai important la cum merg lucrurile in ziua de azi sa faci niste bani sa te poti intretine si deabia dupa sa te gandesti la facultate si asa mai departe.Iar tipul de mai sus daca tot a fost in Italia, si presupunand ca acuma nu are timp ca draga doamne sa imbogatit acolo/ca urmare a timpului petrecut acolo acuma nu are timp fiind angajat in treburile x si y atunci ii recomand cu caldura liceul la fara frecventa.Stii cum se face in ziua de azi ala? Mai usor ca orice, un semestru la F.F. dureaza doua saptamani, timp in care poti nici sa nu mergi daca te invarti si ii dai la prof un 50-100 de lei pentru teze si asa mai departe, dureaza 3-4 liceul respectiv iar la sfarsit iesi cu diploma de liceu fara altceva in plus.Vorbesc in cunostinta de cauza, asa am facut eu si asa mi-am luat eu diploma de liceu, si nu imi e rusine sa o recunosc. Singurul lucru de care imi pare rau e ca am luat exact aceeasi diploma ca cei de la liceu la zi, iar cand ma gandesc ca aia merg luni de zile zi de zi la scoala si invata de rup ca sa prinda saracii o nota buna..iar eu ma duc 2 sapt pe an la sc si atunci decartez 300-500 de RON si gata am trecut, chiar imi pare rau ca sa ajuns asa, dar asta e Nu zic..personal consider ca totusi sa faci o scoala e mult mai bine, daca ai rabdarea si interesul, eu unu nu am avut. Multi ar putea spune acuma ca da..am trecut ca lebada prin balta si is prost bota acuma, dar am diploma de liceu. Ei uite ca nu e chiar asa, daca te intereseaza sa ai cultura generala sau sa inveti ceva anume din care planuiesti sa faci bani si sa iti fac un drum in viata din asta, inveti singur..fara scola..si uneori chiar mai bine!Internetul e cel mai bun exemplu.deci pe scurt, iti sugerez sa renunti la incercarea de a face rost de o diploma prin metodele care le sugerezi, simplu fapt ca postezi pe un forum asa ceva imi sugereaza ca o sa dai chix si te vad pe la stiri. Inscriete la fara frecventa, foloseste banii aia de Italia si treci an de an, iatzi diploma de liceu asa si dupaia fa acelasi lucru la facultate, inscriete la F.F. ..unge cu bani unde trebuie si si revino peste ani si zine ca ce bine ti-a prins sfatul!Santate Sper ca am lamurit punctu de vedere care vroiam sa il transmit prin postul initial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RsMan Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 Da, multumesc tuturor pentru sfaturi, pana la urma am rezolvat cu o cunostinta m-am inscris la seral si ma duc de doua ori pe an ( la examenele semestriale ). Am 19 ani, 10 clase terminate.Mai am de "stat la scoala" 3 ani de zile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tur334vl Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Da, multumesc tuturor pentru sfaturi, pana la urma am rezolvat cu o cunostinta m-am inscris la seral si ma duc de doua ori pe an ( la examenele semestriale ). Am 19 ani, 10 clase terminate.Mai am de "stat la scoala" 3 ani de zile. bravo inteleapta alegere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Da, singurul lucru util la scoala e ca iti faci prieteni. In rest, nu te ajuta cu nimic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTime Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Cam asa gandeau si britanicii acum vreo 4 secole. Saracii de ei, au ajuns tare rau pentru ca au trecut pe la scoala.D'oh, cum puteti crede ca e "cool" a fi needucat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...