Jump to content
LegendKiller

Modificare UPS

Recommended Posts

Salutare, am un UPS Mustek care dupa ce se termina bateria din el (daca curentul e oprit mai mult de 15-20 de minute) se opreste si el, si cand revine curentul UPS-ul nu mai porneste decat dupa apas eu pe buton. Cum pot sa modific acel buton ( sau sa inlocuiesc cu altceva) ca in momentul in care revine curentul sa porneasca si UPS-ul.

Sper ca ati inteles cam ce vreau.

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Nu ai ce face cu un intrerupator dublu. Stiu ce ai vrea sa faca acesta - dupa ce face contactul electric, imediat sa se inchida. Practic trebuie sa existe un anumit timp, de la una la cateva secunde pana sa se faca inchiderea. Recomand folosirea unui releu cu temporizator. Cand vine curentul electric realizeaza contactul (al celor doua fire de la acel buton), iar dupa cateva secunde eliberea contactul.

Cum ar fi acesta: http://www.luconda.com/artikeldetails/27/14/23/2716207-1-Hager-EM001N.html

Link to comment
Share on other sites

Azi fara sa vreau m-am gandit la problema asta si mi-a venit in minte solutia. Pare sa fie singura posibila. Pt a nu fi oprit UPS-ul cand vine curentul (pt ca acel releu temporizator nu stie daca UPS este oprit sau functioneaza), actiunea releului temporizator fiind indentica cu UPS pornit sau oprit, va trebui ca pe circuitul de alimentare catre acel releu sa mai adaugi inca o piesa. Este vorba despre un intrerupator sau releu electromagnetic care tine deschis circuitul catre releul temporizator. Acest intrerupator electromagnetic trebuie musai sa fie alimentat de la iesirea UPS. De ce? Pt ca atunci cand UPS este in functiune, adica scoate curent, el alimenteaza intrerupatorul electromagnetic care decupleaza curentul catre releul temporizator. Cand UPS este descarcat complet, intrerupatorul electromagnetic nu primeste curent si deci circuitul catre releul temporizator este inchis si pregatit sa primeasca curent. Cand vine curent, releul temporizator intra in functiune.

Cam asa ar putea arata un intrerupator/releu electromagnetic:

g2rk-2-24dc.jpg

Cand este anclansat (alimentat cu curent) inchide niste circuite si deschide altele. Cand este in repaus, este invers.

Expunerea mea are la baza functionarea unui AC3, dar aplicat stric la ceea ce vrei sa faci tu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...