sado Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Uitati despre criza apei ?i a alimentelor, de?ertificarea accelerat?, riscurile unui r?zboi atomic, ciocnirea cu vreun asteroid, sau alte scenarii apocaliptice. Suntem mai aproape ca niciodat? de sfâr?itul vie?ii Terra. Cercet?torii avertizeaz? în privin?a înregistr?rii unui nivel extrem de crescut al metanului eliberat în Oceanul Arctic în urma topirii calotei glaciare, fenomen provocat de înc?lzirea global?.Scala ?i volumul pierderilor de metan (un gaz de 20 de ori mai toxic decât dioxidul de carbon) a îngrijorat peste m?sur? o echip? de cercet?tori ru?i care supravegheaz? de 20 ani, platforma oceanic? din estul arctic al Siberiei.Într-un interviu exclusiv acordat cotidianului The Independent, Igor Semiletov, cercet?tor delegat în zon? de c?tre prestigioasa Academie de ?tiin?e din Rusia, a declarat c? nu a mai v?zut niciodat? o asemenea mas? de metan eliberat? continuu din permafrostul siberian ?i de sub calota arctic?.Cercet?torii estimeaz? c? sub calota glaciar? arctic? sunt blocate sute de milioane de tone de metan. Cea mai mare temere a speciali?tilor se refer? la dispari?ia complet? a calotei glaciare în decursul verilor urm?toare, precum ?i la cre?terea f?r? precedent a temperaturilor medii, fenomene care vor duce la topirea permafrostului siberian ?i la eliberarea instantanee în atmosfer? a milioanelor de tone de metan, situa?ie care va provoca o schimbare rapid? ?i sever? a climei planetei.Dr. Semiletov a publicat în anul 2010 un raport conform c?ruia emisiile de metan din regiune atingeeau cifra de 8 milioane de tone anual, dar datele ob?inute în ultima expedi?ie întrepris? de vasul de cercet?ri Academician Lavrentiev, sugereaz? cifre cu mult mai mari. Sursa: Apocalipsa vine de unde te a?tep?i cel mai pu?in Quote
MazaBoY Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Iara vine sfarsitul lumi cum a venit si in alti ani .Nu va mai faceti atatea griji cand va veni vom sti si asta e vine ne ducem pe pl uni in rai ali in iad daca o exista si gata Quote
sado Posted December 13, 2011 Author Report Posted December 13, 2011 (edited) ceva imi spune ca ai citit doar titlul..EDIT: pentru alti cretini : titlul e epic in scop comercial daca nu vati dat seama..nu eu l-am pus.. Edited December 13, 2011 by beaubere Quote
jetus Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Sfarsitul lumii este un subiect foarte vizualizat la care multi prosti pun botu, de asta toti care viseaza seara sfarsitu lumii si vor sa faca "audienta" vin si posteaza a doua zi Quote
sandabot Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 La ce basinosi sunt unii nu ma mir ..... Quote
totti93 Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 In sfarsit un subiect despre sfarsitul lumii pe care il si cred... Nu ca toate tampeniile cu 2012, etc... Quote
Aripipevant Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Nu are cum faza cu topirea "ghetarilor" pentru ca este si anotimpul "iarna" si din cate am invatat eu se schimba clima cu mult in zonele inghetate. Quote