selected Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 Stie cineva cam cat ar trebui sa platesc taxe vamale/tva pentru o pereche de papuci intre 30$-60$ ?
gaby1995 Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 daca sunt de pe eastbay , daca le iei prin cineva , cam 10$ de obiceidaca nu , un tovaras a trebuit sa dea 120 lei la posta in +
Jester Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 nu se prea renteaza, adica depinde daca cunosti pe cineva care se ocupa si iti poate scoate un pret bun (taxe vamale, curierat, tva). un amic si-a comandat de pe ebay o pereche de converse si dupa ce a platit toate taxele enumerate anterior si-a dat seama ca iesea mai ieftin daca ii cumpara de aici.dupa cum ti-am spus, variaza de la caz la caz (eu personal prefer sa fac cumparaturile de pe siteuri din europa, astfel scap de taxe vamale si tva, in plus unele siteuri ofera si transport gratuit).
Petzy Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 @ Jester Siteuri gen?Subscriu, zine si noua.
Jester Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 Pro-Direct Select - Mens Trainers, Clothing, adidas Originals, Nike, Puma, Converse Shoes ASOS | Shop women's fashion & men's clothing | Free Delivery & Returnsde pe ambele siteuri am comandat si sunt ok.
georgeclinciu Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 Pe Asos vad ca la standard delivery e gratis in romania . intrebare : peste o anumita suma sau nu conteaza si vin prin posta sau curier ?
Jester Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 Pe Asos vad ca la standard delivery e gratis in romania . intrebare : peste o anumita suma sau nu conteaza si vin prin posta sau curier ?nu conteaza valoarea comenzii. coletul vine prin posta - il ridici de la oficiu postal de care apartii (soseste cam in 1-1,5 sapt. de la plasarea comenzii)
selected Posted February 2, 2012 Author Report Posted February 2, 2012 @gaby1995: Eu intrebam care ar fi taxele. Nu ma intereseaza sa cumpar prin cineva (decat daca e cineva de incredere sau caruia trebuie sa ii platesc coletul cu ramburs, doar atat).
wpanda Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 @gaby1995: Eu intrebam care ar fi taxele. Nu ma intereseaza sa cumpar prin cineva (decat daca e cineva de incredere sau caruia trebuie sa ii platesc coletul cu ramburs, doar atat).Taxele sunt in functie de ceea ce vrei sa introduci in tara, treba merge cam asa: faci comanda, coletul ajunge la vama, ti se repartizeaza in oficiul postal al orasului tau, te duci acolo si vei deschide coletul in fata vamesului si apoi te "intelegi" cu el, cred ca o sa iti treca papucii la o categorie de taxa mica, undeva la 1-2 dolari. Sunt diferite bareme de taxare. Alta metoda este sa rogi pe cei ce iti trimit coletul sa faca o specificare pe factura, ca sunt mostre si nu mai platesti nici o vama!
3voLuT1oN Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 ce este peste 10$ platesti 24% din valoarea sa aka TVA [tariful pe valoare adaugata]=VAT[value added tax]Ce este din uniunea europeana nu platesti TVA.
selected Posted February 2, 2012 Author Report Posted February 2, 2012 @3voLuT1oN: Mergem la sigur sau ... ?
immun3 Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 daca cel care expediaza trece la continut biberoane etc pentru copii taxele sunt foarte mici ,chiar 0
3voLuT1oN Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 @3voLuT1oN: Mergem la sigur sau ... ?ceea ce zic e sigur.
hack3r2001 Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 salut . in primul rand scuze ca postez aici dar nu avea rost sa mai fac un post doar pentru o intrebare. vreau sa cumpar de pe ebay un cititor de benzi magnetice din america. sunt sanse ca vamesii de la noi sa imi opreasca coletul pe motiv ca aparatura aia ar fi " ilegala" ? nu as vrea sa pierd 200 de dolari degaba ... astept pareri
Akyjunior Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Poate te intereseaza asta inainte sa dai bani pe ea...https://rstcenter.com/forum/19666-propriul-cititor-de-benzi-magnetice.rst
Cheater Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 (edited) Eu am mai tot comandat de pe ebay, si am obs ca daca expeditorul declara coletul "unsolicited gift" nu se platesc taxe vamale. Asa ca recomand sa fie declarat asa.//le: legat de continutul coletului poate sa gaseasca un pretext ca se afla altceva inauntru, oricum tipa de la posta cu vama nu stie ce e aia, spui ceva ce ar trb sa semene. Astfel chiar daca te pune sa il desfaci la posta ii zici e x produs il desfaci si cu asta basta... Vezi ca se scanaza si cu raze x, asa ca nu trebuie sa fie suficient de sugestiv. Eu as spune ca este un cititor de RFID pentru acces, vrei sa iti pui la usa, sa renunti la cheie. Edited March 6, 2012 by Cheater
hack3r2001 Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 Eu am mai tot comandat de pe ebay, si am obs ca daca expeditorul declara coletul "unsolicited gift" nu se platesc taxe vamale. Asa ca recomand sa fie declarat asa.//le: legat de continutul coletului poate sa gaseasca un pretext ca se afla altceva inauntru, oricum tipa de la posta cu vama nu stie ce e aia, spui ceva ce ar trb sa semene. Astfel chiar daca te pune sa il desfaci la posta ii zici e x produs il desfaci si cu asta basta... Vezi ca se scanaza si cu raze x, asa ca nu trebuie sa fie suficient de sugestiv. Eu as spune ca este un cititor de RFID pentru acces, vrei sa iti pui la usa, sa renunti la cheie.ok multumesc pentru sfaturi
hack3r2001 Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 Poate te intereseaza asta inainte sa dai bani pe ea...https://rstcenter.com/forum/19666-propriul-cititor-de-benzi-magnetice.rstam citit e usor de facut . problema e ce soft folosesti pentru decriptare trebuie sa iti faca cineva un program care sa citeasca cifrele alea. decat sa iti bati capu mai bine cumperi unu deja facut din magazin
mrjasdf Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 Nu mai bine iti comanzi de prin UK ? Vezi care trimit prin Royal Mail si iti vine la posta pachetul
SteveWorks Posted October 11, 2013 Report Posted October 11, 2013 (edited) Indiferent de unde comanzi tot tre sa te intelegi cu omul de la vama. E faza asta cu valoarea declarata a bunurilor. Cu cat e mai mica cu atat platesti mai putin. _______________________________Steve WorksSunt un spammer nesimtit. Edited October 11, 2013 by TheTime