7mK.dR4k3 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 (edited) Sfaturi pentru o parola sigura: folositi parole mai lungi de opt caractere, in care sa combinati litere, cifre si caractere special. Una dintre parole este 12345, una dintre cele mai nesigure parole din lume.Am publicat o list? cu cele mai neinspirate 25 de parole, formate din cel pu?in ?ase caractere. Acestea sunt:parolapassword12345612345678qwertyabc123monkey1234567letmeintrustno1dragonbaseball111111iloveyoumastersunshineashleybaileypassw0rdshadow123123654321supermanqazwsxmichaelfootballIat? ?i câteva sfaturi pentru o parol? sigur?:- Folosi?i parole cu cel pu?in opt caractere ?i folosi?i diferite tipuri de caractere (litere, cifre, caractere speciale). O cale de a crea parole lungi, sigure ?i u?or de amintit este s? folosi?i parole formate din cuvinte scurte, desp?r?ite prin spa?ii. De exemplu: “Sa beau apa la 8!” sau “Sa_fac_curat?”- Evita?i s? folosi?i aceea?i combina?ie utilizator-parol? pentru siteuri diferite. Cel mai riscant este s? folosi?i acelea?i parole pentru un site de entertainment ?i pentru unul care implic? pl??i online, de exemplu. Folosi?i parole diferite pentru fiecae site pe care v? înscrie?i!Sper sa va fie de folos. Edited February 24, 2012 by 7mK.dR4k3 gag 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuTy^ Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Sugestie:Pentru ca nu este "sanatos" sa aveti aceeasi parola la toate accounturileAlegeti`va un sir de caractere pe care sa il tine`ti minte intr-un felde exempluG@:U8hf33Dar daca va puneti aceasta parola la toate conturile, unui atacator ii va fi usor sa intre pe toate daca compromite unu. Asa ca o idee e sa schimbati ceva de la cont la cont.Contul de yahoo:G@:U8hf33yahContul de pe rst:G@:U8hf33rstContul de pe filelist:G@:U8hf33filSi asa mai departe..Primele 3 litere ale numelui site`ului de la care aveti cont.Asa parola se schimba, si e greu de uitat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandrake1942 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 (edited) Puteti folosi o metoda foarte sigura de a va alege o parola diferita pt orice site si sa le tineti minte pe toate:Alegeti 1 simbol de ex #$%^&*+Va alegeti un quote pe care il folositi des de exemplu " Like a baws " "Romanu e tigan " luati initialele "LAB" , "RET" adaugati " @ " si numele siteului de ex pt RST parola ar fi ceva de genul :$LAB@rst$LAB@yahoo$LAB:google etcSe pot adauga variatii la aceasta metoda de exemplu o cifra la final pe care sa o tineti minte per ansamblu este o metoda foarte buna.Eu o folosesc de vreo 5 ani si n-am avut niciodata probleme.L.E Ah Duty am dat reply apoi am fost la baie am mai scris 1 rand si am postat te-ai miscat mai repede Edited February 24, 2012 by Mandrake1942 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Brutus- Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Puteti folosi o metoda foarte sigura de a va alege o parola diferita pt orice site si sa le tineti minte pe toate:Alegeti 1 simbol de ex #$%^&*+Va alegeti un quote pe care il folositi des de exemplu " Like a baws " "Romanu e tigan " luati initialele "LAB" , "RET" adaugati " @ " si numele siteului de ex pt RST parola ar fi ceva de genul :$LAB@rst$LAB@yahoo$LAB:google etcSe pot adauga variatii la aceasta metoda de exemplu o cifra la final pe care sa o tineti minte per ansamblu este o metoda foarte buna.Eu o folosesc de vreo 5 ani si n-am avut niciodata probleme.despre lastpass ce opinie aveti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandrake1942 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Folosesc LastPass de 1 an dar nu pt chestii importante mi se pare foarte bun deocamdata.Recomand tuturor !L.E Am peste 200 de conturi stocate in LastPass si imi e foarte usor sa le accesez in siguranta de la orice calculator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ripoff Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 (edited) alien...corect Edited February 25, 2012 by ripoff Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7mK.dR4k3 Posted February 24, 2012 Author Report Share Posted February 24, 2012 LastPass un manager de parole genial confortabil si extrem de sigur (scuze pentru double post "reply") Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Active Members Fi8sVrs Posted February 24, 2012 Active Members Report Share Posted February 24, 2012 Free Password Generator - Generate passwords instantly online! si le scrieti pe hartie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 In nici un caz sa nu mergeti pe site-uri gen onlinehashcrack com si sa da-ti sa verifice daca parola voastra se gaseste in baza lor de date de hash-uri, o sa genereze hash-ul si o sa o adauge parola in baza lor de date. Este una din metodele lor phising Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghett0 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Mai bagati si un caracter care nu apare in dictionare, cum ar fi asta: ? sau ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyth0n3 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 despre lastpass ce opinie aveti?De unde atata incredere in tool-uri closed source?Pentru cine are incredere oarba va folosi lastpass , cine nu are incredere pana cand nu vede exact modul de functionare va alege o alternativa open source.KeePass Password Safe (Cross platform open source) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BehindSpace Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 (edited) @pyth0n3 Sa inteleg ca nu puteam avea incredere nici intr-un browser sau sistem de operare closed source ?Eu folosesc strongpasswordgenerator dar cred ca am sa-mi fac eu un generator de parole. Edited February 25, 2012 by BehindSpace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...