Jump to content
neagota

torrente

Recommended Posts

In mod normal ai voie sa descarci, ai voie sa te folosesti de torent, practic ai drept la orice. Hotul neprins, negustor cinstit. Dar nu devine ilegal doar daca "x" te da in judecata? Degeaba vine politia la tine la usa sa spuna ca ai descarcat un film porno de pe torent daca ei nu au o reclamatie pe seama asta. Eu asa cred, iar cei despre care se spune ca sunt cercetati.. sunt doar cercetati probabil pentru piraterie: Download apoi vanzare, pentru ca ei s-au folosit de acele filme in mod comercial si nu personal, asa cum facem noi.

Link to comment
Share on other sites

Numai in acest an, 100 de romani au fost cercetati de politisti pentru piraterie online. [...] Cine intra pe aceste site-uri incalca legea. Inspectorii asociatiei anti pirateriei sunt abonatii acestor retele. Acestia identifica utilizatorii iar apoi trimit datele la politie.

Deci din sutele de mii de utilizatori care intr-un an descarca torrente, 100 au fost cercetati, dar se spune in acelasi video ca inspectorii asociatiei anti piraterie identifica utilizatorii care au descarcat torrente si trimit datele la politie.

Sa inteleg ca anul asta s-au descarcat doar 100 torrente?

Link to comment
Share on other sites

In opinia mea sunt 2 "solutii" daca pot sa le numesc asa :)) :

Ori ne invatam toti cu vpn'uri , proxy'uri si ne traim viata in cacat pana sa descoperim ca poimaine se baga alta lege pentru ISP'uri dupa care nu mai scapi nici de dracu. Ori,

ne facem spartani ca (hai sa nu le zic skiddies) baietii din Anonymous si dam toti cu cmd'u(sau loic/hoic, e jumate din povestea de mai sus ^) pana le crapa octetii din servere, care ar fi un motiv putin mai serios sa intram cu totii la parnaie,in nici un caz nu-mi imaginez romanu` sa dea bani legit pe un film sau orice software/bucata multimedia de care pana la urma va face rost sa se "bucure" de ea.

Ar mai fi o a treia solutie, pe care "autoritatile" nu o vor intelege, si anume cea normala care e legata de faptul ca daca te folosesti de un tracker nu faci nici'o infractiune, cum a mai zis unu in comment'urile din articolu ala, daca te folosesti te acel material sa atragi bani(vanzare etc) da, risti parnaie, dar din moment ce tu ti-l descarci sa te uiti la el in pat ca omu`,nu vad ce nu e in regula. Si aici am inclus un mare capitol din acest "taraboi" care se tot dezbate pe internet.

Cat despre faptul ca daca te folosesti de un film sa ti-l pui pe tracker'u tau P2P si sa-l vinzi, iti iei frumos host in SWE sau intr'o alta tara in care nu ai probleme cu legislatia si cand vrei sa iti uploadezi film'u bagi si tor, si vpn si proxy,si nu cred ca isi dau prea mult silinta aia de la diicot sa se scarpine atat dupa tine..

Asta e opinia mea , stiu, nu sunt cine-stie ce documentat in acest domeniu dar nici nu m-am interesat din simplu motiv ca mi se pare o tampenie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...