hirosima Posted December 19, 2012 Report Posted December 19, 2012 Salutare,Am un acer aspire 5920G mi s-a ars placa video.Am cumparat o placa video mxm II nvidia 8600 gs 512 Mb de la un acer aspire 7520G, am montato pe laptop si a mers bine la inceput. Dupa aceea a inceput sa imi faca probleme, mi se vedea cu patretele, mai ales cand deschid un film HD. Am decis sa instalat windows-ul in ideea ca se va reglementa problema insa la fel. Am instalat driverul pentru acer aspire 7520G, dar aceiasi probelmaCum asi putea sa rezolv? Quote
sicilianul Posted December 19, 2012 Report Posted December 19, 2012 Ce placa video aveai inainte ? Quote
hirosima Posted December 20, 2012 Author Report Posted December 20, 2012 aveam tot mxm II nvidia 8600gs. Un prieten imi spunea ca ar trebui sa ii pun pasta termoconductoare, desi placa originala nu avea pasta! Quote
dansud2007 Posted December 20, 2012 Report Posted December 20, 2012 Cand spunea sa pui pasta termoconductoare se referea la faptul ca se incalzeste tare...te-ai uitat si tu sa vezi ce temp are cu gpu z ?Din cate stiu e o problema de arhitectura la cam toate placile de baza care detin chipsetu video nvidia 8600gs , se rezolva temporar cu reflow da tu ai zis ca ai inlocut chipsetu..posibil sa faca si asta figuri pana pica .Sfatul meu e sa pui pasta si la placa video.... Quote
hirosima Posted December 20, 2012 Author Report Posted December 20, 2012 temperatura jongla intre 65 si 71. Acuma i-am pus pasta si este la 50. Cum asi putea sa o protejez in timp, sa nu se mai inchinga asa tare? Quote
dansud2007 Posted December 20, 2012 Report Posted December 20, 2012 (edited) Temperatura, nu poti sa zici ca poti pastra o temp constanta .1.Cand folosesti laptopul in jocuri sau te uiti la un film hd ,clar procesorul grafic e stresat si placa se va incalzi.2.Foloeste laptopul asezandu-l pe o suprafata din lemn, sticla ,stiu eu o masa de lemn , sticla, ca sa aiba loc sa scoata aerul,nu recomand sa-l folosesti stand cu el in pat cum se obisnueste.3.Odata la 3,4 luni poti sa-l desfaci sa vezi cum arata pasta dupa gpu.Daca temp era de 65-71 in full load era foarte bine daca era 65-71 cand il foloseai normal era putin cam mare ....50 este o temp buna daca ramane constanta in timpul utilizarii normale.Acum ce sa zic daca aveai un chip nou ma refer de la seria 3 in sus de la nvidia nu era o problema daca se incalzea la 80-85 de grade in full load ...dar astea mai vechi gen seria 8000 de la nvidia mai exact 8400 si 8600 gs sunt pacatoase tare si pica repede.Bafta si sa te bucuri de el fara probleme ! Edited December 20, 2012 by dansud2007 Quote
hirosima Posted December 20, 2012 Author Report Posted December 20, 2012 Am inteles acuma. Eu deobicei il folosesc pe o suprafata de sticla, am si un disipator, cooler pentru laptop cu trei ventilatoare, sper sa ajute. Daca ma tine inca 2-3 ani, ar fi super bine, intre timp voi incerca sa scap de laptop oricum are 5 kg si ma rupe cand e vorba de portabilitate... Quote
sicilianul Posted December 20, 2012 Report Posted December 20, 2012 Seria asta a fost pacatoasa ca se incalzea si avea nevoie de aer. Dupa cum ai zis nu ar trebui sa mai ai probleme. Ai putea avea probleme si pe partea de CPU, el decodand intai partea grafica. Quote
hirosima Posted December 21, 2012 Author Report Posted December 21, 2012 Seria asta a fost pacatoasa ca se incalzea si avea nevoie de aer. Dupa cum ai zis nu ar trebui sa mai ai probleme. Ai putea avea probleme si pe partea de CPU, el decodand intai partea grafica.deci ar trebui sa schimb pasta si la CPU? Quote
sicilianul Posted December 21, 2012 Report Posted December 21, 2012 deci ar trebui sa schimb pasta si la CPU?Why not?! Daca iti iei o pasta termica de 2g cel putin iti va ajunge sa schimbi de 2 ori ambele procesoare. Si e maxim 20lei Quote
hirosima Posted December 21, 2012 Author Report Posted December 21, 2012 mi-am cumparat ieri o pasta de la Arctic Silver Ceramique 2 2.7g, am dat pe ea 18 Ron, eu zic ca e buna si la pret si calitate!on: cu siguranta ii voi schimba si pasta la procesor, deoarece de cand a fost cumparat (acum 5 ani) nimeni nu i-a schimbat pasta. Quote