Syckchet Posted March 7, 2013 Report Posted March 7, 2013 UE amendeaz? Microsoft cu 561 milioane de euro pentru înc?lcarea unui acord legat de browsere web Compania american? Microsoft a fost amendat? de autorit??ile de reglementare ale UE cu 561 milioane de euro pentru c? a înc?lcat termenii unui acord în care se angaja s? ofere utilizatorilor mai multe variante de browsere web decât propriul produs Internet Explorer, potrivit Bloomberg.Noua amend? - circa 1% din veniturile Microsoft de anul trecut - aduce la 2,24 miliarde de euro penalit??ile pentru Microsoft în conflictele cu autorit??ile de reglementare din UE în ultimul deceniu. Suma include ?i o amend? de 899 milioane de euro pentru nerespectarea unui ordin referitor la transferul de date rivalilor."Nerespectarea unui acord este o ac?iune foarte grav?, care trebuie sanc?ionat? corespunzator", a declarat comisarul Joaquin Almunia.Microsoft, cel mai mare produc?tor de software din lume, a convenit în 2009 s? asigure programelor rivale de navigare pe internet acces la Windows, parte a unui acord cu autorit??ile de reglementare ale blocului comunitar.Compania a informat în iulie c? a aflat la momentul respectiv c? nu oferea op?iunea unui num?r de 28 de milioane de clien?i care foloseau Windows 7 Service Pack 1, circa 10% dintre clien?ii în discu?ie.Conform angajamentelor Microsoft din 2009, consumatorii care cump?rau Windows ar fi trebuit s? primeasc? op?iunea de a alege pentru instalare dintre cele mai utilizate 12 programe de navigare pe internet, pe lâng? Internet Explorer al Microsoft.Compania american? a informat UE la sfâr?itul anului 2011 c? respecta angajamentul.Source Quote
ajemna22 Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 E un fleac pt ei 500 de milioande de dolari... atata timp cat au ''monopol'' in multe segmente din IT ... iau amenda cateva miliarde si incaseaza zeci de miliarde... Quote
Nytro Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 E de cacat.Linux, Android, iOS, MAC OS X Firefox OS, Chrome OS te pun sa selectezi browseru?Eu poate vreau Internet Explorer p Linux, cu Wine, vreau sa ma puna sa aleg! Quote
TheTime Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 De acord, chiar nu inteleg de ce ar trebui Microsoft sa bage business-ul concurentei in pachetul propriu de produse.Frate, e produsul meu, vand ce vreau si ce e al meu. La KFC va intreaba vreodata daca vreti cartofi prajiti de la Springtime?Legi de kko... Quote
Cril Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 La KFC va intreaba vreodata daca vreti cartofi prajiti de la Springtime?Nu, dar ar trebui sa ne intrebe la McDonald's daca dorim sos de usturoi(Glenn) la cartofi Quote
yo20063 Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 Treaba e ca au semnat un acord.....deci clar au fost de acord cand li s-a propus asta. Nu l-au respectat, europenii au fost atenti, si acum mai fac un "ban" gramada. Quote
Scopolamina Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 Mi se pare total o prostie cum a spus si yo20063 nu trebuia sa semneze nimic. Quote
ajemna22 Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 Treaba e ca au semnat un acord.....deci clar au fost de acord cand li s-a propus asta. Nu l-au respectat, europenii au fost atenti, si acum mai fac un "ban" gramada. Nu sunt nici ei de capul lor... in fiecare zona cu legile ei nu le respecti... te ard Quote
io.kent Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 ( Comentam de plictiseala ) ? conteaza la astia parerea noastra? Au atatia banii, ca nu stiu ce sa mai faca cu eii.. Quote