Syckchet Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Uita?i de PRISM. X-Keystroke afl? orice despre tine, în câteva minute, numai pe baza unei adrese de emailS-ar p?rea c? PRISM nu este cel mai de temut program de spionaj al agen?iei de securitate americane NSA. Potrivit unor noi informa?ii, cu ajutorul proiectului X-Keyscore, anali?tii pot afla tot ce face o persoan? pe Internet numai cu ajutorul unei adrese de email.X-Keyscore poate extrage orice fel de informa?ii, de la paginile Web vizitate, conversa?iile purtate pe diverse chat-uri ?i chiar emailurile trimise.Sistemul are nevoie de o adres? email deoarece multe dintre lucrurile pe care oamenii le fac online sunt complet anonime ?i numai cu ajutorul unui identificator – un nume de utilizator ?i domeniu Web – se poate face c?utarea în bazele de date ce con?in traficul de Internet ?i medatele.„Eu, stând la birou, puteam urm?ri pe oricine, de la tine, la contabilul t?u, la un judec?tor, chiar ?i la pre?edinte, cât timp aveam o adres? de email“, spunea Edward Snowden, fostul angajat al CIA care a deconspirat programul de spionaj PRISM, în iunie. Sistemul X-Keyscore permite exact acest lucru ?i este disponibil anali?tilor NSA.Ace?tia îl pot accesa f?r? mandat ?i, potrivit unui manual de preg?tire, tip?rit în 2010, ei trebuie s? introduc? emailul unei anumite persoane. Apoi, X-Keyscore începe s? scaneze traficul online anali?tii pot face c?ut?ri chiar ?i prin comentariile de pe re?elele sociale.Vestea bun? este c? datele nu r?mân stocate permanent, deoarece cantitatea de informa?ii adunat? este mult prea mare. NSA sus?ine c? acest sistem este îndreptat c?tre persoanele aflate în afara teritoriului SUA, îns? de cele mai multe ori, cet??enii americani sunt prin?i în colectarea de date.Source Quote
d33nis Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Asta da stire. Si in romana si interesant. Quote
RoEx Posted August 2, 2013 Report Posted August 2, 2013 eu cred ca Edward Snowden spune 1 adevar si 1000 balarii , poate are o baza adevarata dar doar atat! Quote
Brenin Posted August 2, 2013 Report Posted August 2, 2013 eu cred ca Edward Snowden spune 1 adevar si 1000 balarii , poate are o baza adevarata dar doar atat!Nu prea l-a contrazis nimeni pana acum, cu tot ce a zis. Ne raman degete la mana daca numaram oamenii care ar face asta din nou. Quote