Birkoff Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 (edited) am si eu o problema la care imi bat capul cam de 1 luna.am dat acum peste schema astahttps://bitbucket.org/fmalpartida/new-liquidcrystal/wiki/srlcd595.jpgnu inteleg din schema aia cei 6 pini de la CONN_6 PN1 unde vin pusi, sau ce e cu ei si unde vine potentiometrul in toata schema aia (pentru reglarea contrastului la lcd)se pare ca montarea unui lcd printr-un shift register e mai complicata decat am crezut, de 1 luna tot testez fel de fel de tutoriale si librarii si nici una nu merge.singura speranta e schema aia sa mearga (cu libraria aferenta) altfel probabil va trebui sa abandonez ideea.Pe scurt, am un LCD cu 16 pini compatibil HD44780 care pus pe arduino uno r3 merge ok doar ca papa prea multi pini.Caut o librarie si o schema electrica ca sa folosesc doar 2 sau 3 pini si integratul 74HC595Din ce am testat pana acum ori dadeau eroare la compilare (librariile) ori nu afisau nimic pe ecran.Schema aia e ultima pe care nu am testat-o si poate imi dati voi o idee referitor la cum conectez firele pe breadboard.Din ce inteleg eu din schema aia, din cei 6 pini primii 3 ar trebui pusi pe arduino la pini pe care vreau sa ii folosesc la comunicare, pinii 5 si 6 sunt cei de alimentare care ii iau tot de pe arduino, dar nu stiu ce fac cu pinul 4 si unde intra potentiometrul in toata schema asta. Edited October 28, 2013 by Birkoff Quote
takko Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 Cum mananca prea multi pini ? ai nevoie de 6 pini sa il controlezi , nu cred ca sunt prea multi , ai nevoie de ceilalti pini sau e doar un moft?Cateodata nu se merita . Quote
Birkoff Posted October 28, 2013 Author Report Posted October 28, 2013 intre timp am rezolvat problema, o sa scriu un tutorial despre asta.da am nevoie de pinii liberi, vreau sa fac o alarma de apartament si voi folosi lcd + tastatura + diferiti senzori + network shield + alarma + gsm + controlul alimentarii (solar/baterie/priza) iar la lcd si tastatura o sa folosesc shift-registere ca sa am mai multi pini pentru senzori (cred ca o sa pun si unii senzori tot prin shift-registere) Quote
takko Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 Interesant , sa dai mai multe detalii daca nu e prea secret. Quote
Active Members dancezar Posted October 28, 2013 Active Members Report Posted October 28, 2013 Vezi ca am facut eu un tutorial despre shift register conectat la arduino si internet shield Quote
Birkoff Posted October 28, 2013 Author Report Posted October 28, 2013 am facut tutorialul LCD + Shift-registerurmeaza sa trec la tastatura acum.danyweb09 da un link sa citesc. Quote