Nytro Posted November 5, 2013 Report Posted November 5, 2013 [h=1]Hei, Google! Sunt eu, utilizatorul. M? mai ?ii minte?[/h] Liviu Mihai - 5 nov 2013 Drag?, Google, îmi pare r?u s?-?i spun, dar, de data asta, Bill Gates a avut dreptate. ?tiu, o mai d? ?i-n garduri, ca atunci, în 2004, când ne-a promis c? în doi ani sc?p?m definitiv de spam. Dar, legat de tine, cu p?rere de r?u î?i spun, a nimerit-o. Tot prin dou? mii ?i ceva, chiar atunci când începeai s? fii favoritul nostru ?i antiteza a tot de nu ne pl?cea la Microsoft. A spus Bill Gates atunci, ?i am sperat cu to?ii s? fie doar înc? o previziune e?uat?, c? treci prin a?a-numita er? de aur, pe care orice mare companie o traverseaz? la un moment dat, dar c? va veni o vreme când vei fi ?i tu blamat. P?rea de neconceput atunci, dar iat?-ne 10 ani mai tarziu cum ne for?ezi s?-i d?m dreptate. Ai început mai mult decât promi??tor, ca un motor de c?utare mult mai bun decât concuren?a anemic?. De-a lungul timpului ?i-ai îmbun?t??it constant algoritmul ?i ai ad?ugat numeroase func?ii auxiliare c?ut?rii. Apoi ai început marele asalt. 1 aprilie 2004. A p?rut o glum? la început ?i, probabil c? a?a au crezut ?i Microsoft ?i Yahoo!. Ai lansat Gmail pentru un num?r limitat de utilizatori, care, mai târziu, aveau s? trimit? (sau s? vând?) invita?iile dup? care toat? lumea p?rea s? râvneasc?. 1 GB pentru stocarea mail-urilor, ce nebunie! Când Yahoo! ?i Microsoft î?i d?deau 2 MB am?râ?i!?! Ai lansat ?i cump?rat servicii pe band? rulant?. Ai luat Writley ?i l-ai transformat în Google Docs. Ai lansat Google Reader cu o interfa?? monstruoas?, dar care, la primul ?i ultimul facelift, s-a dovedit un pariu câ?tig?tor. YouTube. Picasa. Feed Burner. Blogger ?i multe altele. Ai lansat chiar ?i un browser web, Chrome, de?i ai sus?inut mereu c? nu e?ti o companie de software. Apoi, o dat? cu Android, ai început asaltul pe mobile. Apple ?i-a deschis apetitul dar ?i tu ai avut destule merite proprii. Ne pl?cea de tine. Î?i p?sa de noi. ?i, dintr-o dat?, a încetat s?-?i mai pese. Ai devenit plin de tine. Ai devenit Microsoft. Sau mult mai r?u. Ai început s? închizi servicii, surd la plângerile noastre. Ai închis Wave, Answers, iGoogle, Buzz, Dictionary ?i ai culminat cu Reader. Înc? te mai boscorodesc pentru Reader. Dar nu-i asta problema. Înteleg, e vorba de bani. Afacerea ta, deciziile tale. Problema e ca nu-?i mai pas?, e?ti lipsit de orice scrupule fa?? de mine. Nu-?i mai îmbun?t??e?ti serviciile a?a des cum o f?ceai sau chiar deloc. Nu mai ai de ce. Nu ai un rival care s? te motiveze. Iar asta e r?u pentru tine, e mai r?u pentru noi. Ai ajuns s? faci schimb?ri care m? afecteaz? direct, f?r? s? mai ?ii deloc cont de nevoile ?i r?spunsul meu. Pentru c? po?i, pentru c? e?ti mare ?i tare ?i nu te mai doare de mine. Pentru c? esti r?u. Tocmai tu, cel care se d?dea bun. Nu mai e?ti Google care ne f?cea s? ciulim urechile de fiecare dat? când se scria de tine. Nu mai e?ti cel care ne f?cea s? exclam?m: "wow, ai vazut, m?, ce chestie tare a scos Google?". Acum e mai mult: “b?i, iar? ne-a tras-o Google”. Ne superi din ce în ce mai des ?i ajungem s? regret?m c? te-am ajutat s? fii în pozi?ia actual?. Începem s? c?utam alternative la serviciile tale, doar pentru c? ne deranjeaz? politica ta. Începem s? ne s?tur?m. Înainte s? ne desp?r?im definitiv, î?i mai dau o ?ans?. Pentru mine, o speran??. Doi ani, maxim trei s?-?i revii. S?-?i aduci aminte de mine. S?-?i aduci aminte de tine, cum erai cand erai tu. S? m? faci s?-mi pese din nou de tine, ca acum 10 ani. Ca atunci cand erai corect cu mine. Cand erai Google.Sursa: Hei, Google! Sunt eu, utilizatorul. M? mai ?ii minte?Mi s-a parut interesant. Quote
wildchild Posted November 5, 2013 Report Posted November 5, 2013 Motiv pentru care n-a? lucra nici s? m? împu?ti la o companie f?r? etic?, pe cale de dispari?ie.(ca ?i facebook, încet dar sigur) Quote
dicksi Posted November 5, 2013 Report Posted November 5, 2013 Google Employees Confess The Worst Things About Working At Google Quote