maryan54 Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 As vrea sa incep sa invat si eu HTML,CSS,JavaScript,PHP dar as avea nevoie de niste materiale in limba romana. Quote
eusimplu Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 (edited) Cum a spus si Gecko, marea problema a cartilor in romana este conflictul dintre termenii din romana si cei din engleza, nu e prea roz sa faci din string un sir si dintr-un array un tablou sau o matrice.De engleza nu scapi, oricat ai vrea, te prindea ea din urma chiar daca inveti totul din manualul php.net si practica de o sa te culci ametit de la prea multe ore nedormite(iar acum redau din amintiri).Poti incerca sa urmaresti ceva cursuri web, sunt multe si in romana si in engleza, depinde care iti place. Eu nu recomand carti php in romana, am citit o data una si am ramas cu o impresie foarte proasta, poate din vina ca am citit-o prea tarziu.PS: Era sa uit, si daca o sa ajungi la framework-uri o sa ai nevoie de engleza. Framework-urile cu documentatie completa(adica nu doar api, cu toate ca majoritatea nu-l au nici pe ala) le pot numara pe degete, unul singur public e documentat in romana. Edited December 18, 2013 by eusimplu Quote
sleed Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 limbajul PHP,..HTML,...MySql (romana).zip - Speedy Share - upload your files hereUite aici o colectie pe care am ti-am pregatit-o , ai si html 4 si php 4 , si 5 sa te uiti peste toate..sa inveti bazele.. Quote
Birkoff Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 poti incepe de aici apoi continui cu celelalte sectiuni Tutoriale Online si intrebi pe forum ce nu intelegi Quote
sleed Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 Eu am invatat si de pe Tutoriale Marplo , sunt cateva chestii foarte bune aici.. Quote
Birkoff Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 ce e la marplo e deja si la mine la tutoriale (republicat cu acordul autorului) + alti 50 de colaboratori, peste 500 articole echivalentul a 4-5 carti, asa ca ai ce studia, timp sa ai. Quote
maryan54 Posted December 18, 2013 Author Report Posted December 18, 2013 @Sleed primul link pus de tine e cu plata sau nu ma descurc eu sa le descarc ? Si multumesc tuturor pentru sfaturi Quote
TheWiner Posted December 18, 2013 Report Posted December 18, 2013 Daca vrei sa incepi cu html, incepe cu html5 nu are rost sa inveti cele din urma. Quote
maftrunk Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Daca chiar doresti carti in romana poti sa consulti editura Polirom. Nu pierde mult cu teoria, rezumate doar la mecanismul practic de functionare a limbajelor.Scrie cod mult si dezvolta proiecte mici pentru ca asa inveti cel mai bine. Quote