nikel1992 Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 Ce se intampla cand consumul este mai mare decat puterea sursei. Zilele acestea am intampinat urmatoarea problema. Am un proces intel core i3 , am scos de la asus de pe site software TurboV. Imi mergea putin sacadat in nfs. Si am zis sa imi dau procesor pe turbo. M-am jucat ce m-am jucat si cand am intrat in Battlefield Bad Company 2 mi s-a belit sursa. am rugat pe cineva, mi-a pus o alta sursa, calculatorul a mers fara nici o problema ,m-am jucat fifa 2014 , dupa vreo 2 zile am zis sa ma joc iar Battlefield. Am intrat in joc , 10 minute, mi s-a ars si a 2 sursa. De ce? Quote
Mecanik Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 Sursele de calculator sunt in puse in functie de cati wati consuma procesorul etc.Iti recomand o sursa de 450 W sau mai bine una de 500 W.O sursa buna este de la 150 de lei in sus, lasa chinezariile de 40 de lei Quote
aelius Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 Ia asta: Sursa Thermaltake Litepower 600W - eMAG.ro Quote
MazaBoY Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 Ce se intampla cand consumul este mai mare decat puterea sursei. Zilele acestea am intampinat urmatoarea problema. Am un proces intel core i3 , am scos de la asus de pe site software TurboV. Imi mergea putin sacadat in nfs. Si am zis sa imi dau procesor pe turbo. M-am jucat ce m-am jucat si cand am intrat in Battlefield Bad Company 2 mi s-a belit sursa. am rugat pe cineva, mi-a pus o alta sursa, calculatorul a mers fara nici o problema ,m-am jucat fifa 2014 , dupa vreo 2 zile am zis sa ma joc iar Battlefield. Am intrat in joc , 10 minute, mi s-a ars si a 2 sursa. De ce?Se va defecta placa de baza,procesorul sau placa video .Iti spun din propia experienta .EDIT: Motivul este ca piesa nu functioneaza corespunzator , sursa nu ii ofera destula putere. Quote
Renegade Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 eu asta Sursa OCZ ZS Series 650W - PC Garage o am din vara si sunt multumit Quote
nikel1992 Posted December 25, 2013 Author Report Posted December 25, 2013 Am intrebat aici, deoarece nu inteleg de ce se arde sursa in conditiile astea.... Nu imi dau seama de ce. Banuiesc ca necesitand mai multa putere , necesita si mai mult curent. Orice curent care e mai mare decat curentul maxim prin tranzistor, il strica. Asa as vedea eu lucrurile, dar tot nu inteleg cum. Sursa ar trebui sa aiba o anumita tensiune si un anumit curent maxim pe care il poate scoate... Quote
aelius Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 (edited) Am intrebat aici, deoarece nu inteleg de ce se arde sursa in conditiile astea.... Nu imi dau seama de ce. Banuiesc ca necesitand mai multa putere , necesita si mai mult curent. Orice curent care e mai mare decat curentul maxim prin tranzistor, il strica. Asa as vedea eu lucrurile, dar tot nu inteleg cum. Sursa ar trebui sa aiba o anumita tensiune si un anumit curent maxim pe care il poate scoate...Stai ca le incurci de le faci varza.Curent = Intensitatea curentului electric reprezinta numarul de electroni ce trec printr-o sectiune a unui conductor in unitatea de timp.Tensiune = Reprezinta diferenta de potential sau de stare intre capetele unui circuit.Nu ai treaba cu niciun tranzistor. Cand consumul creste, rezistenta ohmica a consumatorului scade. Poti vedea asta ca pe un scurt-circuit pe sursa (overload)Tu ai acolo:1. O sursa de tensiune care asigura alimentarea PC-ului (respectiv, transformarea, redresarea si stabilizarea tensiunii la 5v si 12v)2. Un consumator (placa de baza cu toate componentele, incluzand discuri, etc)Pana aici cred ca ai inteles.In momentul in care procesorul cat si placa grafica incep sa fie utilizate, consumul acestora creste (in idle consumul este foarte mic). Daca sursa ta de alimentare poate asigura o putere de maxim 350 W iar calculatorul cu ce are in el necesita un minim de 500 W, este clar ca sursa va ceda.Sursele de alimentare se calculeaza dupa consumatori. Asa este peste tot. Si la proiectarea instalatiilor electrice este la fel.Ex:- Ai o priza care permite conectarea unui consumator de maxim 2000 W (2 Kw/h). Asta inseamna ca siguranta de pe conductoare va trebui sa fie de minim 10 Amperi iar conductoarele sa fie bine dimensionate pentru acel consum. (2000w / 220 = 9.09 Amperi). Daca nu sunt intrunite cele doua conditii, ceva se va arde (ori conductoarele se vor incalzi, ori va sari sau se va arde siguranta)Siguranta + Conductoare = Sursa ta de alimentareConsumatorul = PC-ul Edited December 25, 2013 by aelius Quote
nikel1992 Posted December 25, 2013 Author Report Posted December 25, 2013 Asta vroiam si eu sa zic, dar nu m-am exprimat bine. Quote
Graphik Posted December 26, 2013 Report Posted December 26, 2013 Cumpara o sursa despre care stii ce putere reala are. Cele recomandate mai sus sunt OK. Tu probabil aveai ceva vuvuzele dealea ieftine si subdimensionate. Daca ai vedea in chinezariile alea de 50 lei ce economie se face la aluminiul din radiatoare si condensatoarele de filtraj... ai intelege de ce crapa sursele pe care scrie mare si cu bold 450W Quote