Jump to content
daatdraqq

Defectare telefon

Recommended Posts

Am un telefon cu OS Android si vreau sa-l trimit la garantie , firma care il produce nu le mai repara , iti propune sa platesti diferenta de bani si iti dau alt telefon de generatie mai noua .

Problema e ca telefonul meu nu are nimic si trebuie sa-i fac ceva sa- l stric ca sa-l pot trimite la garantie.

Idei ?

Link to comment
Share on other sites

Daca-l supravoltezi pe alimentare se vede.La garantie trebuie sa trimiti pachetul complet, inclusiv incarcatorul, iar la o simpla masuratoare a tensiunii generate de incarcator se vede ca a fost defectat din alte cauze, si iti refuza garantia. Cea mai simpla metoda, un puls emp. Fa 10-12 spire din sarma de cupru de 1.5-2 mm, izolata cu plastic, deaia de prelungitor (un singur fir, "belesti" cablul) pe un diametu al spirei de 6-8 cm, leaga in paralel cu bobina un condensator de 0.1 microfarazi la 400 v, apoi incarca la 230 v curent continuu doi condensatori electrolitici de 100-200 microfarad la 400 v, inseriaza condensatorii, apoi descarca-i prin bobina facuta mai devreme.Daca plasezi telefonul pe aceea bobina, se duce dracu, si nici nu se vede, nici nu-l mai repara nimeni.Exemplu:

Link to comment
Share on other sites

Mai aveai putin si ii spuneai cum sa faca o masina de calatorit in timp :))

Omu a zis ca nu stie cum sa mareasca voltaju (nu trebuia neaparat cel din alimentatoru original sa fi fost.. ) tu vrei sa faca bobine si sa incarce condensatori la 230V, poate pateste dracu ceva. (da ideea ta era f buna, dar nu in cazul lui)

Da detalii, ce telefon e, sa stim cu ce avem de-a face.

Galaxy S3 cumva si vrei S4 ? :))

Edited by Gio33
Link to comment
Share on other sites

Pune l in cuptorul cu microunde si porneste cuptorul pentru fix 0,001 secunde. Solutie garantataa

Si asta este o varianta. Seteaza cuptorul pe putere maxima, baga in el telefonul, (fara baterie) si da-i drumul. Stai cu mana pe stecher, si dupa 2-3 secunde de functionare, scoate-l din priza. Ceea ce risti daca-l tii mai mult, este sa se incalzeasca chestiile metalice din telefon, si sa deformeze carcasa.Daca-l strici asa, nu-l mai repara nici dracu`.

Link to comment
Share on other sites

nu prea iti recomand ca se prind aia .. trebuie sa fie ceva din soft.Il testeaza si l verifica de il i a dracu',am incercat cu un prieten , pe un Iphone 3 , de care nu mai aveam nevoie .. si ne a trimis raspuns , ca noi l am stricat.Ai grija.. un virus ceva daca i ai baga intr un program , pentru telefon , ala sa sti strearga ceva din root , incearca asa , cu microundele mai rau o strici.

Link to comment
Share on other sites

Iti spun ce am facut eu cu tableta...am bagat cartela mini-sim in ea, fara sa stiu ca doar SIM-urile normale merg, si s-a blocat. Am incercat sa o scot cu un ac si am rupt, tot din greseala, ceva de acolo, un fel de fier mic care citeste acel cip. Eu nu stiam ca am rupt chestia aia mica de acolo si am mers cu ea la garantie spunandu-le ca mi-a ramas blocata cartela. Cand mi-a ajuns acasa tableta am constatat ca pe langa faptul ca mi-au scos cartela, mi-au si schimbat o piesa. In pachetul in care era pusa tableta si incarcatorul mai era si o punga mica de plastic cu piesa de la care am rupt eu fierul ala mic.

Aici cred ca era vina mea, nu trebuia sa umblu cu acul pe acolo sau sa incerc macar sa bag mini-sim. Ideea e ca au rezolvat ei problema pentru mine iar eu nu am dat nici un ban.

Am mai trimis un telefon la garantie acum cativa ani, era un E51. Nu stiu ce i-am facut de atunci cand incercam sa intru in playerul muzical sau in galerie mi se bloca. Mi-au pus o versiune mai veche a softului si cu aia mi-au trimis telefonu acasa.

Acum am un S II mini pe care ma pregatesc sa il trimit la garantie de asemenea. Indiferent ce casti bag in el, intr-o casca se aude mai tare decat in alta. Si nu, nu am probleme cu auzul...

Acuma pentru tine...ce sa spun, baga multe aplicatii, eventual si virusi in asa fel incat sa iti mearga greu telefonul si trimite-l la garantie. Nu o sa te intrebe nimeni daca ai dat factory reset sau nu...

Spre deosebire de iOS, pe Android daca folosesti multe aplicatii o sa inceapa sa iti sacadeze foarte tare telefonul. Nu stiu de ce vrei sa il trimiti la garantie, dar daca faci ce am spus eu ar trebui sa poti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...