granny Posted January 30, 2014 Report Posted January 30, 2014 Salutare, m-ar interesa si pe mine cum functioneaza Hamachi, Garena sau Tunngle.As dori daca se poate niste articole unde pot invata despre asa ceva.Multumesc Quote
Goke Posted January 30, 2014 Report Posted January 30, 2014 (edited) Este un fel de creator de server privat (VPN), cu user si parola la care i se pune un ip. E folosit in general la jocuri..~~~~~Dupa parerea mea cred ca cei care au hamachi si nu au IP bun ar trebui imediat sa treaca pe tunngle care are mult mai putine erori, mult mai putin lag etc.~~~~ Garena este un program dezvoltat ( gen hamachi ) unde se pot juca in lan mai multe genuri de jocuri ..ps : nu prea ai ce invata despre asa ceva .. pe scurt : Iti faci un room cu parola , iti inviti prietenii dupa ip si poti juca pe propriul ip virtual (local) gasesti si pe google :\\si cred ca acest topic trebuia facut la ajutor.. nu prea tine de programare Edited January 30, 2014 by Goke Quote
dfani511 Posted January 30, 2014 Report Posted January 30, 2014 cred ca pe om l-ar interesa cum poate crea o astfel de platforma,e destul de mult cod de scris mai intai ar trebui sa inveti "putina" programare Quote
curiosul Posted January 30, 2014 Report Posted January 30, 2014 cred ca pe om l-ar interesa cum poate crea o astfel de platforma,e destul de mult cod de scris mai intai ar trebui sa inveti "putina" programareSi retelistica... Quote
nedo Posted January 30, 2014 Report Posted January 30, 2014 Ideea principala din spatele acestor aplicatii, este ca ele creeaza o retea virtuala intre jucatori, permitandu-le sa joace jocurile dorite ca si cand ar fi in aceeasi retea, ne mai fiind necesara utilizarea retelelor producatorilor jocurilor.Pentru informatii detaliate, un mic search pe google poate ajuta(cel putin pentru garena).Pentru garena - reversedCelelalte protocoale stiute de mine(tunngle/hamachi) nu au o documentatie privind arhitectura retelelor lor, si nici nu a fost reverse engineered Dupa cum ti-au sugerat si ceilalti, cel mai bine ar fii intai sa inveti un limbaj de programare util pentru asa ceva, c/c++, pythone, iar apoi daca vrei sa incerci sa faci ceva.In cazul in care deja esti un programator destul de experimentat, link-ul pe care ti l-am dat ar trebui sa iti dea ceva informatii cat pentru a incepe. Quote
granny Posted January 30, 2014 Author Report Posted January 30, 2014 Am postat aici, pentru ca ma interesa cam ce am aflat din ultimul post.Va multumesc tuturor pentru ajutor. Quote