Castiel Posted April 19, 2014 Report Posted April 19, 2014 (edited) Salut , RST ! Astazi o sa va prezint cum se instaleaza un server de ssh (Eu am testat pe debian).Avem nevoie de sshserver si sshclientapt-get install openssh-clientapt-get install openssh-server-----------------------------------------------------------------------------Altele :Pentru a opri serverul ssh : /etc/init.d/ssh stopPentru a ne conecta la un server ssh : ssh username@ip (In caz ca este alt port la serverul ssh atunci va fi asa: ssh username@ip -p port) . Pentru a restarta serverul /etc/init.d/ssh restartPentru a verifica daca serverul ruleaza : netstat -ant | grep 22 sau ssh localhostPentru problema postati aici in topic .Tutorial facut de Castiel pentru RSTforums . Precizez ca sunt incepator in linux . Edited April 19, 2014 by Castiel Quote
aelius Posted April 19, 2014 Report Posted April 19, 2014 Salut, Multumim pentru tutorial dar sunt cateva chestii gresite:1. Instalare pe linux. Trebuie specificata distributie. Managerul de pachete apt-get exista doar pe debian si pe distributii derivate din acesta (ex: ubuntu)2. 'ssh user@ip: port' - Este gresit. Corect este ssh username@ip ; Daca portul este altul decat cel default, se specifica cu -p (exemplu: ssh user@ip -p 515) Quote
Castiel Posted April 19, 2014 Author Report Posted April 19, 2014 Multumesc , aelius ! Am modificat. Quote